Plăcinte la tigaie – rețeta mea inventată

5

Plăcinte la tigaie – încă o rețetă inventată

Mă tenta de ceva timp să încerc plăcinte la tigaie. Îmi plac plăcintele, dar să nu fie coapte în ulei. Așa că am tot căutat idei. Am găsit multe rețete, însă niciuna nu era pe placul meu. Aluatul ca să fie gustos trebuie să aibă ouă și lapte. Dar și făina contează mult. Aveam o făină nouă, intermediară și îmi doream să o testez.

Deci, ce mi-a rămas de făcut? Am luat o parte de rețetă și am adăugat ce am crezut eu. Eu am putut să fac asta având experiență în domeniu. Și cursul de bucătari m-a ajutat mult. Iată ce a ieșit!

Ingrediente necesare plăcinte la tigaie:

Pentru plăcinte:

  • un ou mare sau 2 mici,
  • 200 ml lapte,
  • 50 grame unt topit,
  • sare,
  • 450 grame făină intermediară. 

Pentru umplutură:

  • magiun de prune fără zahăr pentru că e mai gros,
  • brânză burduf sau cașcaval dat pe răzătoare.

Mod de preparare plăcinte la tigaie:

Etapa 1

Punem în vasul de la mixer, toate ingredientele. Unul se topește și se lasă puțin la răcit. Dacă doriți, puteți amesteca ingredientele lichid. Eu le-am pus pe toate grămadă în vasul mixerului. Vom obține un aluat elastic. Se va lucra foarte ușor cu el.

plăcinte la tigaie

Împărțim aluatul în 10 părți. Vom obține biluțe de 80 de grame. Le lăsăm 20 de minute să se odihnească. Le acoperim cu un prosop.

plăcinte la tigaie

Etapa 2

Punem puțin ulei pe blat. Luăm o bilă de aluat și o întindem cu mâna. Vom obține o foaie foarte subțire. O întindem cu vârful degetelor, cu grijă. La mijloc, punem gemul sau brânza. Aducem părți înguste de aluat spre mijloc. Tasăm bine cu degetele ca să se lipească.

 

plăcinte la tigaie

plăcinte la tigaie

plăcinte la tigaie

Etapa 3

Punem la încălzit o tigaie de teflon. Punem puțin ulei de măsline în tigaie. Cu grijă, punem plăcinta în tigaie. Lăsăm la foc mic să se coacă. Eu am pus puțin ulei de măsline pe deasupra ca să nu se usuce prea tare. O întoarcem de pe o parte pe cealaltă, cu grijă. Lăsăm să se coacă frumos. Ele vor deveni arămii.

plăcinte la tigaie

Mod de servire:

De preferat, ar fi să se servească calde, chiar când sunt scoase din tigaie. Însă sunt bune și reci, și merg și reîncălzite. Cele cu gem le puteți servi cu lapte sau ceai aromat. Cele sărate merg servite cu sos de maioneză cu usturoi sau smântână.

plăcinte la tigaie

Vouă vă plac aceste plăcinte la tigaie? Le preferați pe cele sărate sau pe cele dulci? Ce ați mai adăuga ca și umplutură?

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

5 Comments

  1. Cristina Dragomir on

    vreau si eu, dar cu branza sarata, te rog! Tu le zici placinte. Bunica facea ceva asemanator si le spunea turte. Dar gustul banuiesc eu ca e cam acelasi. Nu ma pronunt pana nu gust, ca tot ziceai ca mi-ai oprit si mie!

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
garderoba de primăvară
Piese vestimentare necesare pentru garderoba de primăvară

Organizare pentru garderoba de primăvară Garderoba de primăvară trebuie să cuprindă câteva piese vestimentare de bază. Ne place să fim...

Close