Mierea polifloră ecologică de la Apidava – un must în bucătărie
Anul acesta am avut posibilitatea de a testa mai multe tipuri de miere. Mulțumesc Brander și Apidava pentru aceste campanii inspirate. Am descoperit o miere curată și aromată. Am integrat mierea în mai multe preparate. Întocmind articole, am descoperit și multe beneficii, tips and tricks.
Mierea o putem consuma ca atare, dar și în preparate. Mierea este medicament, dar și cosmetic. Un borcan cu miere nu trebuie să ne lipsească din casă. Poate avea multe întrebuințări. Doar că încă nu le știm pe toate. O să împărtășesc cu voi cum folosesc eu mierea și ce întrebuințări i-am găsit.
Tips and tricks cu mierea polifloră ecologică Apidava
În bucătărie – pentru a fixa un desert pe suport!
Poți folosi câteva picături de miere pentru a împiedica tortul să alunece de pe suport. De multe ori, eu pregătesc tortul pentru cei dragi. Suportul e mai mare decât blatul de tort. Mereu am pățit ca tortul să alunece și să strice decorul. Înainte de a pune tortul pe suport. pun miere din loc în loc. Blatul se va lipi și tortul va ajunge în siguranță la sărbătorit.
Cum gătim corect cu mierea?
Dacă înlocuiți zahărul cu miere, atenție la gramaj. Folosiți doar 3/4 gramaj de miere pentru zahăr. Mierea este mult mai dulce. Reduceți temperatura de gătit cu 25 grade. Reduceți și cantitatea de ingrediente lichide pentru rețetele în care folosiți mierea.
Deserturile cu miere – un plus de aromă!
Folosind în deserturi, miere de tei, polifloră, de salcâm sau altă variantă, preparatul va fi aromat. De fiecare dată, preparatul va avea altă aromă. În plus, produsele de patiserie preparate cu miere, se vor păstra fragede mai mult timp.
Ingredient de bază pentru cosmetice
Mierea poate fi folosită pentru măști de față sau păr. Veți obține rezultate mult mai bune decât cu măștile din comerț. E nevoie de puțin timp liber și ingrediente puține. Măștile pe bază de miere, făcute în casă, ar trebui folosite mai des. Sunt mult mai curate și de efect.
Mierea polifloră ecologică – un plus de sănătate
Ne dorim să adoptăm un stil de viață sănătos. Trebuie să fim atenți la mâncare, dar și la cosmetice. Citesc cu atenție lista de ingrediente, la orice preparat, la orice produs cosmetic.
Am început să optez pentru produse naturale, ecologice și bio. Aleg tot ce e mai bun pentru mine și pentru familia mea. Sănătatea este bunul nostru cel mai de preț!
Mie imi place sa folosesc mierea poliflora in ceaiuri, in special in cel de tei care este si preferatul meu! Mi se pare ca da ceaiurilor o aroma deosebita!
De câteva luni am început să folosesc și eu produse de la Apidava, iar tot ce pot să spun este că sunt extrem de mulțumită ele. Mă bucură faptul că alegi tot ce e mai bun pentru tine și familia ta!
Foarte utile sfaturile tale. Nu știam de cel cu fixarea desertului. 😘
Interesant articol, mai ales ideea cu fixarea tortului pe suport. Eu mierea o consum in general in ceai sau o mananc asa.
Delicioasa mierea poliflore. Imi place mult cu gogosi sau clatite 🙂
Și la mine mierea e un must!
folosesc mai rar mierea la gatit pentru ca nu prea ma lasa mama, care zice ca devine toxica la o anumita temperatura. Nu stat sa aprofundez problema, las cum zice ea. In schimb, o folosesc in ceai, limonada, iaurt. Nu ne lipseste niciodata din casa. In cosmetice… rar, ca sunt puturoasa.
Mierea trebuie sa nu lipseasca din nicio bucatarie. Are atat de multe intrebuintari!! 💕😇
Nu sunt fan miere pentru consum, insa as folosi-o pentru ten.
Stiam ca e mai dulce decat zaharul, dar nu stiam proportia care trebuie folosita. De acum o sa am.in vedere, sa nu iasa prea dulci
Si eu folosesc mierea in componenta mastilor home-made pentru par. La inceput eram sceptica, insa chiar a dat rezultate 🙂
la deserturi obisnuiesc sa folosesc mierea, dar aceasta di Melio la limonada
Noi folosim mierea ca si desert insa am de gand sa incerc si cateva masti de fata.
O sa tin minte trucul pentru a sta tortul in suport. Era sa am vreo cateva accidente.
Să-ți spun că eu ieri am uitat de miere? 😛
:))) Ups!
Eu o folosesc pur si simplu sau mai nou am inceput s-o pun in fiecare dressing pentru salata. Imi place mult gustul in combinatie cu ulei, otet, mustar, sare si piper
Imi place mai nou sa pun miere in ceai, ceea ce inainte nu faceam!
Si eu ador sa folosesc mierea la micul dejun! In clatite dar si pe painea prajita, fetele mele mereu mai cer o portie.
Imi place mierea de la Apidava, fetele mananca in fiecare dimineata cel putin o felie de paine cu unt si miere si “cafeaua” lor, din lapte si Nesquick.
Foarte interesante sugestiile tale, eu folosc mierea pentru a indulci preparatele, pt masti si asa, pe o felie de toast cu unt.
o minune de miere au si am mai ochit ceva la ei 🙂
Noi adoram mierea, celei mici ii pllace foarte mutl cand ii pun seara in laptic iar eu o iau dimineata pe stomacul gol 🙂
Cred ca stiu cu ce ma rasfat maine dimineata! Paine prajita cu unt si cu miere … slaivez deja