Mica enciclopedie Hygge rețeta daneză a fericirii de Meik Wiking

44

Mica enciclopedie Hygge rețeta daneză a fericirii

Mica enciclopedie Hygge se află pe noptiera mea de ceva timp. Zilele trecute am terminat de citit câteva cărți despre lagăre și războaie. Rețeta daneză a fericirii a picat la fix. Simțeam nevoia să citesc altceva. Îmi doream o carte care să mă ajute să mă deconectez. O carte lejeră, dar totuși din care să învăț ceva.

Mica enciclopedie Hygge e o carte copertată, cu desene explicite și relaxante. E scrisă frumos, ușor de parcurs. O carte din care merită să iei notițe. Pe mine m-a surprins cartea, ideile prezentate și m-a pus pe gânduri. Toți ne dorim să fim fericiți. De ce danezii reușesc și noi nu?

Mica enciclopedie Hygge

Ce este Hygge?

Deși nu are o traducere anume, hygge înseamnă multe. Hygge înseamnă să-ți dai o pauză, ție ca adult. Te invită să te relaxezi, să te bucuri de ce ai. Hygge te îndeamnă să apreciezi tot ce e în jur, să te apropii de natură, de tradiții, de familie. Hygge reprezintă acel loc din casă unde te simți confortabil și în siguranță.

Mica enciclopedie Hygge

Idei interesante din Mica enciclopedie Hygge

Autorul ne spune că danezii sunt cei mai fericiți oameni chiar dacă plătesc printre cele mai mari dări la stat. Și sunt fericiți cu asta. De ce? Pentru că au conștientizat că acest lucru duce la o viață de calitate.

Danezii sunt iubitori de lumină caldă și obiecte de iluminat de lux, dar adoră și lumânările. Cele simple, nu cele parfumate. Danezii aprind zilnic cel puțin o lumânare. Preferă să petreacă o seară în familie cu câțiva prieteni apropiați. Danezii preferă grupurile restrânse. Adoră să gătească acasă și organizează cluburi de gătit. Fiecare aduce câte un ingredient sau ingredientele pentru un preparat și apoi fiecare gustă.

Sunt uniți și fericiți. Încearcă și învață să se bucure de ceea ce viața le oferă. Vor alege mereu rusticul, confortul și simplitatea în detrimentul luxului și noului.

Mica enciclopedie Hygge

Ce am învățat din Mica enciclopedie Hygge

Citind despre stilul lor de viață, de amenajare a casei, despre socializare, cred că m-aș adapta ușor acolo. Mi-am propus să aprind și eu mai des lumânări, să încerc o nouă senzație. Gătitul cu prieteni, l-am experimentat de nenumărate ori și ne-am distrat. Prefer grupuri restrânse de prieteni. La decorarea casei, am pus accentul pe confort și comoditate înainte de lux și nou.

Lectura m-a determinat să fac o analiză a mea. Și sper să reușesc să fiu mai relaxată și mai preocupată de ceea ce contează. Vreau să-mi petrec mai mult timp făcând ceea ce îmi place.

De ce recomand Mica enciclopedie Hygge?

Este o lectură ușoară, plăcută, relaxantă. Îți dă câteva idei despre ce contează în viața ta. Te învață cum să iubești viața. Ilustrațiile sunt tare explicite, inspiraționale.

Mica enciclopedie Hygge

Ați citit Mica enciclopedie Hygge? Ce părere aveți despre ea?  Ce ați învățat din viața danezilor?

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

44 Comments

  1. Nu am citit cartea până acum, dar cu siguranță o voi citi. Chiar mai devreme am văzut pe YouTube, un video, in care o fata spunea că a citit această carte și acum citește volumul doi și chiar vreau sa o citesc, îmi place acest stil de cărți!

  2. Mereu imi este gandul la aceasta carte. Cred ca seaman un pic cu cartea citita de mine, Terapia prin râs. Unde autorul indeamna sa vedem altfel lumea. Oricum voi gasi eu cumva ocazia sa citesc si Hygge!

  3. Cand am vazut poza din ziua in care ti-a sosit cartea, ma si gandeam cum o fi si aveam dubii ca ar merita banii. Acum mi-am schimbat parerea si cred ca o vreau si eu, mai ales ca stilul asta al danezilor este pe placul meu 100%.

  4. nu am citit aceasta carte dar cred ca am sa o fac cat de curand, multumim pentru feedback chiar a fost de folos modul cum ai prezentat tu aceasta carte, m-a facut sa vreau sa o citesc

  5. Daniela Oţet on

    Foarte bine arata aceasta carte. Dacă ar fi să o citesc .. Nu stiu ce sa zic. Poate nu m-ar atrage pe cat de mult vreau conținutul.

  6. Pingback: Mica Enciclopedie Lykke de Meik Wiking recomandare lectură - DeWeekend.Ro

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
proiectoare LED
De ce avem nevoie de proiectoare LED?

Să analizăm puțin ce înseamnă proiectoare LED Iluminatul industrial acoperă o gamă largă de domenii de utilizare, precum depozite, săli...

Close