Oscar și Tanti Roz de Eric-Emmanuel Schmitt recomandare lectură

13

Oscar și Tanti Roz – cel mai citit roman al lui Eric-Emmanuel Schmitt

De cartea, Oscar și Tanti Roz, am auzit de ani buni. Am citit cărți de Eric-Emmanuel Schmitt, însă aceasta a venit la momentul potrivit. Citesc cărți triste și nu mă demoralizează. Din contră, reușesc să mă inspire. Mă ajută să văd cât de norocoasă sunt.

Nu sunt fan cărți romantice, siropoase. Prefer cărțile de istorie, cărți cu povești mai dure. Prețuiesc cărțile și încerc să citesc doar lectură de calitate. Prefer acele cărți din care pot învăța ceva. Prefer acele cărți care îmi deschid ochii. Mulțumesc, Târgul Cărții, pentru cartea oferită spre lectură.

Oscar și Tanti Roz

Oscar și Tanti Roz – poveste de viață scurtă

Deși cartea are puțin peste 100 de pagini, povestea este prezentată bine. Nu a fost nevoie de mai mult de o oră să o citesc. Însă acea oră a fost intensă.

Oscar este un băiețel bolnav de cancer. El este internat la spital. Colegii lui de suferință sunt tot copii, cu diverse boli. Tanti Roz este suportul lui moral. Vine de două ori pe săptămână să stea cu el. Părinții vin doar duminică să-l vadă. Stau prea departe și lucrează. Oscar nu prea înțelege de ce părinții lui nu îl pot accepta bolnav.

Tanti Roz îl învață cum să trăiască o viață în doar câteva zile. Îi vorbește despre Dumnezeu și îl sfătuiește să-i scrie scrisori. Oscar are voie să ceară în fiecare zi ceva de la Doamne-Doamne. Dar nu lucruri materiale. Ci ceva pentru sufletul lui și pentru familia sa. Răbdare, încredere, putere de a îndura.

Deși subiectul este trist, povestea este presărată cu fraze amuzante. Vă las să descoperiți întreaga poveste, citind cartea.

Oscar și Tanti Roz – ce avem de învățat?

Fiecare carte este o lecție. Oscar ne învăța să trăim fiecare zi. Oscar ne îndeamnă să credem în ziua de mâine. Tanti Roz ne învață să credem în Dumnezeu. Și mai mult, ne învață ce trebuie să cerem de la Doamne-Doamne.

Oscar și Tanti Roz

E remarcabil cum un copil își poate accepta soarta. E trist că cei mici trebuie să treacă prin astfel de experiențe. Însă trebuie să învățăm să prețuim viața. Trebuie să ne bucurăm de ziua de azi și să profităm de ea. Trebuie să înțelegem că viața e un dar. Însă și moartea e un lucru cert, la care trebuie să ne așteptăm!

Vă recomand să citiți cartea! Vă invit să citiți scrisorile lui Oscar pentru Doamne-Doamne!

Consider că e potrivită copiilor de 10-12 ani. 

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

13 Comments

  1. Nu toate cartile romantice sunt siropoase, eu le consider asa doar pe acelea in genul scrierilor Sandrei Brown, de exemplu. Cat despre Tanti Roz, banuiesc ca e o carte cu multa durere nespusa…

  2. Imi place de Tanti Roz pentru ca stie ca nu trebuie sa ne rugam sa cerem sa castigam la Loto. S-ar putea ca povestea lui Oscar sa fie trista, adica sigur este, dar avem multe de invatat de la el despre ce inseamna de fapt fericirea, despre cat de fericiti suntem in fiecare clipa in care nu suntem atinsi de boala si nu constientizam asta.

  3. Intr-adevăr, o poveste trista. Ma bucur ca are și faze mai puțin triste care sa nu ma ducă cu gândul la alte nebunii și sa fiu planșă toată la finalul cărții

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
periuțe de dinți electrice
Tot ce trebuie să știi despre periuțe de dinți electrice

În căutarea celor mai bune periuțe de dinți electrice Cauți și tu cele mai bune periuțe de dinți electrice pentru familia...

Close