Petrece mai mult timp în familie, în natură

13

Să ne bucurăm de familie!

Observ tot mai des familii care au activități separate. Petrec puțin timp în familie. Motivează că au pasiuni diferite sau timp disponibil variat. Familia înseamnă unitate, timp împreună, încărcare cu energie pozitivă. Tindem să copiem alte cupluri, în loc să fim exemplu pentru ei.

Partenerii au nevoie de timp împreună. Copiii au nevoie de timp cu părinții lor, amândoi, nu pe rând. În limita timpului disponibil, găsiți activități potrivite pentru toată familia. La început, o să vi se pară ciudat, dar învățați să vă bucurați de fiecare moment cu ei. Timpul zboară, ei cresc și ne-am dori să vrea să se joace cu noi.

Idei de a petrece mai mult timp în familie, în natură!

Să combinăm utilul cu plăcutul. Unele activități le poți face cu familia. Sau doar cu un membru al familiei. Alte activități le poți face singur, în continuare. Doar încearcă să petreci timp și cu familia ta, este extrem de important!

Mișcare și sport în natură!

Mersul pe bicicletă este o adevărată plăcere pentru toată familia. Am remarcat că se cumpără tot mai multe biciclete adulți. Lucru care mă bucură enorm, deci adulții fac tot mai multă mișcare, în aer curat. Copiii sunt dornici să învețe să se dea cu bicicleta. Prin urmare, oferă cadou o bicicleta copii și astfel puteți face mișcare împreună. Copilul tău își va consuma energia, tu te vei încărca cu energie pozitivă. El va fi încântat să petreacă timp cu tine, tu te bucuri că lasă telefonul. Aerul curat ne ajută mintea, corpul, sufletul.

timp în familie

Organizează un picnic!

Ai fi surprins cât de fascinați sunt copiii de picnic în natură. Nu trebuie să mergi departe. Găsești un petic de iarbă verde pe lângă casă sau în parc. Copilul tău va fi încântat să pregătească coșul de picnic. Bucuria va fi mai mare să așeze el mâncarea și farfuriile. Va mânca cu mai multă poftă în aer curat. Masa în familie este importantă, chiar dacă e un picnic.

Jocuri în natură, în parc!

Există diverse jocuri pentru care e nevoie de spațiu. Se recomandă a se juca afară. Baloanele mari de săpun, ”Rațele și vânătorul”, ”De-a v-ati ascunselea”. Chiar și joaca cu mingea, paletele sau frisbee. Toate acestea implică mișcare, energie pozitivă, comuniune cu familia!

Înapoi la cărți și lectură, împreună!

Învață copilul să iubească lectura, cititul. Tu ești un exemplu pentru el, va dori mereu să-ți copieze obiceiurile. Cititul împreună mi s-a părut mereu un moment sacru între copil și părinte. Alege cărți cât mai ilustrate, dar și educative în funcție de pasiunile copilului. Iar când e mai mare, nu renunța la acest obicei. Citiți împreună, chiar dacă sunt cărți diferite. E un timp prețios, va fi o amintire minunată pentru copil.

Plimbări în natură, la ceas de seară pentru a analiza ziua!

Cât de des îți întrebi familia despre cum a trecut ziua lor? Poate ar fi bine să faci mai des acest lucru. Partenerul de viață pare abătut? Ieșiți la o plimbare și încearcă să descoperi ce îl frământă. Copilul are diverse discuții sau altercații la școală? Îți va spune mai ușor despre ele la o înghețată, în parc. În plus, îți va spune singur și va simți că poate avea încredere în tine.

Petrece timp și cu tine însuți!

Fiecare dintre noi simte nevoia de a fi singur. Și este normal, de înțeles. Încearcă cu înțelepciune să îți împarți timpul cât mai bine. Job, familie, activități singur, dar și în familie! Nu te învinovăți dacă nu îți iese de fiecare dată. Important e să înveți cu timpul. Pauzele trebuie făcute la timpul potrivit.

Tu cât de mult timp în familie petreci constructiv? Care sunt activitățile preferate și care consideri că sunt cele mai importante?

Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

13 Comments

  1. Catalina Coman on

    Și eu cred ca timpul in familie este cel mai important. Tocmai de aceea incerc mereu sa petrecem timp de calitate impreuna.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
dezvoltare personală
De ce ne ajută să citim cărți despre dezvoltare personală?

De ce ne ajută să citim cărți despre dezvoltare personală?  Oricât de mult am dori să înțelegem ceea ce se...

Close