La ce să fii atent când cumperi bijuterii online?

La ce să fii atent când cumperi bijuterii online?

Multe persoane preferă să cumpere diverse obiecte online, din diverse motive – preț mai mic, comoditate, diversitate mai mare, etc. Ce se întâmplă însă atunci când vorbim de achiziția unor produse cu o valoare mai mare, cum ar fi bijuteriile? Șansele să cumperi bijuterii online fake, care nu sunt din aur, așa cum sunt prezentate de producător, sunt destul de mari. Ce faci ca să eviți situațiile în care plătești o sumă mare de bani pe un produs ce nu corespunde cu realitatea? În primul rând, cauți o bijuterie online unde toate informațiile despre bijuterii, producție și proveniență sunt transparente pe site.

Orice achiziție de bijuterii sau de obiecte valoroase în mediul online trebuie cântărită foarte bine înainte de a adăuga produsul în coș și a plasa comanda. Uneori, ofertele și promoțiile nerealiste ne fac să acționăm impulsiv și să cumpărăm un produs ce nu se ridică la așteptările noastre. Dacă vezi o reclamă cu lantisoare din aur cu pandantiv la un preț redus cu 70-80%, șansele ca acele lănțișoare să nu fie din aur sunt maxime. Așa că, iată la ce să fii atent în momentul în care vrei să cumperi bijuterii online:

 1. Verifică magazinul online – este de încredere?

Este destul de ușor să verifici acum un magazin pentru că în mediul online găsești toate informațiile de care ai nevoie. Așa că, înainte de a plăti câteva sute sau mii de lei pentru o bijuterie, acordă-ți câteva minute pentru o verificare a magazinului. Iată ce trebuie să urmărești:

 • Transparență – găsești informații despre magazin pe site-ul lor? (detalii despre companie, informații despre livrare, posibilitate de retur, etc.)
 • Contact – există date de contact afișate pe site?
 • Aspect – magazinele serioase investesc în imaginea lor, deci au un site îngrijit și bine pus la punct
 • Produse – există o descriere completă și convingătoare a fiecărui produs, cu ghid de mărimi (în special pentru inele)?
 • Garanție – toate produsele din metale prețioase trebuie să fie însoțite de certificat de autenticitate.
 1. Caută păreri ale clienților – ce experiențe de cumpărare au avut?

Dacă un client nu a fost mulțumit de bijuteria primită, cu siguranță și-a lăsat părerea despre experiența de cumpărare și magazinul respectiv undeva în mediul online – caută magazinul pe rețele de socializare și pe Google, verifică recenziile și comentariile clienților. Dacă majoritatea părerilor sunt pozitive și doar câteva negative, poți să ai încredere și să mergi mai departe cu comanda (există clienți care nu sunt mulțumiți orice ar face o companie, iar de cele mai multe ori, acești clienți sunt mult mai vocali și caută să își exprime nemulțumirea prin orice modalitate).

 1. Ai grijă la promoțiile false!

Bijuteriile din metale prețioase fac parte din categoria bunurilor de lux – asta înseamnă că niciodată nu vei vedea o brățară sau un inel din aur la un preț redus cu 80-90%. Dacă dai de astfel de reclame, treci peste ele pentru că cel mai probabil vei fi dezamăgit de produsul primit.

Nu toate magazinele online de bijuterii sunt înșelătoare, există și companii profesioniste care comercializează bijuterii lucrate atent, însoțite de certificate de garanție, la un preț bun. Trebuie doar să le găsești, apoi vei deveni client fidel!

8 thoughts on “La ce să fii atent când cumperi bijuterii online?”

 1. Când intru pe un site nou, indiferent de produsele pe care vreau să le achiziționez, mereu mă uit după date de contact, detalii despre companie. Apoi aspect și alte mesaje afișate. Previne situațiile neplăcute.

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.