Numele meu este Mahtob de Mahtob Mahmoody recomandare lectură

12

Numele meu este Mahtob de Mahtob Mahmoody

Numele meu este Mahtob este versiunea copilului din cartea, Numai cu fiica mea. Mama a povestit cu detalii, viața alături de soțul ei. Mai bine spus, coșmarul alături de el și evadarea din țară. Fiica ei decide să spună o altă poveste. Era prea mică să-și amintească prea multe. Dar viața în Iran, i-a afectat toată dezvoltarea. Numele meu este Mahtob o citești cu sufletul la gură. Și nu poți să nu te întrebi, de ce părinții nu știu să-i iubească copiii?

Ambele cărți le puteți comanda de pe site-ul Libris. La categoria, Literatură universală, vă așteaptă multe titluri frumoase.

Numele meu este Mahtob – o poveste tulburătoare

Mahtob își amintește puțin din viața în Iran. Dar are doar amintiri neplăcute. Frica tatăl ei este cea mai urâtă amintire. Își amintește că uneori avea impresia că mama ei va pleca în America fără ea. Acest gând o făcea să fie tare tristă. Dar mama ei făcea planuri pentru evadare. Însă nu putea risca să îi împărtășească planurile, fiind prea mică.

Ajunsă acasă, în America, a fost copleșită de iubire și atenție. Fix ce avea nevoie un copil la început de drum. Nopțile treceau cel mai greu. Coșmarurile nu o ocoleau, noapte de noapte. Mama ei a ales o școală bună pentru ea. Una în care să fie în siguranță, dar și să se simtă în siguranță. Mahtob nu s-ar fi gândit că școala luterană era cea mai bună opțiune pentru ea.

Numele meu este Mahtob de Mahtob Mahmoody

Viața își continuă cursul

Mama ei scrie o carte, participă la conferințe. Încearcă să ajute alte familii cu copii răpiți de unii dintre părinți. Mahtob  e la școală. Viața pare normală. Însă, Mahtob începe să se simtă rău. O boală urâtă o îndepărtează de viața frumoasă, școală, colegi. Are alături de ea oameni minunați, dornici să o ajute. Astfel are posibilitatea de a încerca un tratament experimental. Ultima ei șansă. Chiar după primele perfuzii, începe să se simtă mult mai bine. Boala poate fi ținută sub control. Viața pare să reintre în normal.

Va mai fi vreodată liniște în viață?

Viața pare să meargă mai departe. Mama cu campania de promovare a cărții, fiica cu școala. Însă amândouă rămân în gardă. Tatăl ei poate oricând să le caute. Sau poate trimite pe cineva care să le facă rău.

Nu e ușor să stai mereu stresat la gândul că părintele tău îți poate face rău! Tehnologia poate face bine, dar și rău. Așa se face că prin intermediul mail-ului, Mahtob este abordată de un regizor. Firea lui puțin agasantă dă de gol că în spatele lui se află tatăl lui Mahtob!

Numele meu este Mahtob de Mahtob Mahmoody

De ce s-a decis acum să-și caute fata, după atâția ani de tăcere? Ce face Mahtob? Va dori să-l revadă? Va fugi din calea lui? Cum se pot apăra două femei de un bărbat dornic să-și recupere fiica, strict din interes religios? Vă recomand să citiți cartea pentru a afla deznodământul!

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

12 Comments

  1. Pulbere-de-stele on

    O recenzie foarte frumoasă și convingătoare! Felicitări! O carte despre viata, ca-n viata. Vreau să o citesc și eu. Mulțumesc pentru recomandare!

  2. Cristina Dragomir on

    era clar ca si fata va fi foarte afectata de toate cele traite in acei ani. Acum sunt si mai curioasa sa aflu povestea completa a mamei si a fiicei. Si cand te gandesti ca unii copii traiesc toata viata in acel infern…

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
pandișpan pufos cu căpșuni
Pandișpan pufos cu căpșuni – rețetă împrumutată

Pandișpan pufos cu căpșuni - un deliciu Îmi plac mult deserturile cu căpșuni. Anul acesta am avut o recoltă bogată...

Close