Supa cremă de broccoli – un deliciu sănătos
Am încercat să gătesc broccoli încât să fie gustos. Știu că e extrem de sănătos. Dar pentru a fi gustos, trebuie să știi cum să-l gătești. Gustul lui fad poate fi aromatizat. Am încercat o supă cremă de broccoli, rezultatul a fost minunat. Lumea e tentată să spună că legumele nu sunt gustoase. Însă dacă folosiți condimentele necesare, preparatul poate fi extrem de gustos.
Ingrediente necesare supă cremă de broccoli
- 3 buchețele de broccoli,
- un praz,
- o țelină,
- sare, piper,
- smântână pentru gătit,
- pâine integrală pentru crutoane.
Mod de preparare supă cremă de broccoli
Etapa 1
Spălăm bine prazul. Curățăm țelina. Spălăm buchețelele de broccoli. Tăiem partea albă de la praz și câteva frunze le feliem mărunt. Țelina o tăiem cuburi. Într-o oală, punem puțin ulei de măsline. Călim prazul și țelina. Adăugăm 3 căni de apă de rece. Când apa fierbe, adăugăm broccoli. Punem sare și piper, lăsăm să fiarbă.
Etapa 2
Legumele fierte cu puțină apă le punem în blender. Crema obținută o punem înapoi în oală. Adăugăm smântână de gătit și lăsăm la fiert câteva minute. Condimentăm după gust și lăsăm câteva minute, oala cu capac să se pătrundă aromele.
Etapa 3
Crutoanele. Puteți pune pâinea la prăjit în prăjitorul de pâine și apoi să tăiați cuburi. Sau pâinea proaspătă o puteți tăia cuburi. În tava de cuptor, punem hârtie de copt. Punem cuburile de pâine, presărăm puțin ulei de măsline și condimente după gust. Dăm tava la cuptor pentru 20 de minute. Sunt gata când sunt rumenite frumos deasupra, iar în casă miroase demențial a pâine prăjită aromată.
Cum servim supa crema de broccoli?
Supa cremă se servește cu crutoane de pâine sau pâine prăjită cu gorgonzola deasupra. Ea se poate servi și cu smântână sau ulei aromat.
Supa cremă de broccoli este un preparat rapid, dar gustos, sănătos și hrănitor.
daca as vedea-o cu toate legumele alea verzi, taiate bucati, n-as pune gura pe ea! dar asa, crema… parca arata altfel!
Cu un pic de ulei de măsline și crutoane aromate, e un deliciu.
sa stii ca nu prea am pregatit supe creme dar arata foarte interesant si o sa incerc si eu
Foarte buna, e preferata sotului meu <3
Nu am mancat niciodata supa crema, candva ma voi incumeta sa fac, arata tare bine.
Arata foarte bine, insa nu stiu daca reusesc sa ii fac pe ai mei sa o manance…fiicele mele nu prea mananca brocoli, desi am incercat toate felurile posibile 🙁
E foarte buna.Ne place si noua, cu cateva crutoane bine prajite in unt si ulei de masline aromatizat.. bine nu se incadreaza in dieta, dar cui ii pasa 😛 ?
Daca ciorbele imi plac la maxim, cand vine vorba de supe creme nu mai pot sa spun asta. Nu-mi plac si gata, oricat de sanatoase si delicioase sunt.
Având în vedere ca ar trebui sa mănânc 6 zile din 7 supa,îmi prinde bine aceasta rețetă. Sa vedem dacă o și pun în practica. Urăsc sa gatesc. ?
Nu am mancat pana acum brocolli, dar de aceasta supa am mai auzit.
Si eu fac , doar ca in loc de crutoane o servesc cu seminte de dovleac(mai sanatos asa)Frumoase fotografii!
Eu n am mancat in viata mea supa crema, mamei mele nu i-a placut niciodataa asa ca nu a facut niciodata dar chiar as fi curioasa sa incerc, am auzit ca sunt bune.
Eu brocoli nu mancam inainte. Mi-am facut curaj sa fac supa crema de brocoli si de atunci a ajuns printre favoritele mele. Este absolut delicioasa si imi place mult cu un strop de smantana si crutoane!
Arata tare bine si mai ales e sanatoasa.
Obisnuiesc sa fac supe creme pentru ca astfel fie-mea mananca legumele si altfel nu.:))
Si sunt bune si calde, si reci. Ideale mai ales vara.