Retes de post – plăcinte subțiri prăjite

30

Retes de post – plăcinte subțiri prăjite

Mama ne făcea retes când eram copii. Crocant, dulce sau sărat, savuram retes fără oprire. În acest post, mi-am adus aminte de această rețetă. Știam că e cu puține ingrediente. Am sunat-o pe mama să îmi spună rețeta. Reținusem greșit, nu e de post. Așa că am căutat să văd cum o pot face de post. Trebuie să înlocuiesc oul cu ceva. Dar cu ce?

Tot căutând pe net, am găsit soluția salvatoare. Oul poate fi înlocuit cu o banană sau pireul de la două mere. Am optat pentru banană că o aveam la îndemână. Am trecut la treabă. Iată ce a ieșit!

Ingrediente necesare Retes de post

 • o banană medie, coaptă,
 • 20 linguri de făină albă,
 • 10 linguri de ulei,
 • 50-100 ml apă caldă,
 • sare,
 • ulei pentru prăjit.

Mod de preparare Retes de post

Etapa 1

Pasăm bine cu furculița, banana. Punem uleiul și făina. Între timp mai ajutăm cu apă caldă. Punem apa pe rând până obținem un aluat legat. Frământăm bine și vom obține un aluat elastic.

Retes de post

Etapa 2

Întindem o foaie subțire cu ajutorul sucitorului. O întindem cât de subțire putem. Apoi rulăm cât mai strâns foaia.

Retes de post

Tăiem mici rulouri pe care le întindem cu sucitorul. Le tăiem la mijloc. Dacă nu le crestăm, la prăjit ele se vor aduna.

Retes de post

Etapa 3

Încingem bine uleiul și pregătim o farfurie cu șervețele pentru a absorbi uleiul de pe Retes. Când uleiul este încins, adăugăm 1-2 bucăți. Ele se prăjesc foarte repede. Nu puneți mai multe din două motive. Uleiul va trebui aruncat la final și e păcat să facem risipă. Ele sunt subțiri și se prăjesc foarte repede. Trebuie rapid întoarse de pe o parte pe cealaltă. Dacă sunt prea multe, nu le veți întoarce la timp și se vor arde. Când devin aurii, le scoatem pe șervețel. Astfel nu vor fi atât de uleioase.

Retes de post

Se servesc cu sare sau cu zahăr pudră! Puteți pune cașcaval și șuncă. Puteți să le ungeți cu gem sau cremă de ciocolată. Sunt la fel de gustoase și dulci, și sărate!

Retes de post

Voi ați mâncat vreodată Retes? V-ar plăcea să încercați această rețetă de Retes de post?

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

30 Comments

 1. Cristina Barbieru on

  Nu am.mancat si nici nu am auzit de ele vreodata! Dar se fac asa de usor si cu ingrediente puține ca trebuie sa o incerc si eu.

 2. Ideea mi se pare oarecum cunoascuta, am mai vazut retete cu banana, insa varianta asta cum ai facut-o nu stiam. E interesanta si nici nu stiam ca se numeste asa

 3. Eu nu o stiam, dar chiar mi-am propus sa o incerc pentru ca seamana cu niste palmieri din foietaj pe care mi-i mai iau de la lidl. Cred ca merg in mai multe combinatii si se fac destul de repede. Multumim de reteta.

 4. Chiar vroiam sa te corectez sa-ti spun ca ai scris retes in loc de reteta. Pentru mine este noua aceasta reteta. N-am mai mancat nicaieri. O voi incerca si eu

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
garderoba de primăvară
Piese vestimentare necesare pentru garderoba de primăvară

Organizare pentru garderoba de primăvară Garderoba de primăvară trebuie să cuprindă câteva piese vestimentare de bază. Ne place să fim...

Close