Reguli de bază în amenajarea unei bucătării

Amenajarea unei bucătării – bucuria unei gospodine

Fiecare femeie își dorește să se vadă la casa ei. Își imaginează amenajarea casei în cele mai mici detalii. Dar visul nu corespunde întotdeauna cu realitatea. Spațiul care va fi bucătărie trebuie gândit cu atenție. Este locul unde se petrece mult timp, mai ales dacă e și loc de servit masa. Pentru a ne bucura și a-l fructifica la maxim, trebuie amenajat cu atenție.

Amenajarea unei bucătării ideale pare dificilă. Trebuie doar să știm exact ce ne dorim. Și să avem puterea de a face mici compromisuri dacă situația o cere. Nu ezita să te documentezi puțin înainte de a începe. Sfaturile celor în domeniu pot fi de real ajutor. Diverse articole despre amenajări bucătării vin cu sugestii și idei care te pot ajuta să-ți formezi o părere despre ceea ce vrei.

Reguli de bază în amenajarea unei bucătării

Alocă timp pentru informare și ia o decizie când ești 100% convins că așa e cel mai bine. Vedem multe sugestii, însă trebuie să alegem ce e potrivit pentru noi, pe termen lung.

  • poziționarea electrocasnicelor cât mai ergonomic

Plita peste cuptor este o regulă de bază. Chiar dacă pare de modă veche, mie mi s-a dovedit a fi extrem de practic așa. Hota este amplasată deasupra plitei. Însă și când deschizi ușa de cuptor, sunt vapori care e bine să fie absorbiți de hotă. O tavă scoasă din cuptor poate fi ușor pusă pe grilajul de la plită. Va fi mult mai comod.

Gândește-te ce folosești cel mai des și pune-le la îndemână pe blatul din bucătărie. Astfel le vei folosi mai des. Dacă vei ține electrocasnicele mici în cutii sau în dulap, vei uita de ele. Vei tinde să nu le folosești pentru că vei considera că pierzi timp cu manipularea lor. Iar dacă sunt ascunse, prietenii nu vor ști ce cadou să ofere, chiar dacă ei au citit cu atenție articole despre cu ce se merge la casa nouă.

  • chiuveta și mașina de spălat fac pereche bună

Consider că merg de minune împreună. Majoritatea persoanelor pun vasele în chiuvetă. Le clătesc puțin și le bagă în mașina de spălat vase. Așa că e ideal să fie aproape pentru a nu te plimba cu vasele prin întreaga bucătărie. Eviți astfel murdărirea parchetului sau gresiei și împiedici accidentele prin alunecare.

  • geam mare sau mic – de mare ajutor

Chiar dacă fiecare bucătărie e prevăzută cu hotă, un geam e de mare ajutor. Hota mea este printre cele mai performante. Însă reușesc cu adevărat să aerisesc când deschid și un geam. Mirosul de aer proaspăt te poate inspira când gătești. Uneori hota e zgomotoasă, așa că preferi să deschizi un geam. Dacă ai posibilitatea unui geam mare, spune DA. Te va ajuta să ai mai multă lumină, vei aerisi mai ușor.

  • mobilier de calitate

Optează pentru  mobilier de calitate superioară. Nu poți schimba mobila prea des, așa că îți recomand să pui preț pe calitate. Aburul cald, grăsimea, utilizarea frecventă a corpurilor de mobilier, pot duce la deteriorarea ei dacă nu e de calitate. Investește în material de calitate, mânere și balamale cu amortizoare. Astfel te vei bucura mai mult timp de mobila ta și se va păstra în stare bună.

  • cât mai multe prize

Fă un calcul și vezi câte sunt necesare. Apoi mai adaugă 2 sau 4. După câteva luni de la folosirea bucătăriei, îmi vei dreptate. Niciodată nu sunt suficiente prize într-o bucătărie. Și nu îți poți da seama de la început cât de multă nevoie ai de ele.

Tu cum vezi amenajarea unei bucătării, cât mai practic sau cât mai chic? Pe ce criterii ai mers când ai amenajat bucătăria ta?

Foto

12 thoughts on “Reguli de bază în amenajarea unei bucătării”

  1. Masina de spalat vase nu am, deci nu imi fac griji in privinta pozitionarii ei. Nici nu am de gand sa imi cumpar. In rest, imi place sa cred ca mi-am amenajat si organizat destul de bine mica mea bucatarie.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.