O fată ca tine de Maureen Lindley recomandare lectură

24

O fată ca tine de Maureen Lindley – roman captivant

O fată ca tine de Maureen Lindley mi-a dezvăluit o parte de istorie despre care nu știam multe detalii. Și mi-am propus să citesc mai mult despre acest subiect. Un roman captivant, trist, dar presărat cu iubire și fapte de solidaritate. E greu de imaginat că unele lucruri, unii le-au trăit pe propria piele și poți doar să te îngrozești. Cât de rea poate fi omenirea? Cât îi putem face pe alții să sufere?

Minunata carte poate fi comandată de pe Târgul cărții. Acesta este un anticariat online unde puteți găsi cărți minunate, noi și vechi, la prețuri foarte bune.

O fată ca tine de Maureen Lindley – istorie, dragoste și multe lacrimi

Există povești pe care le citim ușor. Însă unele povești au nevoie de toată atenția noastră. Fiecare cuvânt, fiecare pagină dezvăluie detalii greu de înțeles. Nu pentru minte, ci pentru suflet.

Satomi este o adolescentă, jumătate americancă, jumătate japoneză. Trăiește în Angelina, anul 1939, alături de familia ei. Tatăl este un bărbat dur, care muncește mult pentru familie. Mama, fire sensibilă, calmă, încearcă să facă pace între cei doi. Căsătoria părinților nu a fost acceptată de părinți. Era o mare rușine și dezamăgire pentru părinți să te căsătorești cu cineva diferit. Pentru că mama, Tamura, este japoneză. Însă dragostea dintre ei a fost prea mare, așa că au ținut cont de detalii. Și-au întemeiat o familie departe de ambele familii.

O fată ca tine de Maureen Lindley

Când viața monotonă este disprețuită

Satomi ar vrea mai multă libertate din partea tatălui. Viața monotonă de la fermă o nemulțumește. Însă destinul o va face să-și dorească această monotonie mai mult decât orice.

Începe războiul, tatăl se înrolează în armată. Însă în urma atacului de la Pearl Harbor, își pierde viața. Tot atunci începe iadul și pentru familiile de japonezi din America. Conturile sunt blocate, nu mai au acces la bani. Nu se mai vinde benzină familiilor de japonezi. Ferma și proviziile sunt răscolite de americani. Și în final, sosește ordinul de deportare. Sunt duși în lagăre improvizate, obligați să trăiască în condiții insalubre.

Cum vor rezista cele două femei în lagăre? Care va fi traseul deportării lor? Cum va face față Satomi condițiilor mizere din lagăre? 

Mi-e greu să înțeleg cum oamenii uită să fie oameni pe timp de război. E ciudat cum unii uită de bune maniere și bun simț doar în urma unui ordin. Însă viața are pentru noi, pregătite, și bune, și rele. 

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

24 Comments

  1. Nu prea ma tenteaza cartile despre razboi, indiferent de vechimea lor. Mi se par mult prea triste. Nici istoria nu mi-a placut in timpul scolii 🙂

  2. Ce buna e carte de dragoste din cand in cand. Ama tot citit mai mult carti prea serioase in ultimul timp. Multumesc pentru sugestie

  3. oamenii uita sa fie oameni pentru ca sunt manipulati. Cand li se spune ca natia X este un pericol, ei ajung sa creada si devin astfel masini care urasc oamenii pentru ca asa li s-a spus sa faca. Asa vad eu lucrurile. Nu stiu daca putem condamna oamenii de rand.

  4. Nu stiu unde le gasesti dar cartile tale au subiecte interesante pe care mi-ar placea sa le citesc si eu. Povestea pare una trista dar care merita citita

  5. O carte ca aceasta cred că merită din plin citită. Mie una, mi-ar plăcea. Să citești despre asemenea experiențe, lecții de viață pe care nici nu cred ca le mai întâlnim în zilele noastre, nu poate fi decât ceva benefic.
    Mulțumesc!

  6. Povestile de suflet sunt printre cele mai frumoase! Aceasta carte pare sa fie destul de profunda si dureroasa pe alocuri. O sa o retin si eu pe lista de lecturi. 😘

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Oameni anxioși de Fredrik Backman
Oameni anxioși de Fredrik Backman recomandare carte

Oameni anxioși de Fredrik Backman - cartea mult așteptată Oameni anxioși de Fredrik Backman a fost cartea mult dorită. Îmi...

Close