Nucile și sănătatea de Gabriela Schwarz

Nucile și sănătatea – o carte pentru sănătatea ta

Nucile sunt foarte importante pentru corp. Ne ajută să ne menținem sănătoși. Au o mulțime de vitamine necesare organismului. Până acum am tot citit articole despre beneficiile consumului de nuci. Cartea, Nucile și sănătatea, elucidează multe mistere. Ai toate informațiile necesare. Găsești răspunsuri la multe întrebări.

În plus, e o carte de avut în bibliotecă. Te poți întoarce la ea de câte ori ai o nelămurire. E bine să citim cum ne putem îngriji mai bine. E bine să avem în bibliotecă acele cărți care sunt adevărate surse de informații. Cartea se poate comanda de pe site-ul Editura Casa.

Nucile și sănătatea

Nucile și sănătatea – nuci adevărate și ”false”

Puțini dintre noi știm câte vitamine conțin nucile. Puțini știm care nuci sunt adevărate și care sunt false. Ambele însă la fel de sănătoase.

Nucile adevărate sunt:

  • alunele,
  • nucile de Macadamia,
  • jirul,
  • castanele comestibile,
  • și mai nou, nucile obișnuite.

Nucile ”false” sunt denumite generic ”drupe”:

  • arahide,
  • migdale,
  • nuca de cocos.

Nucile conțin multe vitamine și minerale:

  • fibre naturale ajută tranzitul,
  • vitamine A, E,
  • acid folic,
  • minerale, potasiu, magneziu, fosfor,
  • microelemente, cupru, fier, mangan, zinc.

Medicii nutriționiști considerau nucile, bombe calorice. Acum ei susțin că nucile ne influențează sănătatea și ne pot proteja de boli. Studiile efectuate au demonstrat că nucile scad nivelul de colesterol, reduc riscul de cancer, previne diabetul de tip 2.

Nucile se păstrează în frigider, fiind protejate de lumină, aer, căldură. Alegeți pungile cu termen de valabilitate cât mai mare. Nu consumați nuci care și-au schimbat culoarea sau au expirat.

Nucile și sănătatea

Ce boli previne sau ameliorează o dietă cu nuci?

Este ideal să putem avea gustări sănătoase. Cele mai bune gustări sunt cele care ne ajută să ne păstrăm sănătoși. Un consum rațional de nuci ne poate proteja de multe boli:

  • hipertensiune, demență, depresie,
  • constipație, afecțiunile bilei, varice,
  • ulcer gastric, arsuri la stomac,
  • tulburări ale somnului,
  • și multe altele despre care vă invit să citiți în carte.

Ce informații mai găsim în cartea, Nucile și sănătatea?

Am aflat multe lucruri interesante despre nuci. Parcă îmi vine să le consum mai des, cu mai mare încredere. În carte, găsim multe informații despre toate tipurile de nuci. Găsim și multe rețete de tratamente cosmetice pentru piele și păr.

Nucile și sănătatea

Partea care mi-a plăcut mie cel mai mult a fost rubrica de rețete cu nuci. Soțul meu este mare fan nuci. Îi place să le regăsească în ciocolata de casă, în diverse prăjituri cu ciocolată, dar și în cozonac. Aveți mai multe rețete aici. Rețetele prezentate în carte sunt variate și potrivite unui stil de viață sănătos.

Vouă vă plac nucile? Le integrați în dieta voastră zilnică? Ce preparate gătiți cu nuci?

17 thoughts on “Nucile și sănătatea de Gabriela Schwarz”

  1. Sunt foarte bune si sanatoase, noi mancam aproape zilnic, cateodata amestec cateva nuci cu doua-trei lingurite de miere……un desert minunat 🙂

    Reply
  2. Nu stiam ca migdalele nu intra la categoria nuci. In schimb, stiu de multa vreme ca o porti de nuci pe zi ne ajuta sa tinem departe bolile de inima si sa avem un tonus psihic mai bun. Din pacate, foarte rar le si consum.

    Reply
  3. Chiar îmi plac mult nucile. Încerc sa le consum cât mai des, în stare crudă. Dar uneori mai apelez și la varianta lor comercializată în pungi. Când este sezonul nucilor românești, fac multe deserturi.
    Chiar mi-ar place această carte. Cred ca ar fi tare utila!

    Reply
  4. Mie imi plac nucile si stiu ca sunt foarte bune daca sunt consumate zilnic doar ca nu prea fac asta. Daca imi cumpar le consum in cantitati putin mai mari decat trebuie sau uit complet de ele. Nu pot sa ma rezum la o singura bucatica. Stiu ca sunt extraordinare atunci cand sunt consumate asa cum trebuie

    Reply
  5. Pare foarte faină cartea aceasta! Știam câteva informații despre nuci și cât de sănătoase sunt ele, dar cred că ne-ar fi mai utilă cartea asta în bibliotecă. Trebuie să o lecturăm toți din familie. 😊😊 Mulțumesc de recomandare!!

    Reply
  6. Si eu le consum sub forma de snack-uri, stiu ca sunt foarte sanatoase si ajuta la creier. Bunica le mai punea in miere sau in gemul de caise si aveau un gust deosebit.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.