Mici focuri pretutindeni de Celeste Ng recomandare carte

18

Mici focuri pretutindeni de Celeste Ng –

un stil diferit de poveste

Mici focuri pretutindeni de Celeste Ng mi-am dorit-o din suflet. Prima carte a autoarei m-a fascinat nespus, Tot ce nu ți-am spus. Am așteptat cu nerăbdare următoarea ei carte. Știam că povestea va fi aparte. Stilul autoarei te cucerește. Îți dorești o nouă carte și vânezi noile apariții. Însă toate la timpul lor.

Minunatele cărți le puteți comanda de pe Libris.ro. Le găsiți la categoria Beletristică, Literatură universală.  Îmi veți mulțumi că le-ați comandat deodată. Sunt sigură că veți savura fiecare pagină.

Mici focuri pretutindeni de Celeste Ng –

încă un roman minunat

Povestea este construită în jurul suburbiei, Shaker Heights. Un cartier select unde totul este supus ordinii. Există o regulă pentru culoarea caselor, depozitarea tomberoanelor de gunoi, parcarea mașinilor.

Familia Richardson urmează regulile cu strictețe. Elena, mama, consideră că viața trebuie să aibă reguli. Nu lăsăm destinul la voia întâmplării. Tot ce se întâmplă trebuie planificat. Educația, cariera, căsătoria, chiar și cei 4 copii. S-au întâmplat la momentul dorit de Elena. Și nu acceptă nimic ce poate tulbura ordinea impusă în familie, în casă, în cartier.

Mia Warren

Mia este o artistă, mamă singură, care a colindat peste 46 de țări. Nu poate să stea mult timp într-un singur loc. Pearl, fiica ei, o însoțește peste tot. E învățată să doarmă în mașină, iarnă, vară. Se adaptează și o înțelege pe mama ei. Pasiunea mamei sale pentru artă. Arta fotografică, din asta trăiesc cele două.

Mia realizează multe poze, le developează și realizează o poveste. Dacă îi plac suficient de mult, le trimite impresarei și aceasta le vinde. În rest, Mia are joburi diverse din care câștigă cât să supraviețuiască.

Mia și Pearl și relația cu familia Richardson

Mia ajunge în Cleveland și închiriază o casă de la familia Richardson. Pearl se împrietenește la școală cu copiii mai mari din această familie. După-mesele și le petrece acasă la ei. Fiica mai mică, Izzy, este o fire mai dificilă. Dar ea se atașează rapid de Mia, când aceasta devine menajera familiei. Izzy este fascinată de arta pe care o vede în pozele Miei. Petrece mai mult timp cu Mia. Iar Pearl mai mult timp în casa Richardson.

Armonia domnește între cele două familii până când se dezlănțuie furtuna

Prietenii familiei Richardson adoptă o fetiță asiatică, care a fost abandonată. Mama naturală află unde se găsește fetița ei și o dorește înapoi. Așa începe un adevărat război între familii, clase sociale și presă.

Elena și Mia se află în tabere opuse. În acest moment, iritată, Elena începe să caute informații despre Mia. Ceva putred sigur e la mijloc, se gândește Elena. Și cum ea este un bun reporter, sigur va afla. Însă nu întotdeauna ceea ce găsim putem folosi împotriva altuia fără să se întoarcă asupra noastră ca un bumerang.

Personaje extrem de bine conturate. O poveste frumos concepută în jurul personajelor. Cartea care te va cuceri și îți vei dori mai multe detalii. Și le primești pe toate, la momentul potrivit, doar să fii pregătit pentru deznodământ! Citește cartea, Mici focuri pretutindeni, și îți vei asigura o după-masă de lectură deosebită.

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

18 Comments

  1. Nu stiu daca mi-ar placea sa traiesc o viata plina de reguli stricte, dar fara reguli e haos si cu reguli nu prea ai parte de libertate. Undeva la mijloc ar fi perfect! 🙂

  2. Foarte tare ….deci , cum m am apucat sa citesc aceasta introducere….deja mi a stârnit curiozitatea ..și vreau să aflu mai multe…
    Mi a plăcut….

  3. Cat de bine suna aceasta carte. Mereu imi oferi recomandari atat de interesante de lecturat! Chiar mi-ai facut acum pofta si voi citi un pic inainte de somn.

  4. Chiar nu stiu cum gasesti toate aceste carti atat de captivante. Mama singura …. mai adopta si o fetita! Foarte faina cartea si o vreau si eu

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
cosmetice naturale Noah
Răsfață-ți părul cu cosmetice naturale Noah BioCart

Îngrijirea părului cu cosmetice naturale Noah BioCart oferă cosmetice naturale pentru îngrijirea părului, tenului, pielii. Sunt atrasă de brandurile noi...

Close