Povestea norocoasei Ruth de Ruth Behar recomandare lectură

29

Povestea norocoasei Ruth de Ruth Behar

câștigătoarea premiului Pura Belpré Award 2018

Povestea norocoasei Ruth de Ruth Behar mi-a ținut companie serile trecute. O carte plină de suferință, dar care ne învață să iubim viață. Lucrurile nu sunt niciodată întâmplătoare. Și chiar dacă ni se pare că o tragedie ne distruge viața, poate fi definitorie pentru destinul nostru. Răul azi, poate fi binele de mâine. Nimic nu este întâmplător.

Minunata carte poate fi comandată de pe site-ul Editura Corint. Carte ideală pentru seri reci de iarnă. De citit de adulți și de adolescenți. O carte de pus sub brad!

Povestea norocoasei Ruth – Domnișoara șotron

Ruth a venit din Cuba, ca și refugiată împreună cu familia ei, în America. Nu este ușor pentru ei să se acomodeze cu limba și obiceiurile. Însă tatăl ei este optimist că are 2 joburi și își poate întreține familia. America este țara care i-a primit cu brațele deschise și doar asta contează.

Cu timpul, își face prieteni alți copii, tot imigranți din diverse țări. Joacă unește copiii și îi ajută să lege prietenii strânse. La școală, este clasa tonților și învață bine pentru a putea merge în grupa copiilor normali. Își dorește atât de mult. Și visul i se îndeplinește. Însă destinul are cu ea alte planuri.

Povestea norocoasei Ruth de Ruth Behar

De la bucurie la agonie

Își dorește foarte mult o pereche de cizme cu toc. Și le primește cadou de la tatăl ei. Atât de mult îi plac încât ar putea dormi cu ele. Bucuria este și mai mare când tatăl anunță că a luat o mașină. Mașina pe care și-o dorea de mult timp. Prima vizită o fac la niște prieteni de familie. Cât de minunată e plimbarea cu mașina. Câte aventuri îi așteaptă acum că au mașină. Visul se spulberă în câteva secunde de neatenția din partea unui șofer, doar un copil.

Ruth se trezește la spital. Familia în jurul ei este disperată, medicii nu sunt prea optimiști. Din păcate, ea va trebui să stea în ghips. Urmează o perioadă grea, de neputință și frustrare. Adună multă ură împotriva celui care i-a distrus viața, piciorul. Timpul, prietenii, cărțile o vor învăța atât de multe lecții.

E uimitor cum un copil poate să-și accepte situația. Ca să-și facă familia fericită, ea nu se plânge de dureri, de condiții. Chiar dacă îi e tare dor de viața ei, de copil nevinovat, care își dorește doar să se joace.

Durerea trece când ai alături de tine oamenii potriviți

Din fericire, familia încearcă să o ajute cât de mult poate. Are o profesoară care vine acasă și nu o lasă să piardă prea mult din programa școlară. Își face prieteni noi. Și parcă viață nu mai e atât de tristă. Recuperarea este grea, însă toată lumea o susține și e sigură vă va reuși.

Povestea lui Ruth este o poveste adevărată, chiar dacă unele pasaje au fost înfrumusețate fiind prea tristă realitatea. Adevăratele lecții de viață le primim de la copii. Cât de multe avem de învățat din această poveste! 

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

29 Comments

  1. Cred ca e o carte foarte buna pentru a invata din ea!Mi.au dat lacrimile doar citind si gandindu.ma ca de multe ori noi adultii ne plangem mai mult ca si copiii!!Da,ar trebui sa ne trezim si sa nu ne lasam dusi prea usor de probleme!!

  2. Este extrem de important sa avem oameni in jurul nostru care sa ne ajute si sa ne sprijine. Din fericire nu toti copiii sunt atat de norocosi. Foarte buna povestea

  3. Cristina Dragomir on

    copiii sunt mai puternici decat adultii in multe situatii. Si mai destepti si mai buni decat ei. Asa sunt ei. Si e minunat ca putem primi lectii de viata prin astfel de povesti. Numai sa invatam din ele!

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Mici focuri pretutindeni de Celeste Ng
Mici focuri pretutindeni de Celeste Ng recomandare carte

Mici focuri pretutindeni de Celeste Ng - un stil diferit de poveste Mici focuri pretutindeni de Celeste Ng mi-am dorit-o...

Close