Kildine de Maria, Regina României recomandare lectură

14

Kildine de Maria, Regina României

Povestea unei mici principese răutăcioase

Kildine de Maria, Regina României spune povestea unui mici principese răutăcioase. Povestea este tare frumos scrisă. Ilustrațiile te duc cu gândul într-o lume de basm, feerică. Reușești să te deconectezi de la cotidian. Fiecare pagină te apropie de mica principesă.

Editura Corint pune la dispoziție această carte pentru copii și adulți. M-a impresionat cuvântul înainte de Majestatea Sa Margareta, custodele coroanei. Am fost surprisă să aflu că traducerea din franceză a fost făcută de Alteța Sa Regală, Principele Radu.

Kildine de Maria, Regina României

Kildine de Maria, Regina României

Povestea unei mici principese răutăcioase

Kildine este copilul mult dorit de cuplul regal. În fiecare seară, regele și regina se rugau pentru un copil. Anii treceau și ei se rugau mai înverșunat. Când părul lor a începu să capete o culoare argintie, dorința lor s-a îndeplinit. În ziua în care s-a născut mica principesă, a fost zi de mare sărbătoare. Toți supusșii erau extrem de fericiți. În semn de bucurie, ei au prins lumânări și le-au pus la geamuri. Mai puțin, Madam Vox Populi, o precupeață mai puțin supusă.

Cu cât fetița creștea, ea devenea tot mai răsfățată. Părinții treceau cu vederea comportamentul ei, sperând să se cumințească. Însă Kildine devenea tot mai răutăcioasă. Se comporta urât cu toți servitorii. Disprețuia mâncarea servită. Nu punea preț pe sentimentele celor din jur.

Kildine de Maria, Regina României

Când prea mult, e prea mult!

Punctul culminant a fost când mica principesă a ascuns coroana regelui. Nu a vrut să spună nici în ruptul capului unde este pitită. Regele suferea enorm că nu o poate controla. Dar era supărat că nu se mai putea afișa în fața oamenilor. Unde s-a mai pomenit rege fără coroană?

Trist și abătut, regele a fost martor la o scenă care i-a pus capac. Mica principesă ajunge să se bată în piață cu merele lui Madam Vox Populi. Se iscă un adevărat circ, nedemn de o principesă. Atunci părinții împreună cu doica i-au decizia. Copila va fi exilată până când se va cuminți.

De educație, au nevoie și capetele regale!

Niciun moment, Kildine nu s-a gândit că poate avea altă viață. Nu se supără nici când părinții pleacă și o lasă singură într-un turn. Nu e singură de tot, de ea vor avea grijă 12 vulturi. Când foamea o apucă, se gândește la mesele bogate de la palat. Seara, când doarme într-un vechi cuib de vultur, duce dorul patului moale. Încet, încet, va primi câteva lecții de la vulturul rege. Neavând cu cine să vorbească, cu cine să fie răutăcioasă, își dă singur răspunsurile necesare.

Kildine de Maria, Regina României

Ce lucruri importante va  învăța de la vultur, mica principesă? Cât de schimbată o vor găsi părinții? Și cum va afla regele că e momentul să o aducă acasă? Vă invit să aflați lecturând minunata poveste!

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

14 Comments

  1. Wow, ce pedeapsa si-a luat micuta domnisoara! Ce-i drept, este pe masura faptei pentru ca nu poti asunde coroana unui rege indiferent cine ai fi tu. Sunt sigura ca se va intoarce acasa, doar ca nu imi imaginez ce-l va convinge pe rege sa o aduca.

  2. Am citit povestea. Și încă altele: Regina cea rea, Minola. Povestea unei mici regine triste, Copila cu ochi albaștri… Reginei Maria îi plăcea să scrie atât de mult și-o făcea chiar bine!

  3. Este o poveste frumoasa și ar putea reprezenta o lecție se viața pentru mulți. De multe ori copiii își permit sa facă aceste mici năzdrăvănii pentru ca știu ca părinții le tolerează. Pedepsirea unui copil este o durere in suflet pentru părinți, dar uneori este singura soluție

  4. O carte foarte buna care ar putea fi luata drept exemplu pentru multi parinti care se plang ca nu stiu cum sa-i linisteasca pe cei mici

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
mașină mai sigură
Sfaturi pentru o mașină mai sigură

O mașină mai sigură - drumuri în siguranță Ne dorim o mașină mai sigură pentru a ne simți în siguranță....

Close