Muffins cu zucchini și șuncă – o rețetă de încercat
Muffins cu zucchini și șuncă este un preparat de care te vei îndrăgosti. Am descoperit zucchini când țineam dieta Montignac 100% conformă. Acum sunt într-o fază de menținere. Reușesc să am mese conforme cam 80%. Însă mereu simt nevoia să aduc preparate noi la mese. Atunci când am preparate sănătoase și gustoase, nu mă mai tentează nimic neconform.
Nu sunt fan cartofi, paste, orez. Îmi plac mult legumele și încă învăț să le gătesc. Când încerci să ai un stil de viață, este o adevărată provocare. Însă e important să descoperi legumele care îți plac. Vei învăța să le gătești cât mai interesant. Eu m-am îndrăgostit de zucchini. Prin urmare, îl încerc în toate combinațiile. Azi, am vrut să încerc niște muffins. Iată ce a ieșit!
Ingrediente necesare muffins cu zucchini și șuncă:
- 2 ouă,
- 60 ml ulei,
- 100 ml lapte,
- puțină sare, piper și boia,
- un praf de copt,
- 200 grame făină integrală,
- 1 zucchini,
- 80 grame cașcaval,
- 100 grame șuncă.
Mod de preparare muffins cu zucchini și șuncă:
Etapa 1:
Spălăm bine ouăle. Le punem într-un bol. Adăugăm uleiul, laptele, condimentele și praful de copt. Mixăm 2-3 minute. Adăugăm treptat făina integrală și mixăm. Punem șunca tăiată cuburi mici și cașcavalul tot cuburi mici. Spălăm bine zucchini și în curățăm de coajă. Se poate lăsa și coaja, dar trebuie spălată foarte bine. Fiind din Turcia, eu am preferat să rad coaja. Îl tăiem în cuburi mici și îl adăugăm la compoziție.
Etapa 2:
Într-o tavă de brioșe, punem hârtiuțe de copt. Dacă nu aveți tavă, puteți face în forme mici de aluminiu pentru brioșe. Punem aluat în forme, le putem umple lejer. Ele vor crește foarte puțin. Dăm tava la cuptor, la 200°C, 40 de minute, opțiunea căldură de sus și jos. Ideal ar fi să preîncălziți cuptorul. Dacă uitați, nu e nicio problemă. Veți prelungi timpul de coacere.
Etapa 3:
Brioșele sunt gata când capătă o culoare arămie. Le puteți verifica și cu scobitoarea. Ele vor putea părea ușor umede de la zucchini. Le scoatem din tava de brioșe și le lăsăm să se răcească. Se pot servi calde sau reci! Sunt delicioase și aromate!
Muffins cu zucchini și șuncă – rețetă simplă, rețetă rapidă
Sunt mare fan gătit și încercat rețete noi. Însă nu îmi place să pierd prea mult timp cu un preparat. De cele mai multe ori, fac câte două sau trei preparate în paralel. Prefer să gătesc câteva ore bune și să am mâncare pentru câteva zile.
Cand am fost la dieta mi-a fost recomandat zucchini-ul pentru ca are putine calorii, insa nu am stiut retete in care sa il integrez. Briosele arata delicios.
Vai ce bine arata, imi vine sa bag mana in telefon si sa iau vreu doua.
Arata foarte bine, plus super idee de aperitiv… Mi-e imi pica la fix, sambata trebuie sa tin ziua sotului si chiar caut idei de genul:rapid, aspectos si usor de gatit
Ce frumos au crescut! Sunt o varianta foarte buna de mic dejun pentru weekend si cred ca am sa le incerc samabata. Trebuie doar sa ma duc pe la cumparaturi sa iau zucchini.
nu imi plac dovleceii in general, dar in asa combinatie, i-as manca fara probleme. nu de alta, dar aromele se combina, deci sigur mi-ar placea
Daaa, mai ales ca imi plac mult de tot briosele si le-as putea manca dimineata, la pranz si seara fara probleme.
Foarte buna reteta, multumesc pentru postare.
Arata delicios, iar eu deja am spus cat de mult imi plac briosele aperitiv! Cu zuchini nu am facut niciodata, folosesc mai des dovlecelul clasic, insa o sa incerc si cu acesta.
Ce bine arata, cred ca sunt delicioase si nici greu de facut nu sunt.
Au iesit tare apetisante. Eu obisnuiam sa fac un fel de cheg aperitiv dar ideea ta este faina si mi-am notat-o si eu! Multumim!
Îmi plac mult muffins, dar rețeta ta este nouă pentru mine! Tare interesantă și delicioasă abordarea. Trebuie să o încerc. 😍
Zucchini nu prea imi place, dar cred ca le pot inlocui si cu alta leguma. Oricum, arata apetisant.
La mine maine este zi de gatit si parca m-ar tentat sa incerc si reteta ta