10 plante de interior ușor de îngrijit

Plante de interior pentru casa ta

Iubești plantele verzi, dar nu te pricepi foarte bine la îngrijirea lor? Acesta nu este un motiv să nu ai plante în casa ta. Există o mulțime de plante drăguțe, care doar par sensibile, dar sunt extrem de rezistente.

Plantele verzi, florile, micii arbuști, au rolul de a îmbunățăți estetica locuinței tale. Sunt atât de drăguțe și te încarcă cu energie, te ajută să te simți în largul tău. Există multe plante care vă pot înfrumuseța casa și care necesită puțină îngrijire pentru a supraviețui. Unora le place să-și îngrijească florile, fiind o bună metodă de deconectare, alții uită și să le ude cu zilele. Vă aduc în vedere câteva plante frumoase care merită să se regăsească în casa ta!

10 plante de interior ușor de îngrijit

Prima dată, ar trebui să faci o evaluare a spațiului unde vrei să pui florile. Câtă lumină directă sau indirectă a soarelui primește camera? Care sunt zonele umbrite? Există plante care preferă soarele direct, altele preferă umbra.

*Plantele suculente (1)

Suculentele au devenit tot mai apreciate de iubitorii de plante. Sunt simpatice, cu design diferit, colorit variat, de dimensiuni reduse, ușor de integrat în decorul casei. Suculentele sunt plante care stochează apa în frunze, tulpini și rădăcini.

Cea mai bună modalitate de adaptare la condițiile de secetă. Această calitate le face foarte rezistente, deci vor avea de un minim de îngrijire. Decorează frumos un pervaz însorit și absoarbe cu nesaț toate razele. Le place uscăciunea, prin urmare nu te îngrijora dacă uiți să le uzi.

*Șirag de perle – planta care atrage privirile (2)

Alege plante care sunt ușor de îngrijit, dar și să fie aspectuoase. Șirag de perle este planta care atrage privirile, așa că ai grijă ce loc îi găsești în casă. O plantă suculentă rezistentă, dar cu un design impresionant.

*Arborele de jad sau planta banilor (3)

A doua denumire s-ar putea să te atragă mai mult să o aduci în casa ta, și probabil și să o îngrijești. Este o plantă decorativă prea puțin pretențioasă, ceea ce înseamnă că e ușor de întreținut. Se spună că Arborele de Jad reîncarcă energetic oamenii. În unele țări, se oferă cadou pentru a aduce prosperitate, bani, noroc.

Arborele de jad, acest arbore în miniatură, are nevoie de lumină multă solară. Locul potrivit ar fi pe un pervaz, lângă o fereastră mare.

*Yucca – o plantă impunătoare (4)

Planta de Yucca în interior poate fi punctul de atracție al unei încăperi. Există 20 de specii de Yucca, coloritul frunzelor variază de la verde la albăstrui cu variații de crem, galben și alb. Un Yucca fericit are nevoie de mult soare, foarte mult soare. E suficient să-l plantați într-un ghiveci rezistent, adânc, cu pereți înalți pentru a echilibra tulpinile lemnoase. Apă are nevoie doar cu moderație, fertilizări necesită doar plantele mici. La maturitate, nu mai e necesară fertilizarea lor. O grijă în minus.

*Crinul Păcii – o plantă delicată (5)

Crinul Păcii, această plantă delicată, poate să supraviețuiască într-o cameră fără ferestre. Preferă lumina indirectă, umbra, sunt ideali pentru mediile interioare. Dacă ai tendința de a uda florile în exces, Crinul Păcii este potrivit pentru tine. Udat excesiv și cu lumină discretă, te va răsplăti cu flori tot timpul.

plante de interior

*Aloe Vera – planta vindecătoare (6)

Planta de Aloe Vera este o suculentă atractivă, dar și utilă. Preferă lumina indirectă, locul ei ideal este pe birou sau noptieră. Are nevoie de apă, scufundare pentru câteva minute, o dată sau de două ori pe săptămână. Sucul din frunze ajută la cicatrizarea și vindecarea rănilor din zgârieturi, arsuri. De avut în casă!

*Iedera – liana decorativă (7)

Ideală pentru interior și pentru exterior, este o plantă decorativă aparte. Planta care care poate să atârne și să înfrumusețeze un perete, un dulap. Dar poate fi și cățărătoare, pentru un efect impunător. Se poate amplasa în locuri semi-umbrite, udare constantă vara, moderat în alte anotimpuri.

*Arborele Dragon – micul palmier (8)

Dracaena este una dintre plantele pe care o regăsim cel mai des în locuințe. Aspectul ornamental face să fie planta ideală de interior. Preferată pentru aspectul exotic, dar și pentru că e ușor de îngrijit. Funcționează ca un filtru de aer. Îndepărtează mirosurile, chiar și cele chimice, este o bună sursă de oxigen. Preferă locurile luminoase, dar nu în bataia razelor solare și ferită de curenții de aer. Udarea se face o dată pe săptâmănă, se recomandă eliminarea apei în exces din farfurie.

*Kalanchoe – planta tropicală (9)

Kalanchoe este o plantă suculentă perenă, înaltă. Are niște flori minunate și poate reprezenta pata de culoare și veselie din casa ta. Rezistă la schimbări de temperatură, are nevoie de un sol ușor drenat. Crește fără a necesita îngrijire, doar puțin soare, apă, ferlizant. Are nevoie doar de spațiu pentru a se putea dezvolta.

*Crăciunița – renumitul cactus colorat (10)

Crăciunița este cactusul nelipsit dintr-o casă din două motive. Are niște flori minunate în perioada Crăciunului. Este ușor de îngrijit, regula de bază fiind doar să nu fie mutată din locul ei. Înflorește când este expusă la lumină puternică, dar se poate adapta ușor și la locuri umbroase. Primăvara și vara are nevoie să fie udată mai des, dar în sezonul rece și perioada de înflorire, udarea săptămânală este suficientă.

plante de interior

Sfaturi de bază pentru

plante de interior sănătoase

E plăcut să avem plante de interior, dar e bine să le păstrăm sănătoase pentru a ne putea bucura mai mult timp de ele. Udă-le doar cât e necesar, aruncă apa care se scurge în tăviță. Ea poate duce la mucegăirea rădăcinilor și moartea plantei. Oferă fertilizantul potrivit și doar în perioada de creștere sau ieșire din iarnă. Schimbă pământul din ghiveci cu unul proaspăt, ocazie cu care poți curăța și aerisi rădăcinile plantei.

Oferă-le iubire și atenție, un minim de îngrijire, iar aceste plante de interior te vor răsplăti prin frumusețea lor!

Ce fel de plante de interior preferi, cele verzi sau cele cu flori? Cât de bine îngrijești plantele de interior pe care le ai? Ai ales aceste plante pentru aspectul lor sau și pentru beneficiile pe care le pot oferi?

Foto

12 thoughts on “10 plante de interior ușor de îngrijit”

  1. Imi plac foarte mult plantele de interior, dar acum nu am timp sa am grija de ele. Am doar cateva, dar cand vor creste copiii mai mari voi adopta mai multe plante)

    Reply
  2. Ador florile și am vreo … 200. Aduc de peste tot pe unde ajung, din toată lumea.
    Le am pe acestea pe care le-ai prezentat, pe toate și deși știu lucruri despre ele, îmo place să citesc și să aflu cât mai multe.
    Mulțumesc!

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
organizatoare pentru casa
Top 10 organizatoare pentru casa ta

Totul pentru o casă mai organizată Casa noastră devine un spațiu în care depozităm toate lucrurile necesare. Vrem, nu vrem,...

Close