Restul e tăcere de Carla Guelfenbein recomandare lectură

16

Restul e tăcere de Carla Guelfenbein – lectură de toamnă

Aveam cartea aceasta în whislist de ceva timp. Reușisem să o comand, dar nu ajunsesem la ea. Citisem că Restul e tăcere de Carla Guelfenbein spune o poveste tulburătoare. Pot să mă laud că am citit multe cărți dificile. Niciuna nu a reușit să mă tulbure încât să renunț la lecturile grele. Reușesc să nu mă las afectată de gravitatea lecturii, chiar dacă povestea îmi merge la suflet. Și poate multe zile îmi zăbovește în minte.

Mulțumesc Cartepedia pentru minunata carte. A fost peste așteptări. Sigur voi citi și alte cărți ale autoarei.

Restul e tăcere de Carla Guelfenbein – tulburătoare, profundă

Tindem să credem că lumea copiilor e minunată. Le oferim tot ce putem pentru a fi fericiți. Uităm să le oferim ce au ei cu adevărat nevoie. Prea avem impresia că noi, adulții, știm mai bine decât ei. Atât de greșit.

Tommy are 12 ani, dar e ca un copil de 8 ani. La trup e fragil ca un copil. Mintea lui este mai isteață decât ce cred cei din jur. De ce? Pentru că toți îl cocoloșesc din cauza operației pe care a suferit-o. Uită că mintea se dezvoltă, chiar dacă trupul e fragil.

Pasiunea pentru a înregistra

Adoră să înregistreze poveștile adulților. Chiar și pe el se înregistrează. Îl ajută să-și audă vocea, gândurile. Adulții vorbesc vrute și nevrute. Din păcate, așa află că mama lui s-a sinucis, nu a murit, așa cum i s-a spus.

Dezvăluirea acestui secret îl face să-și pună multe semne de întrebare. Își dorește să afle 10 lucruri despre mama lui. Și 10 lucruri în care își poate lua viața.

De Soledad, mama lui, își amintește destul de vag. Câteva frânturi, însă îi e dor de ea. Fiecare descoperire despre ea reprezintă pentru el un real succes.

Tata și Alma, mama vitregă și Lola, sora vitregă

Tata îl iubește, prea mult, și într-un mod ciudat. Dorește să-l protejeze prea mult. Nu are timp să-l asculte, să se joace cu el. Este medic chirurg, are prea multe pe cap. Alma, mama vitregă, încearcă să suplinească pe toată lumea. Mama naturală care îi lipsește atât de mult. Tatăl care nu știe să se coboare la mintea unui copil. Prietenii de joacă care nu doresc un partener de joacă sensibil, fragil. Lola îl iubește în felul ei, însă e prea mică pentru a percepe ce e în sufletul lui.

Aventura prea grea pentru un copil cu suflet trist

Îi e dor de mama lui. Este bucuros de detaliile pe care le află despre ea. Fără știrea nimănui, merge la mormântul ei. Află singur unde e și nu spune nimănui. E victoria lui. Tata oricum nu ar înțelege și nu ar aprecia efortul. Poate când va fi prea târziu?

Poveștile tulburătoare prin ochi de copil, ne merg direct la inimă. Sunt de luat în seamă și reprezintă bune lecții pentru părinți. Restul e tăcere de Carla Guelfenbein vă va impresiona și vă va da de gândit.

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

16 Comments

  1. Pare genul de carte pe care as citi-o si eu cu drag. La capitolul carti sunt destul de mofturoasa. Insa de multe ori mi-au placut mult cele care la un moment dat iti dau batai de cap si-ti vine sa le abandonezi. Multumesc frumos de recomandare!

  2. Cred ca fiecare carte are farmecul si momentul ei in care impactul sa fie wow. Asa cred ca este si cu aceasta carte. O adaug pe wishlist, multumesc mult pentru recomandare!

  3. cristina dragomir on

    Sper ca nu va fi prea tarziu atunci cand tatal isi va da seama ca acest copil are nevoie de iubire mai mult decat de grija. Chiar pare genul meu de carte, deci trec pe lista de lecturi si Restul e tacere.

  4. Chiar pare tulburatoare. Clar o voi citi si eu si cred ca ar trebui sa fie citita de cat mai multi parinti. Poate fi un semnal de alarma, sa ne vedem si auzim copiii, asa cum sunt ei cu adevarat.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
a găti mai mult acasă
Motive bune pentru a găti mai mult acasă

A găti mai mult acasă - pasiune și relaxare Mie îmi surâde ideea de a găti mai mult acasă. Pentru...

Close