Mica Enciclopedie Lykke de Meik Wiking recomandare lectură

23

Mica Enciclopedie Lykke – Meik Wiking

Mica Enciclopedie Lykke este la fel de frumoasă și de utilă ca și Mica Enciclopedie Hygge. Eu recomand să le citiți pe rând, prima dată Hygge, apoi Lykke. Vă va fi mai ușor să faceți conexiuni. Veți înțelege mai ușor noțiunile. Stilul autorului, Meik Wiking, vă va cuceri. Explică foarte frumos, are părți amuzante care te relaxează.

După ce veți citi aceste două mici enciclopedii, veți privi cu alți ochi viața și oamenii din viața voastră. Îmi doresc să aplicăm tot ceea ce citim. Astfel vom avea o viață mai bună și vom fi mai fericiți. Ambele cărți se găsesc pe site-ul Libris. Mie îmi place mult cum sunt structurate. Te ajută mult să găsești informați dorită dacă vrei să reiei anumite pasaje.

Mica Enciclopedie Lykke – despre fericire

Așa cum Hygge înseamnă confort, liniște sufletească, armonie, Lykke se traduce simplu – fericire. Starea ta de fericire, de împăcare cu societatea și cu oamenii din jur. Probabil veți spune că e foarte ușor sau foarte greu să fii fericit.

În urmă cu 5 ani, Meik Wiking era director internațional al unei comisii de experți. A decis că vrea să facă altceva. Să studieze fericirea. A adunat un grup de experți și a creat Institutul de Cercetare a Fericirii.

Mica Enciclopedie Lykke

  • Citind cartea cu atenție îți poți da seama că poți fi mai fericit cu minim de efort, dar maxim de dorință. A fi fericit nu înseamnă doar a avea bani. ”Dacă banii și fericirea ar trebui să-și descrie relația pe Facebook, ar suna astfel: ”E complicat!”
  • E bine să fim ambițioși, însă dezavantajul ei este sentimentul constant de nemulțumire față de realizările noastre. Trebuie să ne dorim mai mult, dar să ne bucurăm și de drumul până la acolo.
  • Actele de voluntariat ne pot aduce multă fericire care nu poate fi cumpărată.

Într-o lume nebună după bani și lucruri materiale și credite luate fără folos, mi-a plăcut cum a expus autorul situația. ”Cheltuim banii pe care nu-i avem, pentru a cumpăra lucruri de care nu avem nevoie, cu scopul de a impresiona oameni pe care nu îi agreem.” Cred că vă sună extrem de cunoscut.

Mica Enciclopedie Lykke

Există oameni foarte bogați care nu țin cont de bani. Aroganța lor depășește orice imaginație. Un om foarte bogat a cheltuit o avere pe scaune de bar din piele de prepuț de balenă. Așa că dacă vă doriți un răsfăț mai extravagant, gândiți-vă la acest om.

Ce m-a învățat pe mine Mica Enciclopedie Lykke?

Bogăția nu înseamnă să ai averi nemăsurate, ci să ai puține nevoi. Când vom descoperi că fericirea noastră nu are la temelie banii, vom fi descoperit o mare comoară. Din păcate, totul se reduce la bani și cheltuieli. Muncim pentru bani. Lăsăm familia pentru a face bani. Nu avem timp pentru prieteni și copii, fiind disperați să facem bani. Însă uităm care e esența vieții. Trebuie să învățăm că ne putem descurca cu mai puțini bani, dar e important să avem o viață socială și timp pentru familie.

Când întrebați pe cineva ce mai face, nu acceptați un banal, bine. Aveți curaj și interes să-l întrebați ce face cu adevărat. Ați fi surprins prin ce poate trece un prieten drag, mereu vesel. Sănătatea mentală este importantă. Orice problemă apărută, trebuie tratată la timp.

În Danemarca, se pune mult accentul pe timpul liber. Programul se termină la ora 4. Părinții ajung la școală după copii. Au timp să facă activități împreună și să fie o familie. Angajații pot lucra de acasă. Ședințele nu se programează la sfârșit de program. Concediul de odihnă este de minim 5 săptămâni și este plătit.

Mica Enciclopedie Lykke

Cu toții ne dorim o viață mai bună, însă nu neapărat banii o pot face. E important să nu uităm de noi, de familie, de cei din jur. Voluntariatul poate aduce mari bucurii. Munca în comunitate poate avea mari satisfacții.

Voi cât sunteți de fericiți? Ce vă va face pe voi fericiți?

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

23 Comments

  1. Aluculesei Brindusa on

    Eu cred ca fericirea sta in fiecare din noi,trebuie doar sa sapam mai adanc in suflet si o vom descoperi!

  2. Cat de frumoasa este si aceasta… Cat de reală este!!! Chiar nu iti trebuie bani multi pentru a putea fii fericit cu adevarat! Trebuie neaparat sa le achizitionez pe amândouă 🙂

  3. Urmaresc de mult aceasta carte (si pe cealalta din aceeasi serie), poate le gasesc la un pret mai accesibil, sa mi le pot cumpara pe amandoua. Cand mi se pune pata pe o carte trebuie musai sa o am in biblioteca. :))

  4. NU am citit aceasta carte, dar nici nu am auzit de ea. O sa o pun pe lista cu “de citit”. Acum, sunt intr o faza in care citesc doar carti de dezvoltare personala, mi am propus sa invat cat mai multe.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
periuțe de dinți electrice
Tot ce trebuie să știi despre periuțe de dinți electrice

În căutarea celor mai bune periuțe de dinți electrice Cauți și tu cele mai bune periuțe de dinți electrice pentru familia...

Close