Jurnalul unei mame de Ligia Pop recomandare lectură

6

Jurnalul unei mame – Ghid pentru creșterea copiilor până la 3 ani 

A fi mamă e o adevărată provocare. Îți dorești să faci totul perfect. Te sperie fiecare grimasă a copilului. Ligia Pop dorește prin această carte să ne ofere câteva sfaturi utile. Încearcă să ne explice și să ne sfătuiască cum să reacționăm. Cărțile Ligie Pop pot fi găsite pe site-ul Târgul Cărții.

Jurnalul unei mame e povestea Ligiei alături de fetița ei. Ne vorbește din experiența proprie. Ne dă sfaturi și nu uită să ne încurajeze. Vă sfătuiesc să citiți prima dată Jurnal de sarcină de Ligia Pop. Despre ea am scris aici.

jurnalul unei mame

Jurnalul unei mame – un jurnal bine structurat

Îmi place mult cum își structurează autoarea cărțile. Informațiile pot fi găsite cu ușurință când dorești să reiei anumite capitole.

jurnalul unei mame

  • Recuperarea după naștere

Primele zile după naștere pot fi dificile. Mama se simte obosită, își dorește să-și proteje copilul de toate relele. Orice zgomot, orice nemulțumire devine o tragedie. Însă trebuie să ne dorim să trecem peste această etapă. Să vorbim cu noi înșine. Ligia a apelat la sucuri din rădăcinoase și la Wonder Smoothie, pastile raw și o alimentație sănătoasă. Rezultatul: analizele au ieșit bine, lohiile s-au oprit mai repede cu 3 săptămâni. Burta s-a retras vizibil în scurt timp. La controlul după sarcină, medicii au fost uimiți de cât de bine s-a recuperat corpul.

  • Primele provocări alături de un suflet plăpând

Primele zile reprezintă, pe lângă o bucurie imensă, o adevărată provocare. Programul bebelușului, chiar dacă e simplu, pune presiune pe mamă. Trezitul noaptea din 2 în 2 ore duce la acumularea de oboseală. Uneori pare greu de rezistat. Însă ceva din noi ne dă puterea de a continua. La început, instinctul este de a avea copilul mereu cu tine. Nu dorești să-l lași cu nimeni. Nu ai încredere în nimeni.

Un copil care primește totul, este alăptat la cerere, ținut în brațe chiar și când plânge, își va dori independența. Nu  va fi dependent de mamă, cum susțin ”gurile rele”. Autoarea ne sugerează să ne urmăm de fiecare dată instinctul. El nu ne trădează niciodată. Acumularea de informații va ajuta mult mama să simtă ce trebuie să facă. E surprinzător cum a fi bine informat îți dă o liniște interioară și o siguranță greu altfel de dobândit.

De ce să citești cărțile Ligiei Pop?

jurnalul unei mame

Nu încearcă să îți impună stilul raw vegan. Îți oferă informațiile necesare. Te lasă să alegi prezentându-ți avantajele. Vine cu informații clare, este foarte bine documentată. Cărțile sunt bine structurate. Nu e nevoie să recitești toată cartea. Poți găsi cu ușurință informațiile necesare. Îți explică de ce ar fi bine să adopți un stil de viață sănătos. Îți prezintă câteva variante de acomodare sau de îmbinare, stilul sănătos de viață cu stilul vechi de viață.

Vă plac cărțile Ligiei Pop? Vi se par interesante informațiile?

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

6 Comments

  1. Asta imi place si mie la ea ca nu e fanatica si nu se bate cu pumnii in piept ca detine adevarul absolut si ca trebuie sa facem ca ea. Pur si simplu indica in mod elegant, argumentat, calea care este de urmat. Ramane la latitudinea ta daca actionezi in acea directie sau nu.

  2. Ligia Pop, ne arata doar oportunitatile pe care le avem pentru a avea o viata sanatoasa, o familie in care echilibrul si atentia la nevoile celui de langa tine, poate aduce armonia necesara, si nu in ultimul rand cum sa avem copii sanatosi fizic si mental. Trebuie doar sa alegem.

  3. Am o singura carte de Ligia Pop, dar compensez pentru ca este cu autograf. Stilul de a gati al ei se diferentiaza de al meu, dar totusi cateva preparate am reusit sa fac dupa retetele ei. Despre cartea care ai prezentat-o tu nu stiu nimic, dar mi se pare foarte utila proaspetelor mamici.

Leave A Reply

Read previous post:
comandă online
Ce merită să cumpărăm prin comandă online

Comandă online tot ce ai nevoie Comandă online pentru a economisi timp și bani. De la electronice și electrocasnice, până...

Close