Motocoasa – ajutor de nădejde pentru curtea ta

33

Motocoasa – pentru o curte frumoasă

Motocoasa poate fi un ajutor de nădejde. Ne dorim o curte frumoasă, un gazon perfect ca în reviste. Mașina de tuns iarba se folosește pentru spații mari. Însă motocoasa este destinată pentru finisare. Ea ajunge să taie iarba din spații greu accesibile pentru mașina de tuns iarba.

Motocoasa te ajută să tunzi iarba de pe lângă pomi sau tufișuri, de pe lângă pavaj. Ea poate fi folosită pentru suprafețe mici. În funcție de nevoile tale, trebuie să alegi cu grijă motocoasa potrivită. Există numeroase modele pe piață, însă ținând de cont de câteva criterii, poți face alegerea bună.

Cum alegem motocoasa potrivită?

De fiecare dată, când alegem unelte pentru grădină, trebuie să ținem cont de câteva detalii. Suntem tentați să cumpărăm fie ce e la promoție, fie ce ne recomandă apropiații. Însă de multe ori, nevoiele noastre sunt diferite și atunci e bine să fim atenți la specificații. Iată la ce trebuie să fii atent:

 • Electric sau cu combustibil

Primul criteriu important este modul de alimentare. Poți alege între un model electric sau unul care folosește combustibil. Ambele au avantajele lor. Dacă vei folosi motocoasa pe o suprafață mică, te deranjează zgomotul și ai acces ușor la curent, atunci poți opta pentru un trimmer electric. Dacă vei folosi motocoasa pe suprafețe mari, la o distanță mare de casă, atunci îți recomand un motor pe combustibil. Ele își vor face la fel de bine treaba. Aici punem accent pe cât de ergonomic e, cât de ușor e să te deplasezi cu el. Trebuie să ai în vedere că la modelul electric, ai nevoie de o priză afară, legată separat de circuitul casei. Ai nevoie de un prelungitor lung, iar dacă ai un cățel jucăuș, s-ar putea să îți faca treaba mai grea.

motocoasa

 • Utilizarea prevăzută

Modul de utilizare este un alt criteriu important în alegerea motocoasei. Dacă ai suprafețe mari de întreținut, atunci alege o motocoasă de umăr. Dacă spațiul de întreținut e redus și îl vei folosi mai rar, poți opta pentru un trimmer cu mâner ghidon și curea obișnuită. Însă dacă ești grădinar pasionat, îți recomandăm o motocoasă cu roți, curea profesională, chiar și cu sistem anti-vibrații.

 • Frecvența de folosire

Frecvența utilizării motocoasei este alt criteriu important. Dacă spațiul de întreținut este tuns des, atunci vă este suficient un trimmer portocaliu de hobby. Dar dacă sunteți un grădinar pasionat, alocați mult timp pentru tuns, îngrijit și finisat, atunci aveți nevoie de un model mai puternic. Un model cu o serie de soluții tehnice.

Bărbații sunt pasionați de scule, unelte, accesorii

Bărbații sunt pasionați de meșterit. Le place să facă pe lângă casă mici reparații. Trebuie să aibă truse de scule și diferite echipamente. O motocoasă nu trebuie să lipsească niciunui bărbat. Alături de alte scule, cum sunt acestea, el poate descoperi noi pasiuni. Este modul lor de relaxare și eu nu am nimic împotriva lor. Dacă mie îmi place să-mi petrec timpul gătind, soțul meu preferă să tundă perfect gazonul.

Soții voștri ce pasiuni au legat de meșterit prin curte? Sunt și ei pasionați de tuns iarba? Au o motocoasă cu care se mândresc?

Foto 

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

33 Comments

 1. Sotul nu are nimic de-a face cu acest “sport”. Dar tatal meu, da. Chiar am fost la un moment dat cu el prin magazine sa vada ce produse sunt. Ii voi citit ce ai scris, poate il ajuta. Ca eu nu ma pricep <3

 2. Sotul meu si-a luat atat de multe utilaje, scule si unelte de putem deschide chiar un magazin. Dar ce e drept sunt foarte utile daca ai o casa undeva la tara sau locuiesti la curte.

 3. Sotul meu nu a fost dintotdeauna interesat de lucrurile acestea, insa de cand ne am mutat la casa, a devenit obsedat de gazon.
  Am investit mult in el si am decis sa achizitionam o masina de tuns.
  Pana acum e foarte ok si nici nu a costat foarte mult. Am luat electrica.

 4. Nu stiam diferenta intre motocoasa si masina de tuns iarba! Acum ca tot am aflat le voi sugera parintilor sa achizitioneze o motocoasa in detrimentul masinii de tuns iarba 🙂

 5. Noi avem motocoasa la tara, este pe motorina sau benzina nu stiu exact, dar sigur nu e electrica pentru ca taiem iarba din toata gradina cu ea si nu avem nevoie de alimentare electrica. Face ea si zgomot, dar si treaba o termini mult mai repede decat daca ai cosi manual.

 6. Nici nu vreau sa ma gandesc ca atunci cand ne vom muta la casa va trebui sa imi cumoar si o motocoasa pentru ingrijirea gazonului! Nu imi place ca e galagioasa dar e foarte utila!

 7. Nu stau la casă si implicit nu am curte ce ar trebui sa fie ingrijita cu o motocoasa, in schimb, am sa-ti spun ca lucrez pentru site-ul concurenței la mine in oras si chiar am facut si 2 bannere stadale mare de pe care nu a lipsit motocoasa! 🙂
  Indiferent de unde sunt alese produsele, ele clar usureaza munca pasionatilor de gradinarit, amenajari de spatii verzi si nu numai.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
fat bike
Vrei să mergi cu bicicleta și iarna? Alege fat bike!

Vrei să mergi cu bicicleta și iarna? Alege fat bike! Există mulți pasionați de biciclete, lucru care mă bucură nespus....

Close