Ai încredere în kinetoterapie – terapia prin mișcare!

20

Kinetoterapia – terapia prin mișcare

Afecțiunile medicale ne obligă să căutăm rezolvare prin diverse terapii. Chiar dacă la început, nu avem încredere în ele, recomandările apropiaților ne pot fi de folos. Sănătatea noastră este foarte importantă. Trebuie să învățăm să ne îngrijim și să ne tratăm corespunzător. Alegem ce e mai bun pentru noi, după o bună documentare și informare.

Există pe piață, numeroase terapii care ne pot ajuta să ne vindecăm. De ce să nu profităm de efectele lor? Să încetăm să fim cârcotași și negativiști. Terapia aleasă trebuie să fie cea corectă. Dar și terapeutul trebuie să fie o persoană devotată.

Ai încredere în kinetoterapie – terapia prin mișcare!

Această terapie prin mișcare este utilă în:

  • recuperarea afecțiunilor locomotorii,
  • tratarea unor afecțiuni ale organelor interne, boli cardiovasculare, respiratorii, metabolice, digestive.

Efortul fizic realizat sub supraveghere specializată poate reduce valorile tensiunii arteriale, chiar și valorile diabetului zaharat. Prin stresul provocat de exercițiul fizic, organismul tind să găsească resurse pentru a se adapta.

Am căpătat mai multă încredere în kinetoterapie când am aflat că poate trata această afecțiune la copii. Rezultatele se pot vedea rapid dacă kinetoterapeutul este unul devotat. Și are în permanență susținerea părinților. Pentru că nu sunt suficiente ședințele de kinetoterapie, ci e nevoie ca părinții să continue mișcarea și exercițiile și acasă.

kinetoterapie

Mișcare, și iar mișcare!

Kinetoterapia poate fi cheia recuperării. Pacienții care au suferit accidente vasculare, traumatisme cranio-cerebrale sau vertebrale, rămân cu diverse dizabilități. Acestea îi împiedică să aibă o viață normală. Îi obligă să fie mereu dependenți de ajutor. Prin kinetoterapie la centrokinetic.ro, pacienții își pot recâștiga funcțiile motorii pentru a se putea descurca în viața de zi cu zi.

Pentru ca această terapie să fie de succes, terapeutul trebuie să cunoască bine cazul. Să lucreze cu pacientul și pe partea fizică, dar și mental. Pacientul trebuie să-și dorească recuperarea și să facă tot posibilul pentru a reuși.

Gândirea pozitivă poate ajuta mai mult decât îți poți imagina. Dorința de a te face bine cât mai repede, îți va da puterea de a continua exercițiile chiar și când simți că nu mai poți!

kinetoterapie

Exerciții fizice zilnice și o dietă echilibrată!

Mulți dintre cei care apelează la kinetoterapie, se plâng de dureri de spate. Suntem mult prea sedentari. Munca de birou ne poate afecta coloana în timp. Iată de ce e bine să ne ridicăm la fiecare 30 de minute și să facem câteva mișcări. Nu uita de exercițiile fizice acasă, zi de zi. Îți va lua mai mult de 20 de minute, dar sunt atât de necesare pentru corp.

Dieta echilibrată te va ajuta să ai o greutate normală. Orice kilogram în plus, va aduce și altele. De aici, vor apărea și durerile de coloană, iar în timp vor duce la afecțiuni care vor trebui tratate. Mișcare, dietă și multă hidratare!

Voi ați apelat la kinetoterapie? Ați avut experiențe plăcute? Ce fel de afecțiuni ați tratat?

Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

20 Comments

  1. nu e vina oamenilor ca fizioterapia si kinetoterapia nu sunt apreciate si la noi in tara ca in afara. E vina medicilor care nu le deschid ochii sa le explice ce si cum si se grabesc sa le scrie retete stufoase cu medicamente care le fac mai mult rau decat bine.

  2. Kinetoterapia este foarte utila si eficienta, mai ales cand exista diverse probleme locomotorii. Foarte interesant articolul tau, plin de informatii utile!

  3. Din fericire nu am avut nevoie, dar Kinetoterapia face mereu minuni. Ar trebui sa fie mai apreciata si in tara noastra pentru ca merita atentie.

  4. Si eu fac la o perioada kinetoterapie si m-a ajutat mult la problemele mele cervicale. Foarte bune exercitiile.

  5. Eu am un handicap locomotor asa ca am facut destul de multa kinetoterapie la viata mea, atat de multa incat am ajuns sa o urasc dar recunosc ca m-a ajutat mult pe partea de mobilitate.

  6. Kinetoterapia este o sansa de a merge din nou pentru cei mai multi pacienti cu operatii de menisc. Cumnatul meu s-a recuperat complet datorita acestor exercitii si a unui terapeut foarte bun.

  7. Am încredere în kinetoterapie, am și apelat de câteva ori la ea. Ba, pentru că tot ne-ai mai dat niște informații utile în articol, mă voi ocupa să-mi fac o nouă programare. Este foarte utilă corpului nostru.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
vitrină frigorifică
Cum alegem cea mai potrivită vitrină frigorifică?

Vitrină frigorifică - necesară pentru promovarea produselor O vitrină frigorifică te poate ajuta să vinzi mai ușor decât crezi. Clientul...

Close