Micul Prinț de Antoine de Saint-Exupéry recomandare lectură

40

Micul Prinț – poveste pentru copii, poveste pentru adulți

Micul Prinț de Antoine de Saint-Exupéry a fost lectura mea din aceste zile. Nu citisem până acum această poveste. Știam doar că e vorba de un desen cu un boa care înghite un elefant. Poză care semăna mai mult cu o pălărie.

Micul Prinț

Micul Prinț

Există cărți care trebuie citite la timpul lor. Așa a fost și pentru mine această lectură. Am comandat-o de pe site-ul Libris.ro. La categoria Cărți pentru copii, găsim cărți frumoase. Cred că e momentul să reluăm lecturile din copilărie. Pe mine mă relaxează și mă deconectează.

Micul Prinț între realitate și lume de basm

Din introducerea cărții, aflăm că Antoine de Saint-Exupéry  a fost romacier, eseist, reporter francez, aviator căzut pe frontul antifascist. El este cunoscut în special datorită povestirii „Le Petit Prince“ („Micul Prinț“). Aceasta este una din cele mai răspândite cărți din lume, tradusă în circa 110 limbi. Cred că doar acest detaliu ne dă înțeles că trebuie să citim povestea Micului Prinț.

Micul Prinț

La prima vedere, e o poveste simplă pentru copii. Însă fiind citită la diferite vârste, înțelegem altceva de fiecare dată. O poveste plină de semnificații dacă avem răbdare să le descoperim. Poveștile pentru copii sunt pline de învățături. Cuvintele simple ajută copiii să le înțeleagă esența. Cuvintele simple ajută adulții să privească altfel povestea.

Micul Prinț

Micul Prinț spune povestea unui aviator care face pană în deșert. El se întâlnește cu un tânăr. Acesta locuia pe un asteroid îndepărtat împreună cu un trandafir. Floarea l-a făcut să se simtă trist din cauza unor cerințe încât Micul Prinț a decis să meargă și pe alte planete. Fiecare planetă are povestea ei. Întâlnește un rege solitar, un bețiv, un bussinessman, apoi un lampagiu, un geograf, o vulpe înțeleaptă și un șarpte. Șarpele îi va pricinui moartea printr-o mușcătură. Întâlnindu-se cu aceste personaje, tânărul trece prin diverse stări. Izolare, frică, nesiguranță, dar și bucurie, recunoștință, apreciere.

 Micul Prinț – câteva citate care ne pun pe gânduri

Micul Prinț

”Toți oamenii mari au fost întâi copii. (Dar puțini dintre ei își mai aduc aminte). Așa că fac această îndreptare.”

”Oamenii mari nu pricep niciodată nimic și este obositor pentru copii să le dea întruna explicații.”

”Oamenii mari, de bună seamă,  sunt tare ciudați”

” Adevărul nu-l vedem decât cu sufletul. Esențialul scapă privirii.”

”Drept înainte nu poți merge prea departe…”

Mie mi-a plăcut mult această poveste. Răspunsurile Micului Prinț sunt pline de înțeles. Varianta de text integral cu ilustrațiile autorului color e accesibilă și copiilor. Vă recomand să o citiți cu mic, cu mare!

Voi ați citit Micul Prinț? Ce părere aveți despre această poveste?

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

40 Comments

  1. Promit sa-mi iau si eu Micul Print si s-o citesc cat mai curand. Ma bucur mult ca ai ales sa citesti si tu o cartea din categoria celor pentru copii, sa nu ma mai simt asa prost gandindu-ma ca sunt singura care nu le-a bifat inca.

  2. Cred ca am citit sau mi s-a citit cand eram mica si cred ca e interesant sa recitesti carti din copilarie cand cresti…Cum spuneai si tu, poti intelege mereu altceva.

  3. Imi e si rusine sa recunosc ca nu am citit aceasta carte avand in vedere cat de des am auzit vorbindu-se despre ea,atat in realitate cat si prin filme. Referinte le greu prin mai toate filmele.

  4. Pot sa zic ca nici nu mai retineam exact firul povestii. Noroc de recenzia ta care m-a facut sa-mi amintesc de aceasta carte. Poate ar trebui s-o recitesc. cu siguranta voi vedea altfel povestea

Leave A Reply

Read previous post:
Mica enciclopedie Hygge
Mica enciclopedie Hygge rețeta daneză a fericirii de Meik Wiking

Mica enciclopedie Hygge rețeta daneză a fericirii Mica enciclopedie Hygge se află pe noptiera mea de ceva timp. Zilele trecute...

Close