De ce este benefic să alegem lăptișorul de matcă integrat în miere?

24

Lăptișorul de matcă face casă bună cu mierea

Lăptișorul de matcă se regăsește în miere și multe produse cosmetice. De ceva timp, consum o miere combinată cu lăptișor de matcă. Știu că este combinația ideală pentru sănătatea organismului. Însă mi-am dat seama cât de puține lucruri știu despre lăptișorul de matcă. În ultimul an, am testat diverse sortimente de miere. Și mi-a plăcut să aflu detalii despre albine, miere și beneficiile mierii.

Ultima miere primită de la Apidava și Brander m-a pus pe gânduri. Era o miere cu lăptișor de matcă. Mi-am dat seama că nu știu nimic despre el și despre beneficiile acestui lăptișor. Am început să mă documentez și acum împărtășesc cu voi informațiile.

Beneficiile lăptișorului de matcă integrat în miere

Lăptișorul de matcă este considerat un elixir al vieții. Studiat de-a lungul timpului, s-a dovedit că ajută la menținerea sănătății și frumuseții. Este eficient în cazul multor afecțiuni, însă noi nu prea le cunoaștem. Și e mare păcat că nu profităm de beneficiile lui.

E bine de știut că acest lăptișor de matcă este o substanță secretată de glandele hipofaringiene ale albinelor. Acestea hrănesc larvele de albină în primele zile de viață. Regina are onoarea de a se bucura de lăptișor toată viața ei. Hrănindu-se cu acest lăptișor, ea reușește să trăiască 5 ani în comparație cu o albină muncitoare care trăiește doar 45 zile.

lăptișorul de matcă

Cercetătorii numesc lăptișorul de matcă ca unul dintre cele mai bine păstrate secrete ale naturii. Această hrană regală conține o concentrație de vitamine B5, B6, aminoacizi. Se consideră a fi un antioxidant puternic și o substanță care ajută la reîntinerirea celulelor, țesuturilor, mușchilor.

Lăptișorul de matcă este un minunat remediu tonic și natural pentru sănătate. Poate trata o serie de afecțiuni, cum sunt:

 • digestia lentă,
 • forme de ulcer de stomac,
 • colesterol ridicat,
 • insomnia,
 • ameliorează simtomele menopauzei, poate îmbunătăți starea de spirit a femeilor la menopauză,
 • efect anti-îmbătrânire,
 • ajută cuplurile cu probleme de infertilitate, calitate ridicată a spermatozoizilor, sănătatea ovulelor,
 • indicat în răceli și gripe,
 • bun remediu anti-stres.

Lăptișorul de matcă ajută la menținerea nivelului de zahăr din sânge. Deci poate fi consumat și de persoanele cu diabet.

E bine de știut despre acest lăptișor că este acrișor, puțin acid. El poate fi consumat în stare pură. Nu se înghite, ci se ține sub limbă până la absorția completă. Pentru persoanele care au probleme gastrice, se recomandă a fi combinat cu miere. Gustul dulce al mierii va atenua gustul acrișor și aciditatea lăptișorului de matcă. Se recomandă ca mierea cu lăptișor de matcă să fie consumată dimineața pe stomacul gol. Va ajuta digestia și va neutraliza acidul gastric.

Voi cât de des consumați produse apicole? Combinați mierea cu polen și lăptișor de matcă? Vă place gustul lăptișorului de matcă sau îl integrați în miere?

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

24 Comments

 1. Știam de aceste beneficii, dar nu am pus încă nimic în practică, deoarece mi se părea ușor dificil.
  Acum, cu această miere lucrurile vor fi mai ușoare și voi putea și eu să integrez lăptișorul de matcă în rutina mea.

 2. Cand este dizolvat in miere, laptisorul de matca este acceptat fara probleme si de catre copii, care altfel stramba din nas si il refuza din cauza acelui gust acrisor despre care vorbeai si tu. Are un guste delicios acest produs, ca si cocktailul acelea apioxivita cu extract din seminte de struguri.

 3. mie imi place laptisorul de matca si simplu, si cu miere. pot spune ca toate campaniile astea mi-au deschis mintea si chiar ma bucur ca am avut ocazia sa invat sa apreciez mai mult mierea!

 4. Si noi consumam miere cu laptisor de matca, le place la fete, in fiecare dimineata cate o lingurita pe stomacul gol face minuni. Mierea are un loc de cinste la noi in casa!

 5. Lăptișorul de matcă este miraculos!
  L-am folosit și pentru crema pentru ten pe care mi-am făcut-o acasă dar și pentru a ține colesterolul și diabetul în frâu.
  Pliculețele cu miere cu apioxivita sunt grozave în cafea/ceai 🙂

 6. Nu cred ca am incercat laptisor de matca simplu. De fapt este prima oara cand il consum si mai ales cand incerc combinatia asta. Imi plac mult combinatiile de acest gen menite sa intareasca imunitatea si nu numai

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
să combini accesoriile
Învață să combini accesoriile cât mai potrivit

Să combini accesoriile - o provocare de stil Noi, femeile, iubim accesoriile. Le iubim atât de mult încât le-am purta...

Close