Pulbere de stele de Neil Gaiman recomandare lectură

18

Pulbere de stele – o poveste simpatică

Cititul este mare mea pasiune. Mă bucur că reușesc să citesc tot mai mult. Nu am un domeniu preferat. Citesc din toate domeniile. Sunt fan cărți despre lumea arabă și despre evrei. Însă uneori, când vreau o pauză, citesc povești.

Când am găsit cartea Pulbere de stele pe site-ul Târgul Cărții am pus-o în coș. Nu știam nimic despre carte. Nu citisem nicio recenzie. Dar am simțit că e o poveste care mă va relaxa. Exact așa a și fost.

pulbere de stele

Ce poveste ascunde cartea Pulbere de stele?

Cartea spune povestea oamenilor din Satul Zidului. Un zid desparte satul de o pajiște. Există chiar și paznici care nu lasă pe nimeni să treacă dincolo. La fiecare 9 ani, oamenii de Dincolo-de-Zid își pun tarabele pe pajiște pentru Bâlciul Zânelor. La fiecare 9 ani, aici aveau loc schimburi. Ce se vindea aici? Minuni, minunății și miracole.

pulbere de stele

Dunstan este îndrăgostit de Daisy. El merge la bâlci în căutărea unui cadou pentru Daisy. Însă acolo este fascinat de o fată, un elf. Ea îi spune povestea ei. Cum a fost păcălită de o vrăjitoare. Cât de mult își dorește să ajungă la părinții ei, dar vraja nu poate fi ruptă. Ei doi decid să se întâlnească seara în secret. Deși fascinat de ochii fetei, Dunstan se căsătorește cu Daisy. Însă culoarea purpurie a ochilor ei, îl va urmări mereu.

Tristan Thorn apare la poarta Satului Zidului, într-un coșuleț. El va fi primul copilul al lui Dunstan și Daisy. Tristan va avea parte de multe peripeții. Culoarea purpurie îl urmărește și pe el. Semn că zânele sunt prin preajmă.

pulbere de stele

Poveste de seară, de relaxare!

Este o lectură drăguță. Potrivită pentru copii, adolescenți, dar și adulți. Povestea este plină de zâne, vrăji și minuni. Menită să te relaxeze, povestea te amuză. Vă recomand să o citiți, să vă bucurați și să vă amintiți de copilărie.

Voi citiți basme? Dar cărți pentru copii?

 

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

18 Comments

  1. chiar pare mai degraba o poveste pentru copii 😀 Dar se stie ca nu suntem niciodata prea mari ca sa renuntam la farama aia de suflet de copil care mai ramane in noi. De ce nu povesti cu zane si minuni?

  2. Recunosc ca nu citesc astfel de povesti insa nu cred ca mi-ar displace. O lectura usoara printre alte activitati nu cred ca ar strica. In fond, oamenilor le plac povestile, basmele … De ce , nu …

    • Apropo. Am intrat pe Targul de carti si mi-am comandat Memoriile unei Dame de Companie – Jeannette Angell, o carte pe care imi doream sa o citesc de mult timp. Ms.

  3. M-ai facut curioasa. Adica e indragostit de Daisy, dar e fascinat apoi de fata elf si dupa cum spui tu pare ca se multumeste cu Daisy pentru ca nu are sanse cu fata elf. Se complace cumva. MA cam enerveaza chestia asta. pana la urma personajul principal cine e? Cuplul asta sau copilul lor?

Leave A Reply

Read previous post:
mierea Roua Florilor
Mierea Roua Florilor – beneficii și întrebuințări

Mierea Roua Florilor de la Apidava Eu sunt mare consumatoare de miere. Când am primit mierea Roua Florilor de la...

Close