Pregătiri pentru primăvară – ce semințe de legume plantezi în grădină?

19

Pregătiri pentru primăvară –

ce semințe de legume plantezi în grădină?

Mai este puțin și sezonul în care toți aleargă prin piețe și magazine după semințe de legume pe care să le sădească în grădină, va începe. Primăvara este așteptată de agricultori, mai ales din acest motiv, pentru că își pot relua activitățile de grădinărit. Peste tot se vor găsi semințe în plicuri de tot felul, de la cele mai colorate la cele mai diverse. În funcție de ceea ce preferă fiecare, vor alege soiurile de legume, tipul de verdeață de creșterea cărora mai apoi să se ocupe.

În funcție de suprafața de teren de care fiecare dintre noi dispune în acest sens, va trebui realizată și parcelarea, pentru a avea spațiul necesar  pentru a planta semințe din fiecare. Achiziția semințelor de legume trebuie făcută responsabil și nu de oriunde, mai ales că astăzi se găsesc tot felul de produse care se dovedesc la vremea roadelor departe de ceea ce ar fi promis că vor fi.

De preferat, este ca achiziția să o faci de la producător sau cel puțin de la un furnizor de încredere, care dispune și de diversitate de opțiuni. Dacă deja ai colindat magazinele din împrejurimi și nu ai reușit încă să găsești ceva promițător, un magazin online în care găsești semințe de legume profesionale este Nuoricum.ro.

Despre această categorie a semințelor profesionale, vei auzi multe pentru că au apărut destul de recent pe piață, dar mai ales pentru caracteristicile lor.

Semințele profesionale de legume

Dacă în cazul semințelor uzuale, deja știm foarte bine cum stau lucrurile, cum se comportă în funcție de zona geografică și de alți factori, lucrurile stau puțin diferit în cazul celor profesionale.

Dacă te pregătești deja cu stocul necesar de semințe pentru primăvara ce urmează, e bine să fii în temă legat de această categorie și avantajele lor.

Pentru început, să ne concentrăm asupra părții calitative. Este ceea ce interesează pe oricine, iar în cazul lor vorbim despre caracteristici optime în materialul generic omogen, fiind rezultatul unei combinații și încrucișări dintre diverse tipuri de semințe.

Legat de acestea, vei observa că lucrurile vor sta diferit în privința lor chiar de la un an la altul. Evoluția pe care o înregistrează stârnește curiozitatea agricultorilor. La fel ca și pretențiile publicului, și acestea vor prezenta alte cerințe cu privire la culoare, formă, gust, dar și uniformitate. Nivelul lor de producție poate fi mai crescut sau, din contră, mai scăzut, în funcție de cât respecți pașii de plantare și îngrijire ulterioară a culturilor.

Prin faptul că poți avea culturi de calitate, te avantajează personal, mai ales dacă te interesează să faci o mică afacere din vânzarea lor.

De obicei, acest soi vine cu avantajul unor fructe bogate și frunze modice, astfel încât tu să te bucuri de roade frumoase și sănătoase, dar și să ai mai puțin de muncit la culturi și la întreținerea lor. Descoperă diversitatea tipurilor de semințe profesionale de legume pe care le poți planta în primăvară în cadrul site-ului nuoricum.ro și comandă produsele dorite.

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

19 Comments

 1. Gabriela Alexandra Andrei on

  Voi recomanda site-ul părinților mei, ei au gradina și în fiecare an pun răsaduri! Mulțumesc de pont!

 2. Asa mi-as fi dorit sa stau la curte și sa am o mica gradina. Din păcate stau la bloc și sunt destul de limitata.
  Nu mi-aș dori o afacere, doar ceva pentru mine și familia mea. Orice leguma sau fructate crescuta în gradina ta, este cât de cât mai sănătoasă decât ce găsești în comerț.

 3. Nu stau la casa, dar daca as avea gradina as planta rosii, castraveti, salata verde, ardei gras, morcovi, ceapa, ridichi, capsuni. Ma rog, capsunile nu sunt legume dar dintre fructe imi plac cel mai mult, in afara de banane.

 4. Cristina Dragomir on

  nu ma pricep deloc la capitolul seminte. Eu iau de la cineva de la tara cateva seminte de legume pentru ce cultiv in mica mea gradina.

 5. Nu am o gradina, din pacate stau la bloc si nu am spatiu. Din fericire totusi ma bucur de produse bio de la mama care sta la casa si cred ca ii recomand site-ul

 6. O las pe mama mea sa se ocupe de gradina pentru ca ea este responsabila de aprovizionarea mea cu rosii si cu verdeata pe perioada verii, iar eu voi pune in curte doar fructe de padure gen zmeura, capsuni si as vrea si niste coacaze rosii. Asta ar fi planul si sper sa-mi iasa

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
perioada de autoizolare Coronavirus
Listă de provizii pentru perioada de autoizolare Coronavirus

Temeri în perioada de autoizolare Coronavirus Perioada de autoizolare Coronavirus nu trebuie să ne înspăimânte. Panica celor din jur m-a...

Close