Cum să administrăm corect relațiile cu prietenii?

13

Relațiile cu prietenii trebuie să fie sincere

În orice relație, baza este sinceritatea. Dacă suntem prieteni, trebuie să sinceri. Trebuie să ne respectăm în egală măsură. Părerea mea nu trebuie să fie corectă, dar trebuie ascultată. Mi se pare că în ultimul timp, oamenii se respectă tot mai puțin. Și la final se miră că nu au prieteni. Suntem diferiți și avem păreri diferite. Dar asta nu înseamnă că doar unul poate avea dreptate. Fiecare trebuie să aibă un punct de vedere. E dreptul lui să și-l susțină.

relațiile cu prietenii

Relațiile cu prietenii trebuie întreținute

Dragoste nu forța nu se poate. Nici prietenie cu forța nu se poate. Dorința de a fi prieteni trebuie să vină din ambele părți. Trebuie să existe interes din partea ambilor.  Am comparat mereu relațiile cu prietenii cu o căsnicie. Într-o căsnicie luptăm pentru armonie și trăinicie. La fel trebuie să procedăm și cu prietenii.

 • Există oameni cu care rezonăm de la prima întălnire. Sunt cei cu care rămânem prieteni pe viață.
 • Există oameni cu care rezonăm doar o perioadă. Apoi relația ușor se rupe și prietenii devin doar cunoștințe.
 • Există oameni cu care nu putem rezona deloc oricât de mult ne-am fi dorit.

Relațiile cu prietenii se bazează pe respect

Consider că atâta timp cât ne respectăm, relația va fi de durată. Relațiile cu prietenii au la bază respect și înțelegere. Ca prieteni, trebuie să ne respectăm.

 • Să avem răbdare să ne ascultăm.
 • Să avem răbdare unii cu alții.
 • Să ne sprijim și să ne susținem. 

Comunicarea este un lucru esențial într-o relație

Am învățat de-a lungul timpului cât de importantă e comunicarea. De multe ori, ne exprimăm greșit. Sau înțelegem greșit ce spune celălalt. Înainte de a ne supăra, e mai bine să întrebăm. Uneori din cauza oboselii sau pe fondul unei supărări, tindem să luăm totul personal. Poate nu e cazul de fiecare dată. De aceea consider că e important să comunicăm. Dacă ceva nu am înțeles bine, să întrebăm pe loc persoana în cauză și să lămurim atunci problema. Nu să lăsăm timpul treacă, problema să ne macine sufletul și relația să se destrame. Cunosc destul de multe cazuri când relațiile s-au destrămat dintr-o neînțelegere, Doar că din orgoliu, niciunul nu a încercat să lămurească problema.

Pentru mine, relațiile cu prietenii sunt importante

Pentru mine, prietenii sunt importanți. Am încercat de fiecare dată să îi tratez cu respect. M-am purtat cu prietenii așa cum mi-ar plăcea mie să se poarte ei cu mine.

relațiile cu prietenii

Sunt mulțumită și împăcată cu mine însumi pentru că am făcut tot ce am putut pentru prietenii mei. 

Da, prieteniile sunt frumoase, dar trebuie să vină în ambele părți. Gândul că un prieten de nădejde pe care te poți baza oricând contează foarte mult. Iar acel prieten care e alături de tine, indiferent de împrejurări, trebuie prețuit și ținut aproape! 

Voi cum aveți grijă de prietenii voștri? Cât suflet puneți în relațiile cu prietenii?

Mulțumesc Ioana pentru inspirația de a scrie acest articol.

Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

13 Comments

 1. pentru mine, prietenii sunt totul! ma implic 110 % in relatiile pe care le stabilesc, fac tot posibilul sa fie bine. si cel mai important, le respect opinia. chit ca sunt sau nu de acord cu ea. dar fiecare e liber sa gandeasca pentru el. am putini prieteni din cauza ca-s foarte directa. dar si cei care sunt…sunt din cei mai buni!

 2. Prietenul meu cel mai bun e sotul, cu el imparatsesc totul, apoi este prietena mea de 23de ani cu care am impartit totul de la 7 ani. Relatile sunt intretinute cu respect, iubire si multa comunicare

 3. Aluculesei Brindusa on

  Draga mea,la varsta mea si la mintea mea prieteniile nu mai au mare valoare pentru sufletul meu,nu doresc sa dezvolt acest subiect,dar acum prieteniile mele sunt doar cu animalele,pasarile si cam atat!

 4. Nu pot decat sa fiu de acord cu tot ce ai spus. Daca nu poti fi sincer cu o persoana si ea, la randul ei, nu este sincera cu tine, eu cred ca nu e cazul sa numiti relatia pe care o aveti prietenie. Unora li se poate parea rusinos sau egoist ceea ce o sa spun acum: eu nu am prieteni, tocmai pentru ca sunt sincera si nu am gasit oamenii potriviti care sa accepte sinceritate ca atare, fara sa o considere rautate. Oamenii apreciaza mai degraba zambetele false.

 5. Prietenia este o relatie loiala intre doua sau mai multe persoane. Avem nevoie de astfel de relatii, omul este o fiinta sociala. Prietenia se dezvolta intre persoane care au aceleasi pasiuni, emotii sau sentimente.

 6. Comunicarea este totul. Comunic foarte bine in relatia cu iuby. In ceea ce privesc prietenii, ma destainui si comunic foarte bine in ei atata timp cat nu ma dezamagesc.

Leave A Reply

Read previous post:
Non Dolor
Încearcă Non Dolor de la Ayurmed și durerea dispare!

Non Dolor de la Ayurmed pentru o viață fără dureri Non Dolor de la Ayurmed promite o viață fără dureri. Am...

Close