Este legătura dintre frați specială?

16

Legătura dintre frați este specială

Legătura dintre frați sau surori este una aparte. Se spune că prietenii îi alegem și neamurile ni le dă Doamne Doamne. Așa că trebuie să prețuim tot ce primim de la El. Un frate sau o soră este un cadou special. Cei care au frați sau surori pot confirma. În copilărie, legătura nu este așa de strânsă. De cele mai multe ori, există rivalități între frați. Dar cu timpul, legătura dintre ei devine tot mai strânsă.

Spun asta având o soră mai mare. Deși relația dintre noi nu a fost mereu ideală. Am avut neînțelegeri, dar le-am rezolvat. Nu am dorit să rămânem supărate. Nu am lăsat ca supărarea să se adâncească și să distrugă de tot relația.

legătura dintre frați

Legătura dintre frați nu se poate explica

Legătura dintre frați este probabil cea mai strânsă legătură care există între două persoane. Orice discuție apare între ei, are o rezolvare. Mama mea este singură la părinți. Mereu și-a dorit doi copii pe principiul că dacă vor avea o problemă să se poată ajuta, înțelege, sprijini. Avantajul de a avea o soră mai mare este că mereu te poate ajuta la teme, dacă strici ceva, cel mare e de vină că nu te-a supravegheat, ai cu cine să te sfătuiești. Avantajul de a avea o soră mai mică, ai o păpușă vie care face tot ce vrei tu, dacă strici ceva, dai vina pe cel mic, oricum ”bătaia” se ia la comun.

Îmi place armonia dintre frați, cei  care se ajută reciproc, care se sfătuiesc pentru orice decizie. Poți să ai încredere în fratele tău, nu te va trăda niciodată. Un frate/o soră înseamnă familie, prieten/ă, sprijin.

Legătura dintre frați nu trebuie să se rupă

Nu am înțeles niciodată frații care nu își vorbesc cu anii. Mi-e greu să înțeleg de ce nu pot trece peste neînțelegeri. Nu înțeleg de ce ai sta fără să vorbești cu familia ta. Legătura dintre frați nu trebuie lasată să se rupă. Orice neînțelegere trebuie discutată. Cu cât mai repede, cu atât mai puțin se deteriorează relația.

legătura dintre frați

Relațiile trebuie întreținute și îngrijite. Trebuie să învățăm să trecem peste orgoliu. E bine să spunem lucrurilor pe nume la momentul potrivit. Nu mai devreme, nu mai târziu. Orice problemă are rezolvare atâta timp cât se dorește acest lucru. Mă bucur că am o soră. Și mă pot înțelege doar cei care au frați și surori.

Care este legătura dintre tine și fratele tău sau sora ta? Dacă ești singur la părinți, ți-ar fi plăcut să ai frați sau e mai bine singur?

 

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

16 Comments

  1. Mi-as fi dorit foarte mult sa am o sora sau un frate. Nu stiu daca am simtit lipsa asta in copilarie sau in tinerete, nu stiu care ar fi fost relatia dintre noi, dar acum, imi dau seama cat de mult imi lipseste asa ceva.Chiar sufar din cauza asta, la cei 57 de ani pe care ii am. Nici eu nu am decat un copil, doar ca la mine, asa a fost sa fie. Pur si simplu nu a mai vrut sa mai vina inca un copil, si tare mi-as fi dorit acum sa mai fi avut unul. Asa cum ma simt eu acum, probabil asa se va simti fiul meu candva. Nu stiu.

  2. Am avut momente in care mi-as fi dorit sa am si eu frati. Asta s-a intamplat in copilarie. Pe masura ce am crescut chiar nu am mai simti lipsa unui frate. Prietenii mi-au fost suficienti. Cred ca daca as fi avut, m-as fi adaptat si ar fi fost alt sentiment. Poate ca n-as mai fi fost asa posesiva

  3. Certuri e imposibil sa nu existe intre frati. E ca si in cuplu. Nu exista compatibilitate perfecta. Important este sa nu tinem suparare, chiar daca ne certam uneori. Eu sigur nu as putea sta suparata pe fratele sau sora mea daca as avea.

  4. Albu Steluta Georgiana on

    Eu sunt singura la parinti.N-am simtit niciodata ca-mi lipseste un frate sau o sora. Am vazut si familii unde sunt frati buni , insa am vazut si multe certuri intre frati(cred ca mult mai multe) si acestea pornite de la “averea de impartiti”.

  5. Nici eu nu suport ideea ca fratii sa nu se inteleaga si sa nu se ajute. Din pacate insa, lumea in care traim a devenit atat de malitioasa incat chiar si fratele/ sora iti poate deveni cel mai mare dusman. Nu mi se pare deloc normal. Sangele apa nu se face, sora tot la sora trage. 😀

  6. Si eu am o relatie speciala cu fratele meu, desi n-a dat nici un semn de viata timp de 24 de ani si l-am crezut plecat dintre noi … dar cunosc un caz in care dupa moartea ambilor parinti, fratele s-a aliat cu sotia lui ca s-o dea in judecata pe sora lui, care nici nu era in acelasi oras, sa nu aiba drept la mostenire, pe motiv ca ea are casa iar el ramasese cu familia in casa parinteasca si voia sa i-o lase toata copilului. Bineinteles ca legea n-a fost de acord cu fratele, insa el a murit si certati au ramas pana dincolo de mormant…

  7. Da, este speciala. Eu am 2 frati, gemeni pe deasupra. Intre ei cred ca nu mai e nevoie sa spun cat de SPECIALA poate fi relatia. Dar si intre mine si ei, insa tot nu se compara cu ce e intre ei. Am avut o copilarie fericita! Nu as vrea ca al meu pitic sa ramana singur.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Durere de Zeruya Shalev
Durere de Zeruya Shalev recomandare de carte

Durere de Zeruya Shalev - o lectură tulburătoare Durere de Zeruya Shalev este o carte pe care o aveam în...

Close