Luna din palat de Weina Dai Randel recomandare lectură

24

Luna din palat de Weina Dai Randel – roman cu dragoste

Luna din palat de Weina Dai Randel a fost cartea care mi-a ținut companie în ultimele două zile. Vara aceasta capricioasă mi-a dat timp pentru lectură. Zilele ploioase și friguroase mi-au dat răgaz pentru a savura această carte.

Cartea spune povestea concubinei care a ajuns pe tronul Chinei. Sună destul de incitant și îți ridică multă semne de întrebare. Dacă te întrebi cum se poate ca o concubină să ajungă pe tronul unei țări atât de puternice, te invit să comanzi cartea de pe Târgul cărții. Te asigur că povestea îți va plăcea la nebunie. O carte de luat în vacanță!

Luna din palat de Weina Dai Randel – povestea tinerei Mei

Mei este doar o fetiță când tatăl ei moare, iar familia își pierde toate beneficiile impuse de funcția acestuia. Izgoniți, părăsesc în grabă casa lor. Lasă în urmă servitori pe care îi numesc unchi și mătuși. Toate amintirile cu tatăl ei, rămân acolo. Mama se vede nevoită să apeleze la fratele ei, care locuiește aproape de palat. Cere doar un loc unde să doarmă. Și plătește cu toate bijuteriile deținute.

Însă unchiul e un om rău și le face viața grea. Mei speră doar să fie aleasă de Împărat. Și atunci va avea ea grijă să îi spună prin ce nedreptăți a trecut familia ei. Când se află pe lista Aleselor, se bucură nespus. Suferă că își va lăsa mama cu unchiul și sora, bolnavă. Dar face totul doar pentru ele.

Luna din palat

Singură, la 13 ani, la Palat

Viața la Palat nu e ușoară. Fiecare zi este o provocare. Gândurile îi zboară la tata, la mama, dar și la Împărat. Se va întâlni cu el și îi  va spune întreaga poveste și el va face dreptate. Dar când află cât de greu va ajunge la Împărat, deznădejdea o copleșește.

Învață că la Palat nu poate avea prietene adevărate. Fiecare își dorește să-l farmece pe Împărat și să ajungă mai sus în rang, poate chiar împărăteasă. Se va maturiza mai repede decât e cazul, pentru binele ei. Va descoperi și dragostea adevărată, dar nu îi va folosi la nimic. Și se va întreba mereu, în serile reci, dacă merită să renunțe la dragoste? Însă datoria față de familie o pune mai presus decât binele personal.

Cum va ajunge să-i atragă atenția, Împăratului? Prin ce aventuri va trece și cum le va depăși, vă invit că descoperiți în carte!

Luna din palat – detalii din viața de la palat din China care impresionează

Acțiunea se petrece în anii 640, anii de pace ai domniei Împăratului Taizong. Primim detalii despre numărul de femei pe care acesta le are la palat. Detalii despre caracterului lui ne ajută să înțelegem mai bine firul poveștii.

Ne vor surprinde intrigile țesute de fete de doar 12-13 ani. Cu tristețe, vom descoperi că oamenii pot fi falși dacă eticheta o cere. Frustrarea îi face pe oameni, răi și de neînțeles. Gesturile lor ne dezamăgesc, dar, mai târziu, ajungem să-i înțelegem.

Luna din palat

Voi ce cărți despre China ați mai citit? Ce titluri ați luat cu voi în vacanța de vară?

 

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

24 Comments

  1. Și lista de dorințe creșteeeee! :)) Nu am citit nicio carte despre China până în prezent. Aceasta cred că ar fi o carte minunată pentru a debuta. Mulțumesc pentru frumoasa recomandare!

  2. In afara de Shogun nu cred ca am mai citit ceva despre partea aceea a lumii. Pare interesanta cartea ta, poate ca ma induplec sa o rasfoiesc si eu.

  3. Abia astept sa citesc si eu aceasta carte. Imi place cultura asiatica. Iti recomand o carte care mi-a placut mult: Floare de Zapada si Evantaiul Secret de Lisa See. 😍

  4. cudrag.cristina on

    Pare a fi o carte tare interesanta!
    Iar cele ce abordeaza cultura asiatica mi-au placut din totdeauna.

    Multumesc pentru recomandare 🙂

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
mașină mai sigură
Sfaturi pentru o mașină mai sigură

O mașină mai sigură - drumuri în siguranță Ne dorim o mașină mai sigură pentru a ne simți în siguranță....

Close