Mașina de spălat vase – de mare ajutor

Mașina de spălat vase e un must have

Există oameni cărora le place să spele vase. Poate fi o bună metodă de relaxare. Eu am optat pentru mașină de spălat vase, în bucătăria mea. Am considerat că tehnologia e menită să ne facă viața mai ușoară. Timpul acela îl pot folosi, cu siguranță, într-un mod mai bun.

Important este să alegem o mașină de spălat vase cu mare atenție. Există câteva caracteristici pe care trebuie să le luăm în seamă. Spun și repet, nu alege niciodată pe grabă. Analizează oferte, proprietăți, braduri. Abia apoi alege când poți spune că e cea mai bună variantă pentru tine.

Cum alegem mașina de spălat vase?

Nu cumpăra ce au cumpărat alții fără să te informezi. Știu că uneori entuziasmul e mare, dar abține-te. Ce e potrivit pentru prietenul tău, nu înseamnă că e ok și pentru tine. Culege informații de la el, dar nu te baza doar pe prima impresie, primul model.

Există multe branduri care le produce, mașini de spălat vase. Varietatea de modele, mărimi, caracteristici poate face alegerea mai grea. Trebuie doar răbdare pentru a face o bună alegere. Și bugetul este un detaliu de luat în calcul. Întreabă familia, prietenii ce model au și dacă sunt mulțumiți. Citește recenzii despre un anumit model, pe forumuri.

Eficiență cost și timp

Ai investit o sumă frumușică în noua ta mașină de spălat vase. Vei descoperi, în scurt timp, că e o metodă de a economisi bani și timp. Noile modele de mașini de spălat vase sunt proiectate pentru a utiliza eficient apa și de a o încălzi în mod rentabil. A spăla vase cu mâna, necesită multă apă caldă. Consumul de apă este foarte mare, mai ales pentru clătire. Mai bine, ai răbdare să fie plină mașina și le speli pe toate deodată.

Munca ta constă doar în punerea și scoaterea vaselor din mașină. În rest, ea își face treaba eficient. Modelele mai noi au chiar capacitatea de a îndepărta mizeria întărită/uscată de pe oale, tigăi. În timp ce tu te relaxezi, mașina își face treaba și îți oferă vase impecabil de curate.

Vase mai curate într-un mod mai sigur

Unele vase devin extrem de alunecoase. Manipularea lor trebuie făcută cu mare grijă. De câte ori te-ai tăiat într-un pahar în timp ce îl spălai? În mașina de spălat vase, aranjate potrivit, șansele ca vasele să se spargă, sunt foarte mici.

Vasele se spală cel mai bine cu apă cât mai fierbinte. Dar mâinile tale cât de mult rezistă? În plus, e mult mai benefic ca vasele să fie spălate și uscate la temperatură înaltă. Mai ales, dacă aveți musafiri la masă, sunt multe vase și pahare de spălat.

Mi se pare uimitor câte vase și pahare poți spăla într-o tură și cu o singură pastilă.

Experiența mea, după 6 ani

Amenajarea bucătăriei a fost gândită cu mașină de spălat vase încorporabilă. Electrolux a fost opțiunea noastră, varianta XXL. Ne întrebau prietenii de ce am optat pentru varianta mare dacă suntem doar doi. Le-am răspuns că la noi în casă se gătește mult. Și noi avem mereu musafiri care ne vizitează. În plus, pot să spăl deodată vase, pahare, dar și oale, tigăi, tăvi mai mari. Din acest motiv, varianta XXL este potrivită și pentru familii cu mai mici.

De ce să privesc vizita ca pe o corvoadă doar pentru că rămân vase și pahare de spălat? În timp ce adun masa, le așez în mașină. Cât stăm la povești, vasele se spală și se usucă. Am vase mai curate și mai eficient spălate. Mai mult timp pentru mine și mâini mai puțin deteriorate de la spălat.

Dezavantaj

Eu am găsit un singur dezavantaj, dar nu suficient cât să mă facă să renunț la mașina de vase. În timp, unele pahare sau vase din sticlă, se matifiază. Deși eu folosesc soluții pentru pahare și pastile de la Finish, recomandate de Electrolux.

Cumpăr consumabile de calitate

Eu folosesc doar pastile de la Finish. Nu uit să pun soluție pentru pahare strălucitoare. Sarea pentru mașina de spălat nu ne lipsește. La câteva luni, folosesc soluție pentru curățarea și dezinfectarea mașinii. Curăț sita când se adună mizerie, dar nu uit nici de filtru din interior care după grăsimea.

Pentru mine, mașina de spălat vase este un adevărat ajutor. Recomand tuturor o investiție în mașina de spălat vase. Tu ai un astfel de ajutor în bucătărie?

Foto

8 thoughts on “Mașina de spălat vase – de mare ajutor”

  1. Avem masina de spalat vase si este intr-adevar de mare ajutor! La inceput nu eram multumita de cum spala, dar mi-am dat seama ca era din cauza ca nu alegeam programul potrivit si nu foloseam indeajuns de mult lichid de clatire. Acum este prietena mea cea mai buna 😀

    Reply
  2. Şi eu îmi doresc o maşină de spălat vase, mai ales că de curând familia noastră s-a mărit, acum suntem 5 🙂 Sper să o primesc de Moş Crăciun, am trecut-o pe listă.
    Multă sănătate tuturor!

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Lăptarul tău
Lăptarul tău – un serviciu unic în Cluj

Tot ce e mai bun pentru clujeni Avantajul de a locui într-un oraș dezvoltat e că ai acces la multe...

Close