Ce produse recomand pentru îngrijirea părului gras

13

Atenție la îngrijirea părului gras

Un păr frumos înseamnă un păr îngrijit și aranjat. Indiferent de tipul firului de păr, există produse speciale pentru îngrijire. Problemele care pot apărea, în timp, din diverse cauze, au soluții nenumărate. M-am confruntat cu un scalp cu mătreață mult timp. Firul de păr e subțire și se îngrașă prea repede. Așa că m-am văzut nevoită să încerc diverse soluții.

Produsele de pe piață sunt variate, iar pe Notino găsim tot ce avem nevoie pentru părul nostru. Am citit recomandări de produse, chiar m-am sfătuit cu un medic dermatolog. Bineînțeles că am ținut cont și de sfaturile stilistei mele, cea care îmi cunoaște perfect părul. De ani buni, am un păr de care sunt tare mândră. Rezultatul unei rutine de îngrijire atente la nevoile părului meu.

Produse recomandate pentru îngrijirea părului gras

Înainte de a afirma că părul gras nu are soluții, încearcă recomandările mele. Stabilește care sunt nevoile părului tău și urmează o rutină strictă. Te vei bucura de un păr minunat, curat, mai mult timp.

 • șampon special pentru păr gras, scalp sensibil și urme de mătreață

Eu am optat pentru o variantă dermato-cosmetică de șampon pentru păr gras. Vichy Dercos a fost pentru părul meu o adevărată salvare. A reușit să mă scape de mătreață de la primele folosiri. Scalpul sensibil are îngrijirea adecvată. Iar părul nu se mai îngrașă chiar atât de repede. Poți să folosești un șampon antimătreață ca un tratament, urmat de o pauză, dar e bine să revii la el, constant.

îngrijirea părului gras

Obișnuiam să mă spăl pe cap la fiecare 2 zile. Datorită acestui șampon, am mărit distanța dintre spălări, la 5-6 zile. Îmi este mult mai ușor acum și spălatul pe cap nu mai e corvoadă.

 • produse pentru regenerarea firului de păr

Tendința părului gras este să se deterioreze mai repede. Din acest motiv, are nevoie de produse pentru a se renegera mai repede. Eu folosesc fiole sau ser care se aplică direct pe scalp. Masez bine și fac câte 2-3 cure pe an.

îngrijirea părului gras

Prefer produsele leave-in, mi se par mult mai eficiente. Nu îngrașă părul și nu afectează scalpul. Din contră, mi se pare că ajută la absorbția sebumului în exces.

 • masca de păr să nu ne lipsească

Între balsam și mască de păr, aleg mereu masca. Am observat că e mult mai eficientă. O las să acționeze pe părul umed câteva minute bune. Alternez măștile de păr în funcție de anotimp și de nevoile părului.

 

 • protecția termică pentru păr – must have

Având un păr gras, am mereu tendința de a-l aranja cu diverse aparate pentru a arăta bine. Părul meu e lung și îl usuc mereu cu uscătorul de păr. Pentru mai mult volum, folosesc placa de creponat. Și pentru un look mai deosebit, apelez și la ondulatorul automat. Fac tot ce e necesar pentru ca părul meu să arate impecabil.

îngrijirea părului gras

Știu că toate acestea pot afecta firul de păr. Din acest motiv, mie nu îmi lipsește niciodată un produs pentru protecție termică păr. Pentru o mai bună protecție, alternez produsele. Optez pentru cremă, dar și spray sau ulei de protecție. Aceste produse e bine să le folosim și în vacanța de vară, la mare. Căldura, vântul, apa sărată îl pot usca în exces. Protecția și îngrijirea lui este esențială.

Tu ce produse eficiente ai descoperit pentru îngrijirea părului gras? Ai recomandări pentru mine pe care le găsesc pe  Notino?

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

13 Comments

 1. Laura Livinschi on

  Multumesc pentru sfaturi ,Am incercat foarte multe produse , acum sunt cu klorane care mi de pare ca este destul de ok.

 2. Vichy este un brand preferat pentru produsele sale de calitate iar eu sunt tare mulțumită.
  Nu am probleme cu părul gras, dar Vichy Dercos este produsul preferat în cazul în care părul meu are nevoie de ajutor.

 3. Si eu folosesc acest sampon Vichy si e foarte bun. L-am incercat in varianta pentru par gras si e foarte bun! Tot de pe Notino imi fac plinul. ^_^

 4. Parul gras este cu adevarat problematic. Eu nu am probleme, dar sotul meu a suferit de aceasta problema si chiar s-a chinuit putin pana a descoperit produsul care sa-l ajute

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
dezvoltare personală
De ce ne ajută să citim cărți despre dezvoltare personală?

De ce ne ajută să citim cărți despre dezvoltare personală?  Oricât de mult am dori să înțelegem ceea ce se...

Close