Recomandare filme de weekend: 3096 Days și Prisoners

3096-Tage-2013

3096 Days – 2013 – crimă, dramă, thriller

Filmul se bazează pe un caz real, povestea adevărată a lui Natascha Kampusch. La vârsta de 10 ani, ea a fost răpită de un tânăr șomer, care locuiește singur pe nume Wolfgang Proklopil, și ținută într-o cămăruță timp de 8 ani, mai exact 3096 de zile. Nu este un film pentru toată lumea, dacă știți că nu faceți față fazelor violente și foarte dure, mai bine nu urmăriți filmul, deși acest film prezintă exact povestea răpirii și ținerii în captivitate timp de 8 ani a fetei.

Filmul a fost realizat din punctul de vedere al copilei răpite și prezintă întreg incidentul lung și șocant așa cum greu ne putem închipui că se poate întâmpla. În tot timpul cât a fost ținută captivă, Natascha nu a încercat niciodată să fugă, să scape, curajul a părăsit-o stând atâta timp închisă într- o cămăruță nu mai mare de 3×3 mp, la subsol, deși primul și unicul ei gest eroic făcut la momentul potrivit o scapă de sclavie. În cele 3096 de zile, ea fost tratată ca o sclavă, răpitorul o punea să-i facă mâncare, curățenie, să zugrăvească, iar mai apoi chair și sclavă sexuală, iar la fiecare greșeală era aspru pedepsită, bătută și înfometată cu zilele. Răpitorul este un tip isteț, el interpretează foarte bine personalitatea fetei, știe cum să se poarte cu ea în așa fel încât ea să-i știe de frică și să nu îndrăznească să-i iasă din cuvânt.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=qjiXOISJMkE]

Prisoners2013Poster

Prisoners – 2013 – crimă, dramă, thriller

Oare ca și părinte cât de departe poți să mergi când e vorba de copilul tău? Keller Dover se confruntă cu cel mai negru coșmar pe care îl poate avea un părinte, copilul lui este răpit. Fiica lui de șase ani, Anna, dispare împreună cu prietena ei, Joy, și cu cât trece mai mult timp, cu atât panica îi cuprinde mai tare pe părinți. Singurul detaliu care face legătura cu răpirea este o rulotă ce a fost parcată în apropiere de casa lor. Detectivul Loki îl arestează pe șoferul dubei, Alex Jones, dar din lipsă de dovezi, îl eliberează. În urma unui schimb de replici, Dover este convins că Alex este răpitorul și decide să-l facă să vorbească. Îl răpește și îl închide într-o casă părăsită. Dover recurge la numeroase torturi pentru a-l face pe Alex să recunoască că a răpit fetele și să-i spună unde le-a ascuns. Filmul ia o întorsătură interesantă, răpitorul este o persoană la care nu ne-am fi așteptat, iar motivul este unul pe cât se poate de interesant.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=sfRckdHq–c]

Ați văzut aceste două filme și, dacă da, ce părere aveți? Ce filme interesante ați mai văzut în ultimul timp?

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.