Jurnalul Annei Frank recomandare lectură

22

Jurnalul Annei Frank – carte document

Probabil ați auzit despre cartea, Jurnalul Annei Frank. Poate puțini știați despre faptul că e o carte document. Mă bucur că s-a tradus și în română versiunea definitivă a Jurnalului Annei Frank tradusă după originalul neerlandez.

Căutam cărți pentru noua comandă de pe Libris când am dat peste acest titlu. Caut mereu în categoria Biografii, Memorii, Jurnale. Aici găsesc titluri pe gustul meu. Aici găsesc titluri care îmi satisfac curiozitatea.

Jurnalul Annei Frank – o carte de avut în bibliotecă

Îmi place să am în bibliotecă diverse titluri. Jurnalul Annei Frank este o carte care trebuie citită. Spun asta mai ales dacă sunteți fani povești din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Dacă vă plac poveștile despre evrei și viața lor în acea perioadă. Am trăit cu impresia că această carte este scrisă de o femeie matură. Mai mult mi-am dorit să o citesc când am aflat că era scrisă de o fetiță.

Cartea este o colecție de scrisori din jurnal. Anna Frank primește cadou de ziua ei un jurnalul. Printre multe alte cadouri minunate, jurnalul a fost cel mai prețios cadou. Nu știa de ce, însă simțea acest lucru. Primul gând a fost că va scrie amintiri și întâmplări frumoase din copilăria ei. Însă destinul a fost de altă părere.

Scrisori pentru Kitty – scrisori pentru Jurnalul Annei Frank

Anna începe să scrie în jurnal scrisori către prietena imaginară, Kitty. Primele pagini sunt completate în casa părintească. Următoarele pagini vor fi scrise într-o ascunzătoare. Din păcate, Anna este evreică și ea trebuie să se ascundă împreună cu familia. Ei duc mobilă, haine, provizii în anexa unei clădiri. Iar la momentul potrivit pleacă definitiv din casă în anexă. La început, totul pare o joacă. Chiar dacă e înghesuit și locuiesc cu alte persoane, pare a fi ok. Timpul trece, trebuie să vorbească puțin, să facă minim de zgomot, mâncarea e tot mai raționalizată. Toți sunt obosiți și stresați. Devin irascibili și cu nervii întinși la maxim. Își dau seama că dacă vor fi descoperiți, nu vor avea un final fericit.

Jurnalul Annei Frank

E interesantă povestea prin ochii unui copil. Un copil care ar trebui să se joacă, să aibă alimentație bună, acces la educație. În anexă, ea citește, învăță cu tatăl ei pentru a nu pierde ritmul școlii. Tensiunea plutește în aer. Toți speră în sufletul lor că războiul se va sfârși curând. Însă cine putea estima când…

O carte de citit în liniște

Jurnalul Annei Frank este o carte ușor de parcurs. Fiind pagini din jurnalul unei adolescnte este frumos scris, amuzant pe alocuri. Se citește lejer. Fiecare scrisoare ne dezvăluie ce e în sufletul unui copil ascuns departe de război.

Cât timp va sta ascunsă Anna în anexă împreună cu familia și prietenii? Ce secrete și trăiri mai împărtășește cu Kitty? Vă invit să aflați citind minunata carte!

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

22 Comments

 1. Citesc din când în când asemenea cărți. Îmi trebuie o anumită stare.
  Mi-a plăcut descrierea, ai reușit să mă provoci la citit. Va veni și timpul ei.

 2. am auzit pareri foarte bune despre ea, stiu ca e o carte de referinta si clar nu voi rata ocazia s-o citesc. de fapt, cred ca ar trebui pusa pe lista cartilor de citit intr-o viata

 3. violeta balaban on

  Cred ca mi-ar placea sa citesc aceasta cartem cu toate ca nu sunt eu cu istoria, dar din cate am inteles e vorba despre un copil si tatal sau…

 4. Uite ca de data asta mi-am luat teapa cand am judecat cartea dupa coperta. Ma gandeam ca e jurnalul romantic al vreunei tipe si nu m-a atras deloc. Daca e vorba de un jurnal dintr-o perioada zbuciumata, un jurnal al unei fetite evreice mai ales, se schimba datele problemei.

 5. As fi preferat sa fie o carte de fictiune si aceea fetita sa nu fie nevoita sa treaca prin toata acea grozavie, dar sigur avem nevoie de astfel de carti document pentru a constientiza cata durere cuprinde un razboi.

 6. Este o carte pe wishlistul meu! Am auzit foarte multe păreri bune despre ea așa că m-a făcut tare curioasă! Mă bucur că ai citit-o. 😘

 7. Pingback: Viața după Auschwitz de Eva Schloss și Karen Bartlett recomandare lectură - DeWeekend.Ro

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
ciobănesc german
Kira, puiul meu de ciobănesc german

Kira, câinele care mi-a schimbat viața Eu am avut întotdeauna acasă cățel și pisică. Dar nu mi-am putut imagina că...

Close