Orele îndepărtate de Kate Morton recomandare lectură

20

Orele îndepărtate de Kate Morton poveste de viață

Orele îndepărtate de Kate Morton este încă o poveste minunată. Stilul ei de a scrie m-a cucerit de la prima carte citită. Mi-am propus să-i citesc toate cărțile. Poveștile pe care le scrie sunt puțin întortocheate. Acesta fiind farmecul stilului ei. Această carte trebuie citită în liniște. Are nevoie să-i dedicați timp.

Orele îndepărate de Kate Morton atrage atenția asupra părinților egoiști. Cei care își iubesc prea mult copiii. Atât de mult încât îi leagă de ei. Nu le dau voie să aibă propria viață. Nu țin cont de dorințele lor. Din prea multă iubire posesivă, se distrug destine, vieți, oameni.

Orele îndepărtate de Kate Morton

 Povestea din cartea Orele îndepărtate de Kate Morton

Am citit cartea în 5 zile deși are 500 de pagini. Vă menționez acest detaliu pentru a nu fi speriați de cărțile luminoase. Aceste cărți ascund de multe ori povești frumoase.

Cartea ne prezintă viața a trei surori. Percy, Saffy și Juniper, fiicele lui Raymond Blythe. Ei locuiesc într-un castel de poveste, castelul Milderhurst. Primele două fete sunt gemene și provin din prima căsătorie. Juniper este mezina, favorita tatei, din a doua căsătorie. Părinții au mereu tendința de a iubi mai mult un copil. Așa s-a întâmplat și cu Raymond. A iubit-o atât de mult încât îi spunea mereu că ea este ca și el. Însă el având probleme psihice, nu și-a dat seama cât a influențat-o pe fată să creadă la fel. La moartea lui, lasă un testament cu o cerință strictă. Dacă mezina se căsătorește, castelul este donat unei organizații. A făcut acest gest din egoism. Și-a dorit ca fată să nu fie  a nimănui și să nu părăsească castelul. Nu s-a gândit că prin această decizie, gemenele ar putea rămâne pe drumuri.

Chiar dacă decizia, jignește gemenele, acestea reușesc să rămână împreună. Reușesc să păstreze castelul până la adânci bătrâneți. Cum? Cu multe sacrificii.

Acest castel ascunde multe povești. Povești despre care lumea vorbea doar ca de niște legende. Adevărata poveste va fi dezvăluită de Edie. Edie este fiica lui Meredith, copilul care a fost ținut la castel în timpul războiului. În timpul războiului, londonezii își trimiteau copiii cât mai departe de oraș. Pentru a-i ascunde, pentru a-i proteja. După război, ei urmând să se întoarcă acasă. Însă multe se pot întâmpla într-un an.

De ce să citești cartea, Orele îndepărtate?

Orele îndepărtate de Kate Morton

Kate Morton are un stil frumos de a scrie. Povestea este mereu captivantă. Aduce cu fiecare pagină un nou detaliu, dar și o nouă enigmă. Garantat nu o vei mai putea lăsa din mână. În plus, este o lecție de viață. Să iubim, dar să nu fim egoiști.

Cartea poate fi  comandată de pe site-ul Libris.ro, la categoria Beletristică, Literatură contemporană.

Ați citit cărți de Kate Morton? V-ar plăcea să citiți Orele îndepărtate de Kate Morton?

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

20 Comments

  1. Eu sper sa nu fiu atat de egoista in iubirea mea pt Bibi si incerc de pe acum sa ii dau un grad de independent, sa faca ea singura lucruri care poate fizic sa le faca nu sa o tin in puf saau sa fac totul pt ea. O invat ca orice actiune are consecinte si trebuie sa si le asume si sa isi respecte promisiunile.

Leave A Reply

Read previous post:
motocoasa
Motocoasa – ajutor de nădejde pentru curtea ta

Motocoasa - pentru o curte frumoasă Motocoasa poate fi un ajutor de nădejde. Ne dorim o curte frumoasă, un gazon...

Close