Prăjitură pufoasă cu brânză de vaci – rețeta mamei

Prăjitură pufoasă cu brânză de vaci – amintiri din copilărie

Prăjitură pufoasă cu brânză de vaci este încă un desert din copilărie. Mama ne făcea des această prăjitură. Uneori ne făcea cu brânză vaci. Alteori punea în aluat fructe proaspete. E o prăjitură care se face rapid. Combină foarte bine blatul pufos aromat cu crema acrișoară de brânză.

Mama ne făcea câteva prăjituri minunate. Simple de făcut, dar gustoase. Cu puține ingrediente, dar mereu aveam un desert aromat. Îmi place să fac deserturile copilăriei. Îmi aduce aminte de o perioadă când descopeream pasiunea pentru gătit.

Ingrediente necesare prăjitură pufoasă cu brânză de vaci:

  • 4 ouă mari,
  • 300 grame zahăr,
  • 50 grame ulei,
  • 100 ml apă rece, 
  • un praf de copt,
  • o fiolă esență de vanilie,
  • 200 grame făină albă.
  • 700 grame brânză de vaci,
  • 100 grame cremă de brânză Philadelphia,
  • 100 grame unt,
  • 6 linguri zahăr praf,
  • 2 plicuri zahăr vanilat.

Mod de preparare prăjitură pufoasă cu brânză de vaci:

Etapa 1

Spălăm bine ouăle. Le spargem într-un bol. Le mixăm bine cu un praf de sare. Când sunt spumă, adăugăm zahărul și mixăm 5 minute. Adăugăm încet uleiul, apa, praful de copt, vanilia. Făina o adăugăm treptat, lingură cu lingură. Mixăm la viteză mare, la final, pentru ca totul să fie bine omogenizat.

prăjitură pufoasă cu brânză de vaci

Într-o tavă, punem hârtie de copt. Turnăm aluatul uniform și dăm tava la cuptor. E bine cuptorul să fie preîncălzit. Coacem blatul la 180°C, 50 de minute. Când blatul este copt, îl scoatem din tavă. Îl lăsăm să se răcească și apoi îl tăiem în două.

prăjitură pufoasă cu brânză de vaci

Etapa 2

Cât timp blatul se răcește, facem crema de brânză. Punem ingredientele într-un bol. Le pasăm cu furculița. Eu le-am băgat în blender. Mi-am dorit o cremă fină. Ei bine, am obținut o cremă care curgea. Așa că eu a trebuit să o dau la frigider pentru 30 de minute.

Etapa 3

Montăm prăjitura. Punem jumătate din blat în tava în care am copt blatul. Punem crema de brânză. O uniformizăm bine. La mine a curs puțin și blatul s-a însiropat bine.

prăjitură pufoasă cu brânză de vaci

Punem blatul deasupra cremei. Pudrăm bine cu zahăr pudră.

prăjitură pufoasă cu brânză de vaci

Ideal ar fi să o lăsați peste noapte la rece. Dacă vă puteți abține, bineînțeles. Se taie cu grijă.

prăjitură pufoasă cu brânză de vaci

 

Și se servește alături de prieteni dragi!

Prăjitură pufoasă cu brânză de vaci – un deliciu

prăjitură pufoasă cu brânză de vaci

Acest desert se face repede și este extrem de aspectuos. E nevoie de puține ingrediente. Dacă vă plac fructele în prăjitură, puteți adăuga fărăg frică. Fie le puneți în aluatu și veți obține un pandișpan pufos cu fructe. Fie puteți adăuga bucăți de fructe proaspete în crema de brânză. Rezultatul va fi colorat și aromat!

Vouă vă plac prăjiturile cu brânză de vaci? Vă tentează să încercați această rețetă de prăjitură pufoasă cu brânză de vaci?

 

65 thoughts on “Prăjitură pufoasă cu brânză de vaci – rețeta mamei”

  1. Am tot facut placinta cu branza, dar niciodata o astfel de prajitura. Am sa incerc sigur reteta ta, mai ales ca deserturile cu branza dulce sunt in topul preferintelor mele.Chiar ma uitam ei la ceva tot in genul asta, cu branza si lamaie. Imi ploua in gura, ma opresc aici.

    Reply
  2. Genul acesta de rețete cu brânza îmi place sa le fac de Paste pentru a înlocui clasica pasca cu ceva mai deosebit.

    Reply
  3. Si mie imi plac prajiturile cu branza de vaci.Arata foarte bine a ta! Mi-am notat reteta pentru ca sigur o voi incerca!

    Reply
  4. Hahah, mi-a placut mult incheierea. 😂 De obicei, la mine nu prea rezista prajiturile. Chiar aseara am facut niste galusti, si toata lumea a bagat capul pe usa: ce avem buuuun?! 😂💖👍 faina reteta si o voi incerca si eu 😉

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.