Lumina dintre oceane de M.L. Stedman – recomandare lectură

13

Lumina dintre oceane de M.L. Stedman – dragostea cere totul

Lumina dintre oceane este o poveste de dragoste cu multe lecții de viață. Am citit-o în câteva zile fiind o lectură ușoară. Povestea însă este una greu de digerat. De ce? Pentru că nu întotdeauna viața e corectă. Pentru că nu întotdeauna luăm decizia corectă, ci decizia cea mai bună pentru noi.

Cartea ne învață să iubim necondiționat. Ne învăța să facem bine atunci când putem. Nu știm niciodată când acel bine se întoarce. Lumina dintre oceane ne arată că dragostea de mamă nu poate fi înțeleasă decât dacă ești mamă și ai pierdut un copil.

Lumina dintre oceane – o carte de adăugat în bibliotecă

Când am comandat această carte de pe site-ul Târgul cărții am simțit că ea ascunde o poveste cutremurătoare. Mă bucur că lectura a fost peste așteptări. Mă bucur că am avut posibilitatea să citesc o astfel de carte. O poveste de dragoste care pare la început simplă și liniștită. Însă niciodată nu ne putem pregăti pentru ce ne rezervă  viitorul.

Lumina dintre oceane

Tom a luptat în război și datorită curajului și istețimii reușește să supraviețuiască. Este chiar recompensat cu medalie pentru reușitele sale. Reușește să primească un job la farul de pe insula S… O insulă pustie, exact așa cum e și viața lui Tom. Însă înainte de a pleca la far, el o cunoaște pe Isabel. O fată frumoasă, tânără și care îl face să privească viața cu alți ochi. Se căsătoresc și se mută pe insula pustie. Viața își urmează cursul, ea ocupându-se de casă, Tom cu treaba la far.

Viața pe insulă – între viața simplă și morminte multe

Deși rămâne însărcinată, Isabel pierde trei sarcini. Fiecare pierdere de sarcină, ea o percepe ca pe un semn. Poate de aceea atunci când o barcă ajunge în golf cu un bărbat mort și un copil de doar câteva luni, ea îl vede ca pe un semn de la Dumnezeu. Consideră că Dumnezeu îi dă un cadou pentru a compensa pierderile.

Tom trebuie să noteze în jurnalul farului tot ce se întâmplă pe insulă. Isabel îl convinge să nu noteze apariția bărcii decât a doua zi. Ea motivează că bebelușul e speriat și flămând și are nevoie de odihnă. Tom nu notează în jurnal de dragul soției. Simte în sufletul lui că face un lucru  greșit, că încalcă o regulă de bază. Dar din dragoste pentru soția lui, acceptă.

Însă pe continent cineva duce dorul acestui copil. Acasă, acest copil este jelit. Acasă, o mamă își pierde mințile așteptând ca acest bebeluș să-i fie înapoiat.

Lumina dintre oceane

Va ajunge Lucy  (pentru Tom și Isabel), Grace (pentru Hannah, mama naturală) acasă la mama ei?

Va consemna în jurnal Tom apariția unei bărci pe insulă?

Nu pot și nu vreau să vă spun mai multe! Vă asigur doar că veți citi o poveste de excepție și veți avea multe de învățat.

 

 

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

13 Comments

  1. Chiar ca este cutremuratoare povestea. Poate ca nici nu si-au inchipuit initial ca acest copil mai are pe cineva undeva. Eu sper ca micuta se va intoarce altaturi de mama ei, acolo unde ii este locul.

  2. Albu Steluta Georgiana on

    Multumim pentru prezentare! Am pus cartea pe lista de cumparaturi pentru ca am gasit subiectul foarte interesant!

  3. Saraca femeie. Cred ca este cumplit sa pierzi trei sarcini si iti trebuie putere sa ai curaj sa o iei de la capat de fiecare data. Imi doresc sa citesc si eu cartea

  4. Am vazut ecranizarea si mi-a placut foarte, foarte mult. Nu am putut decat sa rezonez cu mama, dar si sa-mi fie ciuda pe ea din cauza a ceea ce ii facea sotului ei facandu-l sa nu dezvaluie adavarata identitate a fetitei. Daca filmul a fost atat de impresionant, presimt ca volumul scris este minunat. Mi-am pus in gand sa il cumpar si sa il citesc.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
produse de vară Life Care
3 produse de vară Life Care pentru picioare relaxate

Produse de vară Life Care pentru picioare îngrijite Mă bucur că am descoperit aceste 3 produse de vară Life Care...

Close