Regina albă de Philippa Gregory – recomandare lectură

24

Regina albă de Philippa Gregory – o carte care merită citită

Ori de câte ori aleg cărți caut recomandări. Timpul e prea scurt ca să citesc cărți de duzină. Îmi place să citesc cărți din care să am ce învăța. Cum în școală nu mi-a plăcut istoria , am recuperat citind multe cărți. Am aflat multe lucruri interesante și am reținut mai ușor detalii. Philippa Gregory are un stil aparte de a scrie. Deși e istorie, încearcă să ne atragă prin stilul ei lejer de a povesti.

Regina albă – o carte captivantă

Când am primit coletul de la editura Târgul Cărții m-am bucurat nespus. Am citit Regina roșie și m-am apucat de Regina albă. Am regăsit detalii din prima carte. Mi s-a conturat o idee despre întâmplările din acea perioadă.

E uimitor cum femeile au stat în spatele unor mari războaie. ”Deși bărbații luptă în războaie, femeile sunt cele care suferă – poate mai mult ca oricine.” 

Cartea spune povestea Războiului celor Două Roze. Ea aduce în prim plan figura reginei Elizabeth Woodville. Dintr-o văduvă săracă, ea ajunge soția regului Edward al IV-lea. Fiind o femeie foarte frumoasă, și poate și datorită farmecelor ei, regele se îndrăgostește de ea. Căsătoria celor doi se petrece în secret. Regele își duce regina la palat. Nimeni nu se poate opune, ei trebuie să accepte decizia regelui.

Regina albă – o carte lungă, dar interesantă

Cartea prezintă rivalitatea permanentă dintre Casa de Lancaster și Casa de York. Printre povești de dragoste și căsătorii din interes, se poartă o luptă pentru tronul Angliei. Crimele și trădările nu lipsesc astfel ca totul să fie nesigur. În timp ce bărbații erau în război, femeile țeseau intrigi. Făceau planuri și încercau să ajute prin uneltiri. A fost o perioadă grea pentru Anglia. Războaie, sărăcie, căsătorii aranjate între familii ca să nu se piardă averile.

Deși cartea are peste 400 de pagini, se citește ușor. Subiectul este interesant. Povestea te ține mereu cu sufletul la gură. Aceaste două cărți m-au făcut să înțeleg povestea acestui război renumit.

Ați citit această carte? Care este părerea voastră? Ce alte cărți de Philippa Gregory ați citit și recomandați?

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

24 Comments

 1. De aceste doua carti am auzit de multa vreme, dar nu am apucat sa le cumpar (nici de la noi, nici de pe amazon)
  Acum imi pare rau, dar voi remedia
  Multumesc pentru recomandare!

 2. Nu stiu sigur daca mi-ar placea…dar niciodata sa nu spui niciodata 🙂
  Dar daca ti-a placut avand in vedere ca in scoala generala nu prea ai avut afinitate pentru istoria (ca si mine..), este foarte probabil sa imi placa si mie.

 3. Foarte interesanta recenzia cartii! Eu tocmai ce am terminat de citit ” Ce ne spunem cand nu ne vorbim” si pot spune ca mi-a schimbat asa perspectiva asupra vietii 🙂

 4. daca manualele ar trata istoria in mod asemanator, sau macar profesorii, poate mi-ar fi placut si mie istoria. Inteleg ca datele sunt importante ca reper adica ar trebui sa stii si tu in ce an a fost Revolutia Franceza sau cand a izbucnit primul Razboi Mondial dar nu sa tii minte si ziua si luna pentru sute si mii de evenimente. Eu nu pot asa ceva.

 5. Am auzit de carte, insa nu am citit-o pana acum. Si eu sunt fascinata de istoria regilor, a reginelor, de povestile lor de dragoste, mistere lor, iubirile lor ascunse…

 6. Nu am citit inca aceasta carte dar am pus-o pe lista de lectura deoarece ma fascineaza reginele si viata lor plina de sacrificii si lupta pentru putere.

 7. Nu cred ca ma incadrez in profilul acestei carti. Nici mie nu mi-a placut istoria si nici cartea asta nu cred ca este pentru mine.
  Iti dau mare dreptate faptului ca atunci cand vreau sa pun mana pe o carte caut recomandari.

 8. mihalache simona on

  imi plac cartile istorice si la fel de mult si cartile cu un numar mare de pagini asa ca o sa o caut si eu sa o adaug pe lista mea de lecturi

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
rucsac
Cum poate un rucsac să-ți facă viața mai ușoară

Te-ai întrebat vreodată cum cât de util poate fi un rucsac? Un rucsac trebuie să aibă fiecare dintre noi. Probabil...

Close