Pasionat de road trip? Iată ce să iei cu tine!

24

Pasionat de road trip – pasionat de vacanțe

Pasionat de road trip, la primele raze de soare, soțul meu se gândea la plimbare. Iarna, ne ține în casă. Primăvara, cum iese soarele, ne gândim doar la plimbări. Plimbări și explorări. Ne place să ne urcăm în mașină și să pornim la drum. De puține ori, avem o destinație anume. De cele mai multe ori, am descoperit locuri frumoase, mai puțin cunoscute.

Ne relaxează să ne plimbăm prin sate îndepărtate. Ne place să admirăm case vechi, biserici din lemn, peisaje de vis. Ne liniștim și ne încărcăm bateriile pentru o nouă săptămână. Însă, nu plecăm niciodată la drum nepregătiți. Asta pentru că aventurile să fie în siguranță și frumoase.

Pasionat de road trip? Ce ar fi bine să iei cu tine!

Plimbările sunt frumoase cât timp ești în siguranță și ai totul în mașină/rucsac. Există câteva lucruri pe care le luăm mereu cu noi, tocmai pentru a avea o ieșire liniștită. Iată ce vă recomand să luați cu voi!

 • Apă și provizii

Niciodată nu plecăm la drum fără provizii. Uneori, găsim un loc frumos și facem un picnic. Alteori, plimbarea este mai lungă decât am estimat și ne face poftă de mâncare. Luăm cu noi apă, fructe, dar și ciocolată, ca să avem mai multă energie.

 • Binoclu

Road trip înseamnă plimbare cu mașina sau pe jos. Ni se întâmplă să lăsăm mașina în parcare și să pornim pe jos. Vizitarea unor locuri frumoase este accesibilă doar pe jos. Așa ne mai bucurăm și noi de natură. Departe de zgomotul mașinilor, în liniștea naturii, putem observa animale și păsări în habitatul lor natural. Nimic nu e mai frumos decât să le admiri în libertate. Pentru a le putea observa mai bine, e bine să ai la tine un binoclu din categoria binocluri militare.  Este precis, de dimensiuni reduse, manevrabilitate ușoară, pliabil. Nu ocupă mult spațiu și este ușor. Ideal de luat în plimbări.

pasionat de road trip

 • Aparat foto

Telefoanele moderne au aparat foto, îmi veți spune. Așa e, dar niciodată nu va putea face o poză așa cum ne dorim. Pentru a surprinde peisajul la adevărata valoare, avem nevoie de un aparat foto. Dacă obișnuiți să mergeți pe drumuri necunoscute, dar frumoase, și vă doriți să surprindeți tot, vă recomand camera auto. Vă dau două motive bune. Va surprinde drumul, peisajul, toată minunăția oferită de natură. Vă veți putea bucura de road trip fără să stați cu telefonul sau aparatul foto în mână pentru a face poze. Cu siguranță, nu veți rata nimic.

pasionat de road trip

 • Haine de schimb 

Îmi place să iau cu noi tricouri, șosete și pantofi de schimb. Vremea se schimbă brusc. În plus, nu știm pe unde vom ajunge, iar o pereche de pantofi cu creste sunt ideali de avut. O pelerină de ploaie, o geacă impermeabilă și cu protecție, avem mereu cu noi. Nu uităm nici ochelarii de soare.

 • Trusă medicală

E bine să avem la noi câteva pastile, dar și pansamente. Luăm un gel dezinfectant, șervețele umede și spray anti-insecte. Un balsam de buze și o cremă de protecție solară sunt necesare.

Pasionat de road trip – iubitor de natură

Pentru noi, weekend-ul înseamnă relaxare. Dacă iarna, ne ține în casă, avem alte 3 anotimpuri ideale pentru road trip. Profităm de zilele frumoase și ieșim în natură, să ne bucurăm de plimbare.

Tu ești pasionat de road trip? Cât de des mergeți? Ce luați mereu cu voi?

Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

24 Comments

 1. Se vede treaba ca nu stau prea bine la capitolul echipare in astfel de cazuri. Binoclu nu am si inca nu sunt hotarata daca sa investesc in el sau nu. In schimb, camera auto am tot zis sa cumparam si nu am ajuns pana acum. Daca nu-si ia el pana in iunie, ii cumpar eu de ziua lui.

 2. Binoclu! Super interesant, eu merg desc in vacante cu masina, dar niciodata nu am luat un binoclu cu mine, defapt nici nu detin unul, dar cred ca ar fi interesant.

 3. Mie imi plac excursiile dar pana anul asta noi nu am avut masina asa ca abia de acum va incepe aventura. Luam cu noi haine, gratarul, apa, dulciuri, jucarii.

 4. Nu-mi dau seama exact ce inseamna road trip, sa am masina? ca n-am. sa am partener de calatorie? nici d-asta n-am. Dar imi place sa calatoresc, oricum, cu avion, autocar, tren, vapor…

 5. Nu plec niciodata dara aparate sprayuri anti insecte si aparate pentru tantari😊daca le uit ma gandesc la ele tot sejurul, mai ales vara la munte. Foarte util, un binoclu nu am

 6. Imi plac calatoriile de orice fel, chiar tanjesc in timpul uneia dupa urmatoarea :)) La capitolul bagaje nu sunt foarte atenta, imi mai cumpar diverse pe drum in caz ca uit ceva acasa, important e sa nu uit cardul :))

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
afine
13 lucruri pe care nu le știai despre afine și despre cultivarea afinilor

13 lucruri pe care nu le știai despre afine și despre cultivarea afinilor Când vorbim de fructe, cei mai mulți...

Close