Sfaturi pentru organizarea garderobei de toamnă

Să ne pregătim de toamnă

Minunatele zile de vară au trecut mai repede decât mi-aș fi dorit. Ador vara și ador ținutele colorate și vaporoase. Dar aștept cu nerăbdare toamna pentru că vine ziua mea de naștere. Cu cât sunt mai aproape de ziua mea, știu că e momentul să îmi reorganizez dressing-ul.

Organizarea garderobei de toamnă este pentru o mine o bucurie. Mă pregătesc de un nou anotimp plin de culoare. Ținutele de vară sunt împăturate frumos și puse la locul lor. În timp ce le împătur, îmi aduc aminte de zilele de vacanță. Cu drag, îmi amintesc și de evenimentele la care am participat. Dar și toamna va veni cu alte momente frumoase.

Sfaturi pentru organizarea garderobei de toamnă

Recunosc, îmi este dor de unele piese vestimentare de toamnă. În timpul vacanțelor de vară, am achiziționat câteva haine pe care abia aștept să le port. Organizarea pe categorii e mult mai ușoară. Iată ce variante adopt eu!

Nu renunț la rochii

Mie îmi place mult să port rochii. Le port indiferent de anotimp. Sunt mult mai comode și mai practice. Nu mai e nevoie să mă stresez să combin perfect fusta sau pantalonul cu bluza sau cămașa. Schimb rochiile de vară, viu colorate, cu rochii puțin mai groase, poate chiar și mai lungi.

Aleg culorile de sezon

În zilele de toamnă mai calde, optez pentru ținute în culori mai intense. Îmi dau o stare de bine. Și îmi aduc aminte de zilele minunate de vacanță la mare. Piesele vestimentare de toamnă e bine să fie alese în funcție de culorile preferate. Ca și nuanțe merg pe galben pal, albastru închis, bordo, verde cald.

Unele piese de bază, eu le prefer în alb, negru sau nude. Pentru a se potrivi mai bine cu piesele vestimentare în culori mai intense.

Încălțămintea este importantă

Eu pun accentul pe încălțăminte de calitate, comodă. Dacă vara, prefer alb, roz, verde, toamna merg pe gri, nude, negru cu accesorii. Ploaia de toamnă mă determină să port încălțăminte de culoare mai închisă. Dar când e soare și frumos, port cu drag alb, gri, nude.

Botinele sunt piesele mele de bază. Cu toc mic, pentru plimbări mai lungi, zile cu ploaie. Neapărat cu toc mai înalt pentru o ținută mai chic, pentru zilele mai importante. Îmi plac și cizmele lungi, din piele întoarsă, dar și ghetele comode, dar chic.

Colanții cu detalii sunt un must have

Îmi plac blugii și îi port cu drag. Însă colanții sunt salvarea mea. Optez pentru colanți cu detalii, care imită pantalonii de piele sau blugii. Sunt mult mai comozi, se așează impecabil, țin cald. Am o libertate de mișcare mult mai mare. Merg de minune la o ținută casual, dar și sport, chiar și elegant dacă optăm pentru o cămasă.

organizarea garderobei de toamnă

Accesorii de toamnă

Toamna, merg pe accesorii diferite. Ceasurile sunt cu curea metalică sau piele. Brățările sunt mai solide. Cerceii sunt mai scurți. Nu sunt neapărat pe culori, ci mai mult pe mărimea lor. Ceasurile cu curea din silicon sau mai colorate, le așez în cutiile lor, pentru a se păstra mai bine. Accesoriile de vară sunt depozitate în cutiile lor și așteaptă, vara.

Accesorii spun și la genți. Eu am două categorii de genți, în funcție de culori, vară și iarnă. Cele de vară sunt colorate, cele de iarnă sunt închise la culoare. Toamna port geantă neagră, sau albastră, dar un albastru închis. Dacă e neagră, e cu accesorii aurii pentru a fi mai trendy.

Organizarea garderobei de toamnă – un inventar

Gândește organizarea garderobei ca pe un inventar la început de sezon nou. Unele piese vestimentare nu îmi mai plac sau nu se mai potrivesc cu stilul meu. Le donez sau le folosesc pentru casă. Îmi notez ce piese ar trebui să le înlocuiască.

Încerc să-mi amintesc sezonul trecut de toamnă, ce piese vestimentare mi-au lipsit. Ce anume mi-ar fi plăcut să port, și nu am avut. Sau ce anume chiar am avut nevoie și nu aveam.

Toamna chiar avem nevoie de…

  • o vestă de fâș care ține de cald suficient cât să nu ai nevoie de geacă,
  • o geacă mai subțire pentru zile ploioase,
  • jerseu pentru a fi ușor asortat cu ținute casual,
  • geanta care se potrivește cu toate ținutele,
  • botinele comode și practice, dar și chic.

Cum stai la capitolul, organizarea garderobei de toamnă? O faci cu plăcere sau e o corvoadă? Ce piese vestimentare noi ar trebui să achiziționezi în această toamnă?

Foto

10 thoughts on “Sfaturi pentru organizarea garderobei de toamnă”

  1. Nu am foarte multe haine, deci, trec repede prin ele. Și eu prefer sa port rochii, chiar și iarna. Cu dres negru cizma, le ador pe cele cloș peste genunchi.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
organizarea bagajului perfect
Sfaturi pentru organizarea bagajului perfect

Organizarea vacanței și a bagajului Organizarea bagajului perfect îți dă o stare de liniște în vacanță. După ce ai plănuit...

Close