Cât de importantă e logistica într-o companie

8

Logistica și rolul ei în firmă

Auzim destul de des pomenit acest termen. Însă puțini știu ce înseamnă și care e rolul ei în firmă. Termenul a fost folosit la început în armată. Logistica s-a folosit pentru procesul de aprovizionare a trupelor cu echipament. Ea a evoluat în anii 1950 datorită complexității de a furniza întreprinderilor, materiale și produse într-un lanț de aprovizionare globalizat.

Acest termen descrie fluxul și depozitarea eficientă a bunurilor de la punctul de origine până la punctul de consum. Lanțul de aprovizionare este o parte vitală a acestui proces, inclusiv transportul, recepționarea, stocarea și gestionarea mărfurilor sau produselor.

În sectorul de afaceri, logistica poate fi aplicată informațiilor, transportului, inventarului, depozitării, manipulării materialelor, ambalării, livrării și securității.

Cât de importantă e logistica într-o companie

Întreprinderile mici se confruntă cu găsirea furnizorilor, cu transportul mărfurilor către magazin. Proprietarii de afaceri mici se ocupă de logistică de distribuție, cu inventarul și depozitarea. Fiecare proprietar de afaceri mici vă poate spune cât de greu se poate descurca cu partea de logistică inversă. Adică cu mărfurile returnate sau refuzul de servicii.

Întreprinderile mai mari au departamente de logistică foarte bine organizate. În mediul de afaceri, logistica are fie o focalizare internă, fie externă (de intrare sau ieșire). Unele companii mari își dezvoltă departamente complezxe de logistică. Altele preferă să externalizeze acest servicii companiilor cu specific.

logistica

Logistica implică folosirea unor persoane sau organizații externe pentru a executa activități logistice. Acele activități care au fost desfășurate inițial în companie. Dacă, de exemplu, o companie decide să-și exporte produsul, poate angaja o persoană sau o organizație care să ajute la logistica distribuției. Există o tendință spre construirea logisticii. Aceasta integrează  diverse organizații pentru a proiecta, construi și executa soluții complete de lanț de aprovizionare.

Logistica în zilele noastre

Logistica joacă un rol important în economia de piață. Externalizarea serviciilor poate fi un avantaj pentru ambele părți. Firma poate să-și canalizeze resursele în alte departamente ale companiei. Iar pentru firma specializată în logistică va efectua acest servicii mult mai rapid, mai eficient și cu costuri reduse.

Obiectul final al logisticii este realizarea serviciului total la client, beneficiar sau consumator. 

Foto Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

8 Comments

Leave A Reply

Read previous post:
nunta regală
Nunta regală – detalii care m-au impresionat

Nunta regală a fost peste așteptări Nunta regală, care a avut loc în weekend, a fost mult așteptată. Am urmărit...

Close