De ce avem nevoie de proiectoare LED?

16

Să analizăm puțin ce înseamnă proiectoare LED

Iluminatul industrial acoperă o gamă largă de domenii de utilizare, precum depozite, săli de sport, laboratoare, stadioane, parcuri, săli de prezentare, necesitând astfel și caracteristici diferite de funcționare în funcție de condițiile utilizatorului.

Aceste necesități sunt asigurate de folosirea de proiectoare LED, care sunt corpuri de iluminat de o eficiență crescută și care asigură un iluminat puternic cu un consum redus de energie și cu posibilitatea de focalizare a unei anumite zone. Iluminarea unei zone vaste, întinse este realizată în condițiile cele mai economice și fiabile folosind proiectoare LED datorită capacității acestora de acoperire a unei zone mari, astfel încât activitățile desfășurate în zonele respective să se realizeze în condiții optime de iluminat și de siguranță.

Cât de eficiente sunt aceste proiectoare LED?

Eficiența proiectoarelor LED constă nu numai în consumul redus de energie, ci și în faptul că nu se încălzesc, putând fi folosite în hale de depozitare, în stații de carburant, unde există pericolul izbucnirii unor incendii ca urmare a folosirii unor sisteme de iluminat tradiționale, incandescente, deoarece acestea se încălzesc și pot aprinde vaporii. De asemenea, halele de depozitare necesită adesea condiții de temperatură constantă. Temperatura constantă este asigurată de proiectoare LED, dar nu și de sistemele de iluminat tradițional din acelaș motiv, încălzirea corpului folosit. Și faptul că nu emit radiații UV și că nu conțin mercur reprezintă un avantaj în utilizarea lor pe scară tot mai largă.

Proiectoarele LED sunt fabricate într-o gamă foarte diversificată, având dimensiuni din cele mai variate, care se pot adapta oricărui spațiu de utilizare și care pot fi instalate cu usurință. În același timp, nu necesită mentenanță deoarece au garantată o durată de viață îndelungată și fiabilitatea utilizării acestora este ridicată. Deși față de cele tradiționale au un cost mai mare de achiziție, acesta se justifică prin asigurarea tuturor acestor avantaje și este amortizat în timp prin consumul redus de energie și prin durata de viață mare care reduce numărul corpurilor de iluminat necesare pe o perioadă mare de timp.

În funcție de dimensiunea acestora, ele pot fi montate în exterior, dar și în interior. Asigură o lumină asemănătoare celei naturale, fiind astfel odihnitoare și nu forțează ochiul.

Proiectoarele LED pot fi găsite pe piață într-o varietate din ce în ce mai mare. Ele pot fi sub forma de tabletă, varianta slim, orientabile, liniare și orientabile, cu suport, cu trepied, cu senzor de mișcare sau cu telecomandă. În funcție de necesități, asigură lumină albă rece sau caldă sau aceasta poate fi colorată RGB, pentru utilizare de exemplu în piscine, acvarii, grădini sau săli de spectacole.

Tehnologia LED a avansat și proiectoarele LED pot fi alimentate pe lângă modul obișnuit, acestea având un transformator inclus, și pe bază de acumulator sau panou solar. Deci, ele sunt eficiente și prietenoase cu mediul și din acest punct de vedere.

Nevoia de mentenanță a acestor proiectoare LED este redusă la minim, astfel încât activitatea desfășurată în spațiile iluminate cu ele nu este întreruptă.

Alegerea proiectoarelor LED pentru iluminarea spațiilor întinse este soluția ideală, utilizată tot mai frecvent de foarte mulți consumatori industriali, aceștia bazându-se pe calitatea ridicată și avantajele net superioare față de iluminatul tradițional.

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

16 Comments

  1. Avem si noi un proiector in curte. Nu il folosim mereu, dar cand se extinde cate o petrecere sau avem treaba pe afara si s-a intunecat, il bagam in priza. Lumineaza puternic si stiu ca nu consuma deloc mult. Mi-ar placea un proiector cu senzor de miscare, recunosc!

  2. Proiectoarele cu led sunt economice și mult mai eficiente. Avem un proiector cu senzor de mișcare, montat în exterior și luminează aproape toată curea fără a consuma mult.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
a purta ochelari de soare
7 motive pentru a purta ochelari de soare mai des

Poartă ochelari de soare pentru sănătatea ta A purta ochelari de soare nu mai este un moft de ceva timp....

Close