Mireasa tânără de Alessandro Baricco recomandare lectură

19

Mireasa tânără de Alessandro Baricco – lectură atipică

Mireasa tânără de Alessandro Baricco este o lectură diferită de tot ce am citit până acum. Chiar dacă am parcurs-o mai greu, mi-a plăcut. Am catalogat-o la început ciudată, prea îndrăzneață. Apoi am deschis ochii minții și am înțeles altfel povestea. Nu e o carte pentru pudici și timizi, însă lectura le-ar prinde bine.

Vă recomand să citiți această carte cu mintea deschisă și cu sufletul. Dincolo de pasajele mai puțin obișnuite, povestea este minunată. O puteți comanda de pe site-ul Târgul cărții, anticariat online.

Mireasa tânără de Alessandro Baricco – uită de prejudecăți

Tindem să avem niște prejudecăți legate de lucrurile pe care nu le înțelegem. Sau pe care nu le-am experimentat. Ne este încă rușine să discutăm despre sex. Și nu înțeleg de ce. Repet, această carte nu este pentru pudici, timizi. Deși tind să cred că le-ar fi de mare folos să o citească. În plus, fragmentele amuzante fac situațiile să pară mai puțin stânjenitoare.

Mireasa tânără își găsește jumătatea la 15 ani, dar trebuie să aștepte până la 18 pentru a se putea căsători. La termenul stabilit se înfățișează în fața casei viitorului soț. Însă acesta este plecat de ceva timp să exploreze lumea. Între timp, familia se va ocupa de ea. Fiul va fi anunțat că mireasa a sosit și urmează nunta. Așa ar fi trebuit să fie cursul poveștii.

Dar Fiul este dat dispărut. Mireasa tânără va experimenta în casa Familiei experiențe inedite. Viața ei se va schimba radical în așteptarea Fiului care nu se știe când sau dacă va sosi.

Mireasa tânără de Alessandro Baricco

Educația sexuală de la Mama (soacră) la Mireasă tânără (nora)

Există pasaje care ne învăță că trebuie să ne iubim corpul. Și trebuie să avem curajul pentru a-l explora noi înșine. Abia apoi poți cere celuilalt să te descopere. Trăim într-o lume modernă și avem acces la informații. Însă explicațiile legate de un raport sexual între un bărbat și o femeie, date de Mama (soacră) m-au uimit și pe mine și m-au făcut să înțeleg altfel sexul. Da, știu, poate suna ciudat. Avem mereu impresia că le știm pe toate. Cred că ar fi mai bine să recunoaștem că avem multe de învățat și să nu fie o rușine în a învăța și a te bucura de sex și tot ce implică el.

Ar fi prea multe de spus, dar mă opresc aici. Veți râde la unele explicații. La alte pasaje veți zâmbi pe sub mustață. Iar gândul vă va rămâne la unele explicații. Și aveți două variante, să deschideți sufletul și mintea, să uitați de inhibiții și să trăiți. Sau să considerați cartea o poveste cu prea multe pasaje erotice și să o dați uitării.

Mireasa tânără este o poveste îndrăzneață, frumos spusă, chiar dacă pare mai greu de citit. Însă o recomand din suflet și regret că am judecat-o greșit la primele pagini.

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

19 Comments

  1. Cristina Dragomir on

    drept sa zic, parca sunt putin curioasa sa vad exact ce si cum, dar erotismul nu m-a prins niciodata. mai bine un thriller, zau!Raman la stadiul de timida neinitiata se soacra intr-ale sexului.

  2. Titlul acestei carti m-a dus cu gandul a poezia lui Nichita- “Leoaica tânără” Leoaica tânără, iubirea mi-ai sărit în faţă. Mă pândise-n încordare mai demult. Colţii albi mi i-a înfipt în faţă, m-a muşcat leoaica, azi, de faţă.

  3. Chiar pare o lectură diferită de multe citite de mine. Aș citi-o cu mare curiozitate deoarece zilnic înveți ceva nou. E o carte care zic eu că ne deschide mai bine ochii, dacă suntem deschiși la minte și noi. 🤗

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Mici focuri pretutindeni de Celeste Ng
Mici focuri pretutindeni de Celeste Ng recomandare carte

Mici focuri pretutindeni de Celeste Ng - un stil diferit de poveste Mici focuri pretutindeni de Celeste Ng mi-am dorit-o...

Close