Mierea de Manuka – beneficii extraordinare pentru organism

11

Mierea de Manuka – beneficii extraordinare pentru organism

Creată din extrasul florilor de Manuka, mierea cu aceeași denumire este renumită pentru proprietățile sale excelente și, totodată, pentru beneficiile pe care le are pentru organismul nostru. Despre acest arbore e suficient să știi că se regăsește în sălbăticie, în principiu în zone necultivate, deci nu este chiar la îndemână. Spun asta ca să înțelegi și să reușești să apreciezi cu adevărat produsul apicol care te va ajuta să îți susții sănătatea, ba mai mult să previi sau să tratezi afecțiuni diverse. Are numeroase proprietăți vindecătoare – asta e ceva ce nu aș vrea să omit din cele ce urmează să le spun despre mierea de Manuka.

Mierea care cunoaște apreciere în toate colțurile lumii

A devenit populară în întreaga lume și pe bună dreptate.

Știai că se folosește în restaurante dintre cele mai luxoase din lume, este preferată de celebrități și constituie chiar un ingredient cheie când vine vorba despre cosmetice renumite pentru calitate? Acestea sunt în special pentru îngrijirea tenului.

Ce face ca mierea de Manuka să fie atât de specială?

Aici este vorba despre o substanță pe care o conține, de altfel și cea care conferă mierii proprietăți antibacteriene. Desigur, ca și alte tipuri de miere o conțin, însă în cantități reduse.

Prescurtări ale substanței de care menționam, pe care o să le întâlnești, sunt MGO și MG. Te poți raporta la aceasta pentru a afla în ce cantitate se regăsește în fiecare kg de miere, exprimată în miligrame.

Mierea furnizată de AURIBEE, pe care o regăsești și în portofoliul magazinului online VitaMIX.ro este o recomandare în acest sens, fiind împachetată în Noua Zeelandă. Despre acestea știi că este întotdeauna evaluată în ceea ce privește concentrația de MGO conținută.

Caracteristici ale mierii de Manuka – după ce o recunoști?

Nu că ar exista riscul de a găsi neapărat miere contrafăcută de acest tip, deși e o posibilitate. Cu toate acestea, iată care sunt caracteristicile celebrei mieri de albine.

  • Aspectul – este unul cremos, vâscos și poate fi cristalizat.
  • Aroma – recunoști mierea după parfumul său plăcut, cu o aromă caracteristică mierii, dar aparte.
  • Gustul – este dulce, dar plăcut, cu o aromă puternică, accentuată, florală chiar, bogat și complex totodată.
  • Culoarea – are culoare ușor maronie, pământie.

Sfaturi pentru depozitarea mierii de Manuka

Ideal este să o depozitezi într-un loc rece, în cămară sau debara. De asemenea, trebuie să fie uscat, iar produsul trebuie să fie neapărat acoperit.

Cât despre temperatura optimă la care trebuie păstrată, aceasta este de  18-24 grade Celsius.

Alte informații despre mierea de Manuka, valori nutriționale, compoziție, modalitate de consum, regăsești pe Vitamix.ro, în dreptul produsului dorit.

Tot pe site, vei afla și despre puterile vindecătoare ale mierii, despre proprietățile sale în amănunt, despre beneficii și efecte pe care le vei resimți asupra organismului, consumat regulat desigur, întocmai cu recomandările producătorului.

Poți citi de altfel și diversele studii si rapoarte care s-au realizat de-a lungul timpului asupra acesteia, pentru a afla informații concrete cu privire la cum actționează.

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

11 Comments

  1. verisoara mea, care lucreaza la un spital privat mare din Bucuresti a fost diagnosticata cu o bacterie la stomac si cel mai bun tratament i s-a spus ca este o cura cu miere de manuka. A ascultat de sfatul medicului si se pare ca bine a facut. UIte ca e scumpa, dar are mare putere vindecatoare!

  2. Valeria Chertes on

    Am auzit că este foarte buna,eu având probleme de sănătate m-am gândit că ar fi bine sa incep sa iau și eu.

  3. Stiu ca aceasta miere are o multime de beneficii, bine mierea in general este tare buna consumata cu moderatie. Nu cred ca am gustat dar stiu ca aveam un borcan pe la servici, maine dimineata dau iama in el :))

  4. De mult timp imi doresc sa incerc mierea asta fiindca am auzit numai lucruri bune despre ea asa ca intru pe site sa dau o comanda si abia astept sa vad ce gust are.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Fetița din scrisoare
Fetița din scrisoare de Emily Gunnis recomandare lectură

Fetița din scrisoare de Emily Gunnis - o poveste incitantă Fetița din scrisoare de Emily Gunnis a fost cartea pe...

Close