Recomandări pentru îmbunătățire sistem imunitar

Perioada de pandemie ne-a dovedit și sper că ne-a învățat cât de important este un sistem imunitar bun. Ni se spune mereu să avem grijă de sănătatea noastră pentru că e cea mai importantă. Nu acordăm suficientă atenție decât atunci când corpul dă semne clare de oboseală și boală.

Prevenția este cea mai importantă și trebuie să înțelegem acest lucru. Din păcate, programul nostru aglomerat, o alimentație nepotrivită, lipsa mișcării, ore puține de somn ne pot îmbolnăvi. Corpul luptă cât poate, apoi dă semnale de alarmă pe care e bine să nu le ignorăm. Un bun exemplu este boala psoriazis. Ea poate părea o simplă iritație sau alergie, însă e bine să o identificăm corect și să o tratăm ca atare. Și să nu uităm să investigăm motivele apariției ei.

Sfaturi pentru un sistem imunitar ridicat

Recunosc că eu am mereu grijă de sănătatea mea. Nu pot să spun că fac ceva în mod deosebit, ci e doar rutina mea. Din ce am observat că a funcționat la mine, vin și împărtășesc cu voi.

**suplimente și minerale necesare

A fost o perioadă când mă feream de ele, îmi era frică să nu mă îngraș. Apoi am conștientizat cât de valoroase sunt. Recunosc că majoritatea le-am luat la recomandarea unui medic. Am simțit pe propria piele, beneficiille lor și acum știu când și cum să le iau.

Eu alternez suplimente cu Vitamina C și apoi cu Vitamina D3. Vitamina C îmi dă multă energie, trec mai ușor peste perioadele aglomerate. Vitamina D3 este importantă pentru toate procesele corpului. Este considerată o vitamină minune, oferind protecție împotriva unor forme de cancer.

**alimentație corectă și hrănitoare

Alimentele pe care le consumăm trebuie să fie de calitate și corect pregătite. Un corp bine alimentat va lupta mai ușor cu orice boală. Este necesar să acordăm o atenție mai mare, dietei zilnice. ”Nu am timp să gătesc” sau ”Nu am timp să mănânc corect” sunt doar scuze. O mai bună organizare te va face să găsești variantele cele mai bune pentru tine.

Fă o listă de cumpărături și gătește pentru mai multe zile. Ia cu tine caserole cu mâncare, la job. Încearcă să ai în geantă sau în mașină, gustări sănătoase, fructe, batoane de cereale fără zahăr. Consumă legume și fructe, proteine și lactate, nu uita de ciocolată neagră.

Hidratează-te! Bea apă tot timpul încercând să acoperi necesarul zilnic. Mi-a fost greu să mă obișnuiesc să beau apă. Dar m-am păcălit singură. Aveam mereu o sticlă de apă peste tot, în mașină, pe noptieră, pe birou. Și beam câteva guri, era un bun moment de pauză. Așa am ajuns să beau, în fiecare zi, tot mai mult fără să simt o presiune.

sistem imunitar

**respectă orele de somn

Îmi veți spune că la ora 23 nu vă este somn și vă cred. Tendința e să stai pe platformele de socializare ca să vină somnul. Greșit. Este important să avem un ritual înainte de somn.

Un duș cu apă caldă și o rutină de îngrijire a tenului și corpului. Îmbrăcarea unei pijamale comode și confortabile. Aerisirea camerei pentru câteva minute va ajuta mult. Transmitem corpului că e timpul pentru odihnă. Lăsăm telefonul pe noptieră și alegem să citim o carte înainte de culcare. Rostim câteva gânduri de recunoștință și ne punem la somn. Chiar dacă în primele zile, nu vom adormi în câteva minute, corpul va învăța să se odihnească, mintea se va deconecta de la toate. Respectați ritualul și veți avea parte de un somn odihnitor.

**sport și mișcare în aer liber

Îi admir pe cei care merg constant la sală și fac sport. Din păcate, timpul nu îmi permite și nici nu sunt mare fan sport. Încerc pe cât posibil să fac 10.000 de pași pe zi și apelez la diverse trucuri. Ies la plimbare cu câinele meu, o mare bucurie și de real folos, nici nu mă ating de telefon, suntem doar noi două. Parchez mașina mai departe de locul unde trebuie să ajung. Renunț la lift și urc scările pe jos.

În zilele mele bune și mai lejere, fac și câteva exerciții acasă. Mi-aș dori să fac constant, zi de zi, știu că mi-ar fi de mare ajutor. Sper ca vremea să-mi permită să fac mai multe plimbări în natură. E ceea ce mi-ar plăcea enorm și aș avea nevoie.

Sunt curioasă tu ce faci pentru a susține sistemul imunitar? Sper că ai găsit pe acest blog de lifestyle informații utile.

6 thoughts on “Recomandări pentru îmbunătățire sistem imunitar”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.