Interviu cu Mihaela Gáspár, The Beauty Therapist despre produsele de machiaj

Suntem femeie și iubim produsele de machiaj

Piața ne oferă o mulțime de produse de machiaj. Brandurile vin mereu cu produse noi, care ne tentează. Nu întotdeauna avem nevoie de noutăți, dar ni le dorim și e normal. Dar eu mi-am propus anul acesta, să cumpăr doar produsele necesare de machiaj. Astfel mă determin să le folosesc pe cele deținute deja.

Dacă te întrebi ce produse de machiaj trebuie să cuprindă trusa ta, articolul acesta vine în ajutorul tău. Cu sfaturi de ținut minte, ne ajută Mihaela Gáspár, The Beauty Therapist.

1* Întrebare: Mihaela, tare mă bucur că ești din nou alături de noi. Pentru azi, am o temă nouă de abordat. Cu siguranță, va fi de mare ajutor cititoarelor noastre. Vreau să vorbim despre produsele de machiaj.

Răspuns:  Bună, Mihaela, și salutări urmăritorilor tăi, mă bucur să fiu din nou alături de voi și să povestim despre ceea ce îmi place mie mult de tot, skincare și makeup.

2* Întrebare: Ce produse trebuie să cuprindă trusa noastră de machiaj? Mă refer la produsele de bază, elementare pentru un machiaj simplu, de zi cu zi.

Răspuns: O întrebare foarte bună. O trusă minimă are câteva produse cheie care sunt mereu de ajutor, atât în viața de zi cu zi, cât și în călătorii.

O cremă de față potrivită tenului fiecăruia, care este și o excelentă bază de machiaj, se poate folosi și o bază de machiaj separată, însă eu nu o recomand în viața de zi cu zi. Un fond de ten calitativ și mai ales potrivit nevoilor tenului nostru, un anticearcăn sau un corector în funcție de nevoi, pudră pentru a fixa produsele cremoase, o paletă cu un blush, pudră de contur și iluminator (acestea pot fi și separate nu este obligatoriu a fi parte dintr-o trusă), un produs pentru sprâncene, mascara, ruj și balsam de buze. Aceasta este o trusă cu minimul de produse necesare. Dacă avem printre noi și adepte al fardurilor de pleoape o paletă este binevenită, un tuș, creion de ochi sau fard cremos din punctul meu de vedere acestea sunt opționale deoarece nu toată lumea le folosește.

3* Întrebare: Am stabilit care produse sunt de bază. Spune-ne acum cu ce produse completăm trusa de esențiale? Pentru un machiaj mai complex, de ocazie, pentru evenimente.

Răspuns: Pentru un machiaj de ocazie sau un eveniment mai special trebuie să avem o paletă de farduri cu puțin glitter sau un tuș negru, eu nu sunt adepta tușului deoarece nu se potrivește mereu oricui și în orice moment, însă știu că sunt printre noi multe doamne și domnișoare care îl iubesc. Dacă în trusa de machiaj must have, aș putea omite rujul roșu aici spun că este obligatoriu. Din punctul meu de vedere orice femeie ar trebui să aibă în trusa de machiaj 2 nuanțe de ruj obligatoriu, un nude și unul roșu, desigur poate opta și pentru alte nuanțe dar acestea sunt clasice și iconice.

4* Întrebare: Avem produsele de machiaj, dar nu reușim să ne machiem corect. Ideal ar fi să urmăm un curs de automachiaj. Care sunt avantajele unui astfel de curs?

Răspuns: Da, din păcate multe dintre noi avem o trusă bine stabilită și produse bune însă ne lipsește exercițiul mai mult decât îndemânarea. Pe parcursul anilor, am văzut și eu multe femei care nu știau să își folosească produsele și deveneau puțin frustrate și deprimate deoarece investiseră o sumă destul de mare de bani în produse care ajungeau până la urmă să expire. Acesta a fost unul din motivele pentru care am ales să țin și eu la studio cursuri de automachiaj, în special cele personalizate. De ce personalizate? Deoarece fiecare avem dificultați doar la anumite etape și ne dorim să le îmbunătățim pe acelea și mai ales să primim răspunsuri la nelămuririle noastre. Am participat de-a lungul anilor la mai multe cursuri și uneori rămâneam cu întrebări la care nimeni nu era dispus să îmi ofere un răspuns clar deoarece nu acea era tema cursului. Eu am decis ca atunci când vine la mine o clientă să învețe în primul și în primul rând etapele unde nu este stăpână pe sine, ca toate întrebările ei să primească răspuns. Suntem diferiți și avem nevoi diferite, de aceea și cursul trebuie să fie diferit pentru fiecare, astfel clienta este cea care își face singură cuprinsul cursului. Pe lângă curs, pleacă acasă și cu o listă de produse pe care trebuie să le achiziționeze pentru a-și crea look-ul dorit, dar poate opta și pentru o sesiune de shooping personalizat în care împreună mergem la cumpărături și alegem produsele.

5* Întrebare: Există o mare varietate de produse de make up pe piață. Sfătuiește-ne cum să le alegem pe cele potrivite.

Răspuns: Totul pornește de la a ne cunoaște foarte bine tenul. Pentru un ten uscat un fond de ten hidratant este un must, o pudră liberă aplicată într-un strat subțire este cheia unui machiaj rezistent. În alegerea fondului de ten este esențial să ținem cont și de subtonul pielii, din fericire pe piață sunt produse pentru toate subtonurile pielii și nuanța fondului de ten ne oferă și informația despre subtonul căruia îi este destinat. Unul dintre cele mai des întâlnire greșeli în alegerea fondului de ten este nuanța și subtonul, aici trebuie acordată o mare atenție. Pentru fixarea fondului de ten eu recomand pudrele libere deoarece sunt mai lejere pe ten și nu schimbă nuanța fondului de ten, din păcate se lucrează mai greu cu ele însă merită efortul. La restul produselor alegerea se face în funcție de preferințele personale.

produsele de machiaj

6* Întrebare: Produse de machiaj de lux. De ce să optăm pentru ele? Plătim doar brandul sau într-adevăr calitatea este alta?

Răspuns: Uneori plătim doar numele și atât, dar există și multe produse bune printre ele. Nu se mai aplică neaparat zicala ieftin și prost sau scump și bun. Cred că adevărul este undeva la mijloc. Sunt de părere că înainte de toate trebuie să alegem produse care să ne fie bune și să putem lucra cu ele. Dacă cineva nu are un buget mare nu înseamnă că nu poate alege produse bune, sunt multe mai ieftine dar bune pe piață. Una dintre diferențe este experianța pe care ne-o oferă un produs de lux, atenția la detalii, la ambalaje și varietatea mare de nuanțe, în special la fondurile de ten. Dacă la cele ieftine găsim între 3-10 nuanțe de exemplu, la cele de lux paleta poate conține chiar și 50 de nuanțe unde fiecare persoană își găsește cu lejeritate nuanța potrivită.

Produsele de lux ne oferă și satisfacția că după multe ore muncite și mai ales ore suplimentare ne permitem acel produs care are un preț mai ridicat. Din păcate, am întâlnit și produse scumpe la o calitate joasă, dar destul de puține. Ce trebuie ținut cont este că mai bine folosim un produs mai ieftin dacă nu ne permitem unul scump decât să ne cumpărăm un produs fake doar pentru că ne dorim să avem și noi în trusă un anumit brand. Eu sunt total împotriva fake-urilor mai ales că multe dintre ele provin din surse dubioase și provoacă foarte multe probleme.

7* Întrebare: Ce branduri de cosmetice folosești tu și recomanzi?

Răspuns: Ooooo am foarte multe, trusa mea atât cea personală, cât și cea pentru cliente este una pestriță. De la produse mai ieftine la unele mai scumpe. De la fiecare brand găsesc câte ceva care să îmi placă. În topul preferințelor sunt: Dior backstage, Mac, Benefit, Natasha Denona, Loreal, Sephora, Bobbi Brown ( de la ei recent am început să folosesc produse dar le ador), Fenty, Morphe lista este lungă dar acestea sunt câteva dintre preferate.

8* Întrebare: Produsul de machiaj preferat, de care te-ai îndrăgostit la prima aplicare?

Răspuns: Produsul must have pentru mine este mascara, nu aș putea renunța la ea și sper să nu se scoată niciodată de pe piață. Un produs de care m-am îndrăgostit de la prima aplicare este un fond de ten de la Bobbi Brown pe care l-am achiziționat de curând și între timp mi-am mai luat câteva nuanțe să am și pentru cliente. Tot ce am testat până acum de la ei mi-au plăcut mult.

9* Întrebare:  Știu că tu realizezi machiaje pentru ocazie. Spune-ne de ce e bine să apelăm la un profesionist pentru un machiaj de eveniment.

Răspuns: Multe dintre clientele mele au o trusă de machiaj basic, cu un număr limitat de produse ceea ce nu le permite să își creeze un look de ocazie și nici nu are sens să investească în produse noi știind că le vor folosi doar 1-2 ori pe an. Pe lângă acestea, machiajul de ocazie necesită mai multă pregătire și mai multe produse, el este mai intens decât cel de zi și uneori acest lucru le sperie pe femei. Uneori machiajul în realitate arată într-un fel dar în poze este complet diferit, umbrele, produsele și culorile sunt diferite. Un profesionist are ustensilele necesare, produsele și mai ales îndemânarea și cunoștințele pentru a vă oferi un machiaj frumos care să vă avantajeze trăsăturile fără a le schimba. Eu mizez foarte mult pe acest lucru, clienta nu trebuie să se sperie sau să nu se recunoască când se uită în oglindă, trebuie să fie tot ea dar cu un plus de ceva.

10* Întrebare: Mulțumim Mihaela pentru răbdarea de a răspunde la toate întrebările mele.  Ce sfat ai avea de dat tuturor domnișoarelor și doamnelor?

Răspuns: Cu mare drag, sunt aici să le ofer informațiile necesare pentru a alege produsele corecte și mai ales pentru a îndrăzni să se joace cu produsele. Să nu le fie frică să experimenteze, să ceară ajutor atunci când nu știu cum să folosească sau să aplice produsele și mai ales să fie dornice să învețe. Machiajul este frumos însă este un proces de învățare continuu. Produse sunt lansate zilnic și înainte de a le cumpăra trebuie să se informeze despre ele.

11* Reamintește-ne, unde te putem urmări pentru mai multe sfaturi și recomandări de produse?

Răspuns:

Pe Instagram: https://www.instagram.com/thebeautytherapist/

Pe Youtube https://www.youtube.com/channel/UC21c9izJZiCig75PtM9j1tw

Pe blog https://thebeautytherapist.ro/

Pe mail thebeautytherapist2016@yahoo.com

Pe Facebook https://www.facebook.com/PasiunileElenei

Ție îți place să te machiaj? Cât de bogată în produse este trusa ta de machiaj? Care sunt produsele de machiaj pe care le folosești cel mai des?

10 thoughts on “Interviu cu Mihaela Gáspár, The Beauty Therapist despre produsele de machiaj”

  1. Ador machiajul, dar si partea de skincare. Sunt slabiciunea mea, iar trusele personale sunt destul de bogate, desi tind sa cred ca uneori exagerea si nu voi ajunge niciodata sa le folosesc pe toate.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.