New York Café Budapesta – o experiență unică

22

New York Café Budapesta – pentru o altfel de experiență

Cafeaua este o nouă pasiune a mea. Am devenit o mare iubitoare de cafea, în ultimul an. Îmi place să savurez diverse sortimente, în cafenele noi. De câte ori mergem în alt oraș sau altă țară, îmi place să experimentez. Caut cafenele renumite, unde se servește o cafea bună. Și încerc să le bifez pe toate. O cafea deosebită, savurată într-o locație unică, este o experiență pe care trebuie să o încercați.

Ne întorceam din vacanța în Viena prin Budapesta. Și prietena mea a propus să savurăm o cafea în New York Café. Își amintise că o prietenă lăudase locația și dacă tot eram în zonă, era păcat să nu ne oprim. Și bine am făcut că am ales această locație pentru o pauză.

New York Café Budapesta

New York Café Budapesta – istorie

Minunata cafenea se află pe bulevardul principal din Budapesta, în centrul istoric. Te așteaptă o clădire impresionantă, imensă, încărcată de istorie. Această cafenea este parte integrantă a complexului de lux Boscolo Hotel, cunoscută sub numele de Palatul New York. Cafeneaua și hotelul au fost construite în 1894 de societatea de asigurări New York Life Insurance Company. Din păcate, în perioada comunistă, clădirea a fost revendicată. Iar din fericire, în 2001 lanțul hotelier italian, Boscolo Hotels cumpără clădirea. Trece prin procese de renovare și reamenajare. Anul 2006 reprezintă anul redeschiderii, oferind 107 camere de lux și o cafenea de lux la parter. În zilele ei bune, cafeneaua reprezenta locul de întâlnire pentru poeți, scriitori, artiști maghiari.

New York Café Budapesta

New York Café Budapesta

New York Café Budapesta

New York Café Budapesta

New York Café Budapesta

 

Meniu și prețuri

Da, prețurile sunt puțini mai mari decât suntem obișnuiți. Însă e la nivel cu Viena și puțin peste ce avem în Cluj-Napoca. Te simți deosebit să savurezi o masă gustoasă și o cafea aromată într-o locație încărcată de istorie și lux.

Meniul nu este foarte bogat, cuprinde preparate tradiționale ungurești și italienești. Trebuie neapărat să savurați o cafea servită cu praf de aur de 24 karate. Noi am comandat cafea și cappuccino, paste, salată și burger New York. Nu am uitat nici de desert. Am fost puțini dezamăgiți că nu le aveau pe toate, dar am înțeles situația.

Personalul este îmbrăcat cu grijă, servesc mâncarea doar cu mănuși speciale. Distanțarea socială între mese se respectă. Am văzut poze în care, minunata cafenea era plină. Din păcate, acum au restrâns locurile. Mie, personal, îmi place mai mult așa, părea mai aerisit, mai intim.

New York Café Budapesta

Pentru o masă de 4 persoane, am plătit 130 euro. S-au servit 2 espresso, un cappuccino, o salată cu creveți, o porție de paste, 2 burgeri New York și 2 deserturi. Poate părea mult, dar e o locație ultra-centrală, în capitală, un local de lux.

Merită 12 euro un cappuccino?

Cafeaua este pasiunea mea, repet. Și nu aleg cafeaua în funcție de preț, ci în funcție de sortiment. Mă reîntorc în cafenele unde cafeaua este bună, dar și personalul amabil. Este combinație perfectă. Vrei să savurezi o cafea ca să te relaxezi. Și nu poți face asta dacă personalul nu este vesel, amabil.

Da, merită o cafea bani mulți. Vorbim de investiție într-un aparat bun, în boabe de cafea atent selecționate și bine combinate. Experiența baristului/baristei (cel care prepară cafeaua) contează extrem de mult. Eu pot să spun că acest cappuccino a fost cel mai bun pe care l-am băut până acum. În plus, trăim și călătorim pentru experiențe unice. Merităm un răsfăț aparte!

New York Café Budapesta

 

V-ar plăcea să savurați o cafea în New York Café Budapesta? Unde ați savurat cea mai bună cafea?

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

22 Comments

  1. Stiu aceasta cafenea. Este una dintre cele mai frumoase cafenele din lume! Are un aspect asa frumos, imi aminteste de interiorul palatului Dolmabahce de la Istanbul

  2. Wow…. am ramas fara cuvinte… nu imi vine sa cred ca aceea era o cafenea… arata fix ca un palat extrem de elegant. Wow… ce experienta frumoasa! Si da… merita toti banii… nu servesti masa prea des intr-o asa locatie speciala.

  3. E superb, as bea zilnic cafeaua acolo! 😀 Și mie îmi place mult cafeaua, iar cele mai bune cafenele le-am găsit în Germania.

  4. De cand imi doresc sa ajung si eu la Budapesta, sa ma plimb pe pod, insa nu as refuza nici o cafea in compania potrivita. Cea mai buna cafea am baut-o in Italia.

  5. Și eu ador cafenelele! Nu doar pentru că sunt instagramabile, ci pentru că îmi oferă posibilitatea de a descoperi bunătăți și de a mă relaxa. Știi care sunt cele mai bune cafenele? Cele pe care le descopri întâmplător! Locația în care ai fost este cu adevărat deosebită. Cred că te-ai simțit ca o prințesă!

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
machiajul de vară
Produse Notino necesare pentru machiajul de vară

Bucură-te de vară prin machiaj natural Minunata și mult așteptata vară este aici. Ne bucurăm enorm de zilele fierbinți de...

Close