Recomand Dialoguri sincere de Laura Iviniș

Dialoguri sincere – între copii și adulți

Ar trebui să existe doar dialoguri sincere între copil și părinte. Cum se poate asta? Ne arată foarte bine prin ilustrații și rime, Laura Iviniș în cartea ei minunată, Dialoguri sincere. Înainte de toate, e important să înțelegem că suntem exemple pentru copii. Ei vor avea tendința de a ne copia vorbele pentru explicații, gesturile și atitudinea. Ne sorb din priviri și au mari așteptări de la noi. Așa că ar fi bine să nu îi dezamăgim. De fiecare dată când e posibil, să le explicăm tot ce e necesar.

Refuză să-ți minți copilul, chiar și când e vorba de cele mai nevinovate minciuni, scuze. Copilul tău înțelege mai bine și mai mult decât crezi tu. Ai încredere în el!

Dialoguri sincere

Dialoguri sincere- prin rime și ilustrații de excepție

Cartea începe cu două mesaje, unul pentru Copilul Mare și unul pentru Copilul Mic. Sunt prezentate câteva scurte discuții care apar între copil și părinte. Sunt expuse în rime pentru a fi mai ușor de captat atenția. Ilustrațiile sunt de excepție. Cuvintele necunoscute sunt explicate în josul paginii.

Copilul tău e un adult în devenire

De multe ori, părinții consideră că cel mic nu trebuie să pună multe întrebări. Lucrurile nu trebuie să i se explice, el trebuie să accepte. Și apoi se miră de ce copilul nu face lucrurile cum trebuie. Păi e simplu! El nu știe ce înseamnă ”cum trebuie”. Pentru el totul se reduce la joacă, cuvinte simple, explicații logice.

Timpul petrecut cu mama este prețios. Și mă bucur când văd mame care mai renunță la treburile casnice pentru a se juca cu copilul. Nu e ușor, dar e atât de necesar pentru copil.

Dialoguri sincere

Copilul tău e mai înțelept decât crezi

Printr-un dialog sincer, folosind cuvinte simple și exemple ușoare, poate înțelege mai ușor ce vrei să îi spui. Ca adult, ai nevoie de o gură de aer curat. Vrei să ieși cu o prietenă la cafea. Copilul nu înțelege de ce vrei să-ți petreci timpul cu altcineva. Explicația e simplă, și tu te bucuri când vin copii în vizită sau mergi tu la ei. Fără a pune în cârca copilului, problemele tale, timpul prea puțin pentru tine.

Dialoguri sincere

Dialoguri sincere – fără mici sau mari minciuni

Eu am o nepoțică pe care o ador. Ea știe și copil fiind, a încercat uneori să smulgă promisiuni de la mine. O singură dată am promis ca să fie fericită și nu am reușit să mă țin de cuvânt. Dar am fost taxată. Mi-a spus aproape cu ochi în lacrimi, ”dar ai promis”.

Apoi, am știut de fiecare dată să-i explic că voi încerca să vin/să fac. Surpriza era mai mare cu cât ajungeam la ea, deși nu existase nicio promisiune înainte. Am învățat cuvinte simple ca să îi pot explica de ce unele lucruri se pot și altele, nu. Spre marea mea surpriză, a înțeles de fiecare dată mai repede decât aș fi crezut.

Detalii despre minunata carte, Dialoguri sincere, aveți pe blogul, Dialoguri sincere. O găsiți și pe rețelele de socializare (Facebook și Instagram). Un follow, like, save, ar ajuta mult și vă mulțumim!

Dialoguri sincere

Optezi pentru Dialoguri sincere cu copilul tău? Crezi că ajută mai mult să fii sincer sau recurgi la mici minciuni nevinovate?

10 thoughts on “Recomand Dialoguri sincere de Laura Iviniș”

  1. Fara dar si poate o carte deosebit de utila. Foarte importanta sinceritatea, insa uneori este nevoie si de cate o minciunica.

    Reply
  2. Nu am copii inca, dar mi-as fi dorit ca ai mei sa aiba dialoguri sincere si ca de la egal la egal. Inclusiv in ziua de azi imi doresc :))

    Reply
  3. Nu am copii dar stiu sentimentul cand ii promiti ceva si totusi
    nu reusesti sa duci la capat.. asa am ajuns si eu sa explic mai bine
    situatia si nu sa promit rezultatul final. A fost mai bine dupa 🙂

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.