Top 9 propuneri de mic dejun sănătos

În căutare de propuneri de mic dejun sănătos?

Dacă și tu ești în căutare de propuneri de mic dejun sănătos, atunci te va ajuta acest articol. Mi-a plăcut să mănânc micul dejun copil fiind. Nu știam atunci că e cea mai importantă masă a zilei. Însă mama ne suprindea în weekend cu diverse preparate gustoase. Peste săptămână, micul dejun era lapte cu cacao și pâine cu unt. Vai, cât de gustoasă mai era masa! Mi-am creat acest obicei de a mânca dimineața. Îl respect cu strictețe, chiar dacă uneori ajunge să fie un mic dejun târziu.

Îmi place ca dimineața să încerc preparate noi. Prefer atât dulce, cât și sărat. Pasionată de gătit, am tot căutat idei interesante pentru mic dejun. De când cu stilul de viață sănătos, sunt mai atentă la micul dejun. Pentru mine este masa nelipsită a zilei. Uneori sar peste prânz sau cină, dar niciodată peste micul dejun.

Top 9 propuneri de mic dejun sănătos

Îmi plac diminețile în care am timp să prepar un mic dejun sănătos. Îmi place când avem musafiri peste noapte. Îi aștept mereu cu un mic dejun bogat și variat. E o mare plăcere pentru mine să îi servesc cu bunătăți! Iată câteva propuneri de mic dejun sănătos!

1. Încearcă cereale cu lapte

Mi se pare un mic dejun rapid, dar sățios. Cerealele sunt menite să-ți țină de foame câteva ore bune. Sunt gustoase, în diverse combinații și forme. Când vine vorba de lapte, poți opta pentru clasicul lapte de vaci sau capră. Pentru varietate, încearcă lapte de soia, de orez, de migdale. Găsim o gamă atât de diversificată de cereale, încât sigur găsim ceva pe placul fiecăruia.

2. Omletă sau ouă ochiuri cu diverse condimente

Deci eu ador omleta! Îmi place să o fac în mai multe moduri. Fie clasic în tigaie, fie la cuptor. Când o fac în tigaie, e tip clătită, subțire și cu diverse umpluturi. Adaug cașcaval, șuncă, ciuperi, măsline. La cuptor, mai adaug ricotta, roșii cherry și o las să se umfle frumos. Secretul ca omleta să fie gustoasă? Adăugăm niște condimente. Clasicul sare, piper, boia dulce. Însă poți fi îndrăzneț. Adaugă usturoi, oregano, busuioc.

propuneri mic dejun sănătos

3. Pâine în ou

Ah, câte amintiri îmi stârnește pâinea în ou. Bunica făcea cea mai bună pâine în ou. De fapt, ea doar recicla pâinea mai veche. Dar pâinea în ou cu care ne trezea în vacanță, era minunată. Tânjesc mereu după acest tip de mic dejun. Doar că acum pâinea albă este înlocuită cu pâine integrală. Puteți răzăli niște cașcaval deasupra. Va fi și mai gustoasă! Iar pentru cei curioși, ungeți pâinea cu cremă de ciocolată!

4. Pancakes

Dacă vă place ca prima masă să fie dulce, atunci trebuie să fie pancakes. Celebrele clătite americane, pufoase și gustoase. Ele pot fi servite cu sos de ciocolată, gem de fructe, zahăr pudră, sirop de arțat, miere.

propuneri mic dejun sănătos

 

5. Sandviciuri calde cu diverse umpluturi

Dacă ești fan mic dejun consistent, mergi pe sandviciuri. Pâine integrală feliată, unt, caș sau mozzarella, șuncă sau prosciutto, ciuperici, legume. Toate la presă sau prăjite puțin în tigaie. Vai, sunt minunate! La umplutură, puteți să vă lăsați imaginația să zburde.

6. Brioșe dulci sau sărate

Se pot face cu o seară înainte, dacă micul dejun e pe fugă. Cât timp se face cafeaua, le puteți încălzi pentru 1-2 minute. Brioșele pot fi ușor de luat la mână, rapid de savurat.

7. Clătite dulci sau sărate

Dacă dimineața vă mobilizați mai greu, puteți face compoziția de seară. Dimineața, doar le coaceți. Pentru pofticioși, le umpleți cu cremă de ciocolată, gem dulce sau acrișor, unt de arahide. Pentru înfometați, le umpleți cu cașcaval ras, șuncă tăiată cubulețe, și puțin rumenite, servite cu smântână! Un deliciu!

8. Griș în lapte

Încă un mic dejun din copilărie. Mama ne făcea griș în lapte. Ea îl făcea mai tare și ni-l servea cu gem sau zahăr cu cacao. Zahărul se topea și dădea un gust minunat grișului. Eu îl fac mai moale și îl pun în farfurii întinse. Îl servesc cu sos de ciocolată neagră făcut în casă, gem fără zahăr.

9. Mămăliguță cu brânză de vaci

Mama ne făcea mămăliguță cu brânză de vaci și smântână, duminică dimineața. Uneori folosea caș și îmi plăcea cum se întindea când se topea. Era tare gustoasă și reîncălzită. Cașcavalul topit forma o crustă crocantă absolut delicioasă. Acum, eu servesc mămăliguța cu brânză sărată de burduf, cașcaval moale, smântănă și speck prăjit.

Optează pentru un mic dejun preparat în casă

Este foarte important, ca să nu mai spun și sănătos, să avem mese gătite în casă. Chiar dacă prânzul îl servim în oraș, micul dejun și cina să fie preparate în casă. Putem controla calitatea ingredientelor, cantitatea de sare, diverse grăsimi. Da, e mai practic să comandăm mâncare. Însă e atât de gustoasă mâncarea făcută în casă. Propunerile de mic dejun prezentate mai sus nu sunt dietetice, dar sunt sănătoase. Cu siguranță, sunt și extrem de gustoase! Ele pot fi servite cu suc de fructe proaspăt stors, fructe, ceai cald sau un pahar cu lapte!

Da, e comod să luăm dimineața niște biscuiți sau un croissant din comerț. Dar ce valoare nutritivă au? Ce farmec are mâncatul pe fugă? Micul dejun savurat în liniște, acasă, alături de familie, îți asigură un bun start al zilei!

Tu ce obișnuiești să servești la micul dejun? Ce părere ai despre aceste propuneri de mic dejun sănătos prezentate mai sus? Care este cel mai bun mic dejun pentru tine, ce trebuie să conțină?

Foto

51 thoughts on “Top 9 propuneri de mic dejun sănătos”

  1. La micul dejun optez cel mai des pentru cerealele cu lapte, mai ales ca se prepara foarte rapid. Cand am putin mai mult timp la dispozitie prepar un terci de ovaz. Imi place pentru ca are foarte putine calorii si este foarte delicios.

    Reply
  2. Niciodată nu renunț la micul dejun. Oricât de tare m-aș grăbi tot mănânc ceva. Puțin acolo, sa fie ceva. De obicei mănânc cereale cu lapte, din alea pentru copii Nesquiq, Cheereos, oua ochiuri sau omleta și dimineață in drum spre muncă mănânc covrigi. Știu, nu sunt cei mai sănătoși, dar sunt atât de gustoși….

    Reply
  3. Au fost muuulți ani în care micul dejun îl săream, dor în weekend când eram acasă îl pregăteam și serveam. Acum, micul dejun este obligatoriu, îmi place să-l pregătesc, să-l servesc împreună cu soțul meu sau copiii, atunci când sunt în vizită. Îmi place să-i surprind, inventez, combin, fac fel și fel de chestii. Unele le-am regăsit și în articolul tău. Ca o concluzie, îți dau dreptate, tot ce este făcut în casă este mult mai bun, gustos, sigur.

    Reply
  4. Paine in ou adica paine aia data prin ou batut cu lapte si prajita in ulei? Parca friganele le zice. Doamne ce buna era! Tinea loc si de mic dejun, daca o mancam cu branza, si de desert, daca o combinam cu dulceata. Nu am mai facut de mult.

    Reply
  5. Dimineata de cele mai multe ori sar peste micul dejun. Il mananc sigur in week-end cu familie si atunci incerc sa prepar ceva mai diferit decat un mic dejun clasic

    Reply
  6. eu iau micul dejun la munca, acasa nu prea am timp, ar insemna sa ma trezesc exagerat de devreme. asa ca ori iau fructe, ori biscuiti cu cereale, ori cereale cu iaurt, gasesc ceva de incropit rapid.

    Reply
  7. Am citit articolul tau si am descoperit cu surprindere ca si eu folosesc cam aceleasi variante de mic dejun pentru baietelul meu Dragos si ii plac aproape toate. Recunosc ca nu fac briose si gris cu lapte, dar uneori le cumpar gata preparate.

    Reply
  8. retetele tale sunt sanatoase si delicioase,pacat ca eu doar salivez la ele si nu am voie,dar m-am obisnuit la mine micul dejun inseamana o banana si atat.

    Reply
  9. Acum ceva timp nu obișnuiam sa mănânc dimineața, iar acum nu am timp din cauza job-ului și ajung sa mănânc prostii. Deabia acum înțeleg importantă micului dejun.
    Cand am mai mult timp îmi place sa consum cereale, oua ochiuri sau în omleta 🙈😁

    Reply
  10. Yummy – yummy! Ce de propuneri gustoase! Eu prefer ori omletă cu de toate , ori ouă ochi si niste legume sau prosciuto/sunculite alături! Oricum mi-ai facut o pofta de tot de ai enumerat mai sus! :)))

    Reply
  11. Interesante propunerile tale, eu servesc, de obicei, ou ochi sau omletă cu multe legume prin ea. În ultima vreme am început să-mi prepar pt micul dejun și budincă de chia cu diverse cereale și fructe prin ea.

    Reply
  12. Trebuie neaparat sa mancati o tartina cu salata de oua la micul dejun, altfel ati trait degeaba pana acum… 🙂 Gata, mi-ai dat ideea: daca nu cunoasteti reteya, o voi publica eu pe blogul meu, cu tot cu poze, ca sa va fac pofta si sa va lase gura apa… 😉

    Reply
  13. Trebuie sa incerci o tartina cu salata de oua! Daca nu ai mai facut pana acum, o sa public eu reteta pe blogul meu, cu tot cu fotografii, ca sa iti fac pofta si sa iti lase gura apa… 🙂 Sigur o sa faci un top 10 ca sa poti sa introfuci si ideea asta! 😉

    Reply
  14. Si smoothie-uri sau salata de fructe! Eu dimineata sunt mereu pe fuga si mananc doar iaurt cu musli, dar tot simt ca nu e destul. Si in general nu prea ma impac bine cu mancarurile grase (cum e omleta), desi le ador

    Reply
  15. Nu sar niciodata peste micul dejun! Ma trezesc cu o foame de lup, asa ca n-am cum sa fac asta! :))
    Tocmai mi-ai facut pofta de panckakes si am o lene de ma doare ca sa-mi prepar…

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.