Quiche cu spanac și mozzarella – o nouă rețetă încercată
Mă tenta de ceva timp quiche cu spanac și mozzarella. Vedeam multe poze cu preparatul. Mi se părea foarte aspectuos, dar și sănătos. Un preparat la care poți adăuga ce ingrediente dorești. Am combinat mai multe rețete până am ajuns la produsul final.
Blatul a trebuit să fie conform dietei Montignac. Umplutura a trebuit să conțină ingredientele preferate, dar și sănătoase. A fost o nouă provocare. Mă bucur că am încercat-o. Cu siguranță, o voi mai face, dar cu alte combinații.
Ingrediente necesare Quiche cu spanac și mozzarella
Pentru blat
- 250 grame premix de patiserie Dr Man
- 125 grame unt moale cu 82% grăsime
- 5 linguri de apă rece
- sare.
Pentru umplutură
- 200 grame spanac,
- mozzarella de bivoliță,
- 200 grame bacon/piept de pui/prosciutto cotto,
- 100 grame cașcaval,
- 3 ouă de casă,
- 3 linguri de smântână pentru gătit,
- ceapă verde,
- pătrunjel,
- sare, piper.
Mod de preparare Quiche cu spanac și mozzarella
Etapa 1 Blatul
Punem într-un bol, făina cu untul, sarea și apa rece. Amestecăm bine până obținem un aluat mai tare. La început va fi mai tare. Cu cât îl frământați, va fi mai moale.
Luăm un vas de ceramică. Eu am folosit unul oval. Dar pentru data viitoare, mi-am promis că voi cumpăra un vas rotund. Punem în vas aluatul. Cu ajutorul degetelor sau cu o lingură, îl întindem.
Aluatul trebuie să fie egal și bine întins. Dăm vasul la frigider pentru o oră.
Etapa 2 Umplutura
Spălăm spanacul și îl călim. Eu am folosit spanac congelat și a fost foarte bun. Separat, prăjim puțin baconul. Tăiem mozzarella în felii subțiri. Ceapa verde o spălăm bine și tăiem codițele verzi. Spălăm ouăle și le batem bine. Adăugăm smântâna dulce și mixăm. Dăm cașcavalul pe răzătoare și îl adăugăm la ouă. Adăugăm sare, piper și pătrunjel verde.
Etapa 3 Montarea preparatului
Scoatem aluatul de la rece. Înțepăm aluatul cu furculița din loc în loc.
Punem câteva felii de mozzarella. Adăugăm spanacul, apoi bacon-ul prăjit. Turnăm compoziția de ouă. La final, punem câteva felii de mozzarella și ceapa verde.
Dăm tava la cuptor pentru 50 de minute, la 180°C. Quiche este gata când crusta de deasupra este arămie. Se servește rece sau caldă.
Și secțiune!
Și gata de servit!
Quiche cu spanac și mozzarella – un preparat care m-a surprins
Am fost curioasă să gust acest preparat la final. M-a surprins cât de aromat și sățios este. Are un aspect tare frumos. Se pot combina orice fel de ingrediente. Ciuperci, ardei, praz, măsline, mai multe tipuri de brânză. Cred că o voi repeta cât de curând. Poate chiar și în varianta de desert.
Arata absolut delicios! O sa incerc si eu reteta!☺️
Sunt curioasă ce combinații vei face!
ce bine arata si ce dor imi este de o bucata de quiche cu mult cascaval si legume
Data viitoare vreau să fac cu zucchini și 4 feluri de brânză.
Foarte bine arată. O sa incerc si eu reteta.
Sincer arata tare bine! Nu sunt fan spanac, dar as incerca reteta asta! Cred ca e delicioasa!
Arata demential! Eu as fi testat-o cu maaare drag. 🙂
As face si eu aceatsa reteta dar nu imi place deloc spanacul… Oare il pot inlocui cu altceva?
Poți să pui praz, zucchini, ardei.
Nu am mancat niciodata dar la cat de bine arata, nu as refuza o portie.
pe bune ca nu mia-r fi dat niciodata prin cap sa incerc asa combinatie. In special nu m-as fi gandit sa amestec spanac cu mozzarella si cascaval. Promit sa o incerc si eu, mai ales ca spanacul ne place, dar nu prea avem diversitate de retete in meniul de familie.
Ce bine arată, cu siguranță e foarte delicioasă, am s-o încerc și eu.
Eu nu am mancat niciodata quiche dar la cat de bine arata vreau neaparat sa-l incerc si eu.
Acel premix de patiserie Dr Man se poate inlocui si cu altceva? N-am folosit niciodata, nu am vazut nici prin magazine asa ceva si nu stiu daca il gasesc in alta parte in afara de site-ul mentionat de tine care este cu comanda si nu am ce face cu un sac de 5 kg :))
Ce bine arata! 😍
Ia uite ce interesant! Nu stiam ca este premix pt asa ceva, credeam ca trebuie sa framant mult si bine la aluatul ala 🙂 Cred ca voi incerca reteta ta, arata apetisant 😉
Ce bine arata. Și eu aș vrea sa incerc . Am notat reteta.
Nu prea mananc des spanac desi am gustat cateva combinatii interesante. Reteta pare usoara si sectiunea m-a facut sa salivez
Ce bine arata! O sa incerc si eu reteta! 😍
Nu am mâncat în viaţa mea aşa ceva, însă sunt un mare gurmand şi mă dau în vânt după tot ce arată bine. Nu am făcut vreodată mofturi la mâncare, nici la spanac, nici la urzici, sunt român din ăla gen, ce-i dai, asta mănâncă. Oricum, arată foarte bine acest quiche..? Da, cred că am scris bine! :)) Şi cred că în curând o să vorbesc cu a mea mamă să îmi facă şi mie o porţie, să văd, de curiozitate, cam ce bunătăţi mănâncă bloggerii.
http://alexandrupanait.com
Am facut si eu ceva asemanator, dar cu umplutura de carne si branzeturi :))) super buna. Nu le prea am eu cu legumele, dar cred ca e ok.
Foarte tentanta reteta ta, cred ca am mancat ceva asemanator dar doar cu trei feluri de branza in combinatie. Am sa o incerc si eu! Imi place foarte mult aluatul cum l-ai facut.
Tocmai ce am gasit ieri in mall spanac verde si m-am aprovizionat serios, poate fac asa ceva maine.
Arata foarte bine! Mi-am notat reteta pentru ca sunt convinsa ca este foarte bun!
Ce bine ca ne prezinti retetele de fiecare data pas cu pas, pe cand alte persoane nu fac asa ceva.
Umplutura este exact pe placul meu. Imi place ideea desi n am incercat pana acum
Reteta pare usoara. Eu am mai facut quiche cu ciuperci si a fost apetisant. Voi incerca si reteta propusa de tine
Arata super bine! O sa incerc si eu, mai ales ca am inceput sa cochetez cu monti!
Arata minunat! Se slabeste cu dieta Montignac?