Ce trebuie să știm despre produsele de machiaj?

Produsele de machiaj – necesar și util

Produsele de machiaj se folosesc din cele mai vechi timpuri. Am observat că se folosesc de la vârste tot mai fragede. Micuțele domnișoare sunt fascinate de produsele de machiaj. Își doresc să folosească ruj și ojă, pe la 4 ani. Apoi la școală, tentația e mai mare și față de restul produselor de make up.

Mulți părinți le interzic adolescentelor să se machieze. Însă acest lucru face ca fetele să se machieze pe ascuns, folosind produse în comun cu alte fete. Ajung să se machieze în exces, fără nicio regulă. Nu se demachiază corespunzător. Aceste lucruri duc, de multe ori, la apariția multor boli de piele. Ca părinte, eu aș încerca să îmi educ fetița. Cu răbdare, i-aș explica de ce nu e bine să înceapă de mică cu machiajul. Și aș încerca să o învăț să își curețe bine tenul. M-aș asigura că produsele folosite sunt de calitate.

Ce trebuie să știm despre produsele de machiaj?

Am învățat să mă machiez în liceu. Destul de târziu, dar fac parte din altă generație. Produsele de machiaj erau foarte scumpe și erau puține branduri. Foloseam un rimel mai multe fete. Mă bucur acum că nu am avut nicio complicație. Părinți restrictivi, profesori stricți, nu au reușit să ne facă să nu mai machiem. Mi-ar fi plăcut ca ei să ne învețe și să ne explice de ce nu e bine. În schimb, ne trimiteau la baie să ne spălăm pe față.

produsele de machiaj

Dacă în liceu, mă bucuram de un rimel și de un ruj no-name, acum aleg cu grijă. Tot ce intră în contact cu pielea, ochii mei, este atent analizat. Da, produsele de machiaj nu îmi lipsesc. Mă machiez în fiecare zi și mă simt bine. Însă demachierea și curățarea tenului este sfântă!

Curioși cum selectez eu produsele de machiaj și la ce acord atenție?

  • trebuie să fie produse cosmetice naturale. Verific cu atenție lista de ingrediente.
  • produsele nu trebuie să fi fost testate pe animale. Animalele nu trebuie să sufere pentru înfrumusețarea noastră.
  • nu le folosesc peste data de expirare. Un produs cosmetic expirat poate face mult rău tenului. De exemplu, alergii, eczeme, iritații.
  • le păstrez în condiții bune, fără expunere la soare/lumină puternică, departe de sursă de căldură,
  • sunt fidelă unor branduri care nu m-au dezamăgit și care mi se potrivesc, acesta este unul dintre ele,
  • acord atenție la îngrijirea pielii și curățare. Un machiaj va arăta impecabil pe un ten curat.
  • nu împrumut produsele mele nimănui și nici nu iau de la altcineva. 

Acordați atenție și la igienă!

Țin mult la igienă. E importantă și la machiaj. Mă spăl bine pe mâini înainte de a aplica fondul de ten. Am o obsesie și pentru curățarea pensulelor. După fiecare folosire, pensula pentru machiaj este curățată. Fac acest lucru pentru siguranța mea. E bine să avem grijă la tot ce intră în contact cu pielea. Igienizarea pensulelor și aplicatoarelor nu durează mai mult de câteva minute.

Voi cât de multe știți despre produsele de machiaj folosite? La ce sunteți atente și pe ce puneți accentul?

Foto

22 de comentarii la „Ce trebuie să știm despre produsele de machiaj?”

  1. Eu nu pun chiar atat de mult accent pe atatea detalii si folosesc si alte produse nu doar pe baza de ingrediente naturale. Dar incerc sa pastrez o igienta inainte sa imi aplic produsele.

    Răspunde
  2. Sfaturi foarte utile! Eu niciodata n-am avut atata rabdare cu produsele de machiaj. Nu prea le folosesc dar cumpar in fiecare luna, la mine nici n-au timp sa se deterioreze prea tare! 😀

    Răspunde
  3. Eu ma bazez pe brandurile mele favorite. Mi se mai intampla sa incerc si produse noi, dar chiar nu ma bazez e ceva anume. Recunosc ca atunci cand mi se pune pata pe un produs, nici macar eticheta nu ma poate face sa renunt. Imi place mulkt sa-mi petrec timpul in Sephora si sa plec cu cat mai multe chestii

    Răspunde
  4. Fix aseara am avut o discutie luuunga cu fiica mea de 8 ani…. ca doar este “aproape adolescenta” de ce nu are voie aia si ailalta. Ma gandesc si eu serios la subiectul asta cu machiajul precoce. CA sa las un echibru are in gentuta ei un gloss roz cu sclipici si o oja pt copii pe care are voie sa o foloseasca in week-end. Doamne ajuta sa fie buna decizia mea….

    Răspunde
  5. asta cu imprumutat haine, accesorii, bijuterii si produse de machiaj este la mare moda in ziua de azi. de fapt, si pe vremea mea se practica, dar nu mi-a placut niciodata treaba asta. Nu numai ca nu e igienic, dar nici nu sunt eu genul caruia sa ii placa sa imparta orice cu oricine.

    Răspunde
  6. Sa stii ca si noi treceam cate un rimel sau un ruj din mana in mana in liceu. Daa…chiar sirujul il imparteam 😀 Acum..nu as mai face-o, tocmai datorita igienei. Si este exact ceea ce am invatat-o si pe fiica mea, ea momentan foloseste strugurel de buze.

    Răspunde
  7. Eu am aflat ca e foarte important sa te speli si pe maini inainte de a ten spala cu produsul de curatare al fetei, iar in ceea ce priveste accesoriile de machiaj mereu le spal pt ca pot dezvolta diverse bacterii si imi pot provoca cu timpul mai mult rau decat bine.

    Răspunde
  8. Imi plac foarte mult produsele de machiaj, insa trebuie sa recunosc ca nu tin cont de atat de multe aspecte atunci cand le aleg. MI ar placea sa pot gasi produse care nu sunt testate pe animale, insa in acelasi timp, asta ar insemna sa renunt la produsele de la brandurile mele preferate. Multe din ele fac teste pe animale. Mi ar placea sa se schimbe acest lucru.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.