Quiche cu spanac și mozzarella dieta Montignac

Quiche cu spanac și mozzarella – o nouă rețetă încercată

Mă tenta de ceva timp quiche cu spanac și mozzarella. Vedeam multe poze cu preparatul. Mi se părea foarte aspectuos, dar și sănătos. Un preparat la care poți adăuga ce ingrediente dorești. Am combinat mai multe rețete până am ajuns la produsul final.

Blatul a trebuit să fie conform dietei Montignac. Umplutura a trebuit să conțină ingredientele preferate, dar și sănătoase. A fost o nouă provocare. Mă bucur că am încercat-o. Cu siguranță, o voi mai face, dar cu alte combinații.

Ingrediente necesare Quiche cu spanac și mozzarella

Pentru blat

Pentru umplutură

  • 200 grame spanac,
  • mozzarella de bivoliță,
  • 200 grame bacon/piept de pui/prosciutto cotto,
  • 100 grame cașcaval,
  • 3 ouă de casă,
  • 3 linguri de smântână pentru gătit,
  • ceapă verde,
  • pătrunjel,
  • sare, piper. 

Mod de preparare Quiche cu spanac și mozzarella

Etapa 1 Blatul

Punem într-un bol, făina cu untul, sarea și apa rece. Amestecăm bine până obținem un aluat mai tare. La început va fi mai tare. Cu cât îl frământați, va fi mai moale.

 

Luăm un vas de ceramică. Eu am folosit unul oval. Dar pentru data viitoare, mi-am promis că voi cumpăra un vas rotund. Punem în vas aluatul. Cu ajutorul degetelor sau cu o lingură, îl întindem.

 

Aluatul trebuie să fie egal și bine întins. Dăm vasul la frigider pentru o oră.

quiche cu spanac și mozzarella

Etapa 2 Umplutura

Spălăm spanacul și îl călim. Eu am folosit spanac congelat și a fost foarte bun. Separat, prăjim puțin baconul. Tăiem mozzarella în felii subțiri. Ceapa verde o spălăm bine și tăiem codițele verzi. Spălăm ouăle și le batem bine. Adăugăm smântâna dulce și mixăm. Dăm cașcavalul pe răzătoare și îl adăugăm la ouă. Adăugăm sare, piper și pătrunjel verde.

quiche cu spanac și mozzarella

Etapa 3 Montarea preparatului

Scoatem aluatul de la rece. Înțepăm aluatul cu furculița din loc în loc.

quiche cu spanac și mozzarella

Punem câteva felii de mozzarella. Adăugăm spanacul, apoi bacon-ul prăjit. Turnăm compoziția de ouă. La final, punem câteva felii de mozzarella și ceapa verde.

quiche cu spanac și mozzarella

Dăm tava  la cuptor pentru 50 de minute, la 180°C. Quiche este gata când crusta de deasupra este arămie. Se servește rece sau caldă.

quiche cu spanac și mozzarella

Și secțiune!

quiche cu spanac și mozzarella

Și gata de servit!

quiche cu spanac și mozzarella

 

Quiche cu spanac și mozzarella – un preparat care m-a surprins

Am fost curioasă să gust acest preparat la final. M-a surprins cât de aromat și sățios este. Are un aspect tare frumos. Se pot combina orice fel de ingrediente. Ciuperci, ardei, praz, măsline, mai multe tipuri de brânză. Cred că o voi repeta cât de curând. Poate chiar și în varianta de desert.

 

Vouă vă place quiche? Ați mâncat vreodată? În ce combinație v-ar plăcea cel mai mult?

29 de comentarii la „Quiche cu spanac și mozzarella dieta Montignac”

  1. pe bune ca nu mia-r fi dat niciodata prin cap sa incerc asa combinatie. In special nu m-as fi gandit sa amestec spanac cu mozzarella si cascaval. Promit sa o incerc si eu, mai ales ca spanacul ne place, dar nu prea avem diversitate de retete in meniul de familie.

    Răspunde
  2. Acel premix de patiserie Dr Man se poate inlocui si cu altceva? N-am folosit niciodata, nu am vazut nici prin magazine asa ceva si nu stiu daca il gasesc in alta parte in afara de site-ul mentionat de tine care este cu comanda si nu am ce face cu un sac de 5 kg :))

    Răspunde
  3. Nu am mâncat în viaţa mea aşa ceva, însă sunt un mare gurmand şi mă dau în vânt după tot ce arată bine. Nu am făcut vreodată mofturi la mâncare, nici la spanac, nici la urzici, sunt român din ăla gen, ce-i dai, asta mănâncă. Oricum, arată foarte bine acest quiche..? Da, cred că am scris bine! :)) Şi cred că în curând o să vorbesc cu a mea mamă să îmi facă şi mie o porţie, să văd, de curiozitate, cam ce bunătăţi mănâncă bloggerii.

    http://alexandrupanait.com

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.